ابراهیم وادی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی در مورد اهمیت فعالیت کمیته آموزش فدراسیون والیبال اظهار داشت: سالهاست که کمیته آموزش، فعالیت خود را روی برگزاری کلاسهای مربیگری و سمینارها و وبینارها معطوف کرده و از استعدادیابی و آموزش بازیکنان غافل شده است.
سرمربی تیم والیبال طبیعت ادامه داد: در این شرایط، آموزش بازیکنان به صورت خودجوش در اندک نقاطی از کشور توسط مربیان آنهم به شکل غیرآکادمیک انجام میشود و بازیکنان مستعد قطره چکانی به والیبال معرفی میشوند که این امر باعث شده است در برخی تکنیکها دچار ضعف شدید باشیم و نتوانیم از جوانانی که فاکتورها و فیزیک مناسب والیبال را دارند در سطوح بالا استفاده لازم را داشته باشیم.
وادی همچنین خاطر نشان کرد: نکته قابل ملاحظهای که سالهاست، والیبال را دچار ضعف و افول کرده این است که از ورود جوانان مستعدی که پرورش یافته بودند به عرصه رقابت جلوگیری شد و فقط بسنده کردیم به عدهای محدود. متأسفانه فقط کسب نتیجه در دستور کار قرار گرفته است که این اتفاق هم چندان دلچسب واقع نشد.
پیشکسوت والیبال تصریح کرد: اگر پتانسیل 15 سال قبل را نداشته باشیم، قطعاً مربیان صاحبنام جهان هم چندان موفقیتی نمیتوانند با تیم ملی داشته باشند، چرا که مهمترین ابزار هر مربی بازیکنانی با پتانسیل بالای تکنیکی و تاکتیکی هستند. وظیفه نخست فدراسیون، مربیان و لیگ این است که این پتانسیل را مهیا کنند، اما با زیرساختهای فعلی، مدت زمان طولانی را باید صرف کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم.
وادی اضافه کرد: نکته بعدی این است که مقایسه ایران با سایر کشورها از زیرساخت و سایر موارد اصلاً درست نیست. خلاصه اینکه تا تمام شرایط مهیا نباشد، هیچکدام از مربیان بزرگ جهان هم نمیتوانند ایران را به سطح نخست والیبال جهان و تیمهای بزرگ برسانند.
وی به راهکارهای زیر برای بهبود شرایط موجود اشاره کرد: آموزش یکسان در امور پایه و سازندگی، گزینش مربیان پرورشدهنده برای تیمهای پایه، تشکیل تیم ملی «ب» با حمایتهای لازم، شایستهسالاری در تمام ردههای سنی فارغ از هرگونه سلیقه شخصی، برنامهریزی جهت اعزام یا عدم اعزام بازیکنان به لیگهای درجه دو و سه خارجی و استخدام مربیان متعهد و بارزومه به صورت طولانی مدت از جمله راههای خروج والیبال ایران از شرایط فعلی است.
انتهای پیام/