حجتالاسلام علیرضا سلیمی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، درباره روند استعفای مسعود پزشکیان از نمایندگی مجلس برای تشکیل دولت چهاردهم، اظهار کرد: با پایان برگزاری مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب آقای پزشکیان از سوی مردم به عنوان رئیس جمهور، پس از تایید انتخابات از سوی شورای نگهبان با توجه به اینکه وی نماینده مجلس است و اعتبارنامهاش نیز تصویب شده، باید فرایند استعفا طبق آییننامه مجلس سپری شود.
وی درباره روند این استعفا طبق مفاد 90 تا 93 آییننامه داخلی مجلس، گفت: روند استعفا به این صورت است که طبق ماده 90 آییننامه هر نماینده که اعتبارنامه او به تصویب رسیده است میتواند از مقام نمایندگى استعفا دهد. پذیرش استعفا وی موکول به تصویب مجلس است.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس ادامه داد: همچنین طبق آییننامه نماینده تقاضاى استعفای خود را به رئیس مجلس مینویسد و رئیس مجلس آن را در اولین جلسه علنى و بدون قرائت متن، اعلام و در دستور کار هفته بعد میگذارد.
سلیمی اضافه کرد: همچنین مطابق مفاد آییننامه، بررسى تقاضاى استعفا بدین ترتیب است که ابتداء تقاضاى استعفا در جلسه علنی قرائت شده، مدت قرائت تقاضاى استعفا و توضیح نماینده متقاضى استعفا حداکثر نیم ساعت است. مخالف یا مخالفین نیز حداکثر نیم ساعت میتوانند صحبت کنند و پس از آن رأیگیری به عمل میآید. در صورت تصویب تقاضاى استعفا مراتب از طریق رئیس مجلس به وزارت کشور اعلام میشود تا طبق قانون انتخابات اقدام نماید.
نماینده تهران در پاسخ به این پرسش که تکلیف یک کرسی نمایندگی در تبریز چه میشود، گفت: 5 نماینده دیگر تبریز کارهای مربوط به نمایندهای که استعفا داده را انجام میدهند تا با تصمیم وزارت کشور در انتخابات بعدی که احتمالا انتخابات شوراهای شهر و روستا در سال آینده باشد، برای این کرسی تبریز انتخابات برگزار میشود.
انتهای پیام/