ارزیابی رژیم صهیونیستی این است که عادی سازی روابط با عربستان به دلایلی بعید است از جمله تحریمهایی که کابینه رژیم اخیرا علیه تشکیلات خودگردان فلسطین اعمال کرده، تصمیمش برای شهرکسازی در کرانه باختری و مخالفتش با ایجاد یک روند سیاسی که منجر به تشکیل کشور فلسطین شود.
به گزارش خبرآنی، به نوشته روزنامه عبری «یسرائیل هیوم»، تحریمهای اخیر رژیم صهیونیستی علیه تشکیلات خودگردان فلسطین و تصمیم آن برای تشویق شهرکسازی در کرانه باختری، عادیسازی بین اشغالگران و عربستان سعودی را دور از دسترس میکند.
شاحر کلایمان، خبرنگار امور جهان عرب این روزنامه خاطرنشان کرد که ریاض نیازمند پیوند هرگونه پیشرفت در مسیر عادی سازی با پایان دادن به جنگ غزه است و تقاضای عمومی آن اکنون «مسیری برگشت ناپذیر» برای تشکیل کشور فلسطین است و این در دستور کار «اسرائیل» نیست.
وزارت خارجه عربستان بیانیهای صادر کرد و در آن به شدت ترویج شهرکسازی در کرانه باختری را محکوم کرد و آن را تداوم نقض قوانین بینالمللی توصیف کرد و نسبت به عواقب این اقدام هشدار داد و اعلام کرد با توسعه شهرکسازی ثبات منطقه را به خطر میاندازد و مایه تضعیف امنیت و تشدید درگیریها میشود.
همچنین ریاض از ساختار کابینه فعلی رژیم صهیونیستی ناراضی است که برخی آن را رژیم تندرو و بیتوجه به دستیابی به توافق آتشبس توصیف میکنند. عربستان همچنین معتقد است باید منتظر انتخابات بعدی در رژیم صهیونیستی باشد که احزاب دیگری به قدرت خواهند رسید.
مانع دیگر پیش روی این سازش این است که خاندان سلطنتی در ریاض به خوبی میداند آینده «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا مشخص نیست. رسانههای عربستان مناظره بایدن و «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا را به طور مفصل پوشش دادند که در آن بایدن در برابر رقیب خود شکست خورد.
که او اکنون در عربستان به عنوان رئیس جمهور ضعیفی دیده میشود که هیچ فایدهای برای امضای قرارداد با او ندارد.
یکی از مسؤولان ارشد رسانهای احتمال داد حزب دموکرات علیه بایدن کودتا کند. در یک کاریکاتور بایدن شبیه حلزون تصویر شده که با بیچارگی تلاش میکند در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیش افتد. به بیان دیگر روزنامه عبری از شیوه کنایه آمیز رسانههای سعودی نسبت به عملکرد بایدن در مناظره به این نتیجه رسید، در عربستان به بایدن به عنوان یک رئیس جمهور ضعیف نگریسته میشود که هیچ فایدهای برای امضای توافقی که ریاض در آرزوی انعقاد آن بود که همان توافق دفاعی مشترک است، ندارد.
انتهای پیام