به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، مهمترین و اصلیترین شعار یکی از نامزدهای انتخابات که به دور دوم انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم راهیافته، این است که میخواهد دولت راستگویان را سر کار بیاورد، اما کسانی را اطراف خود جمع کرده است که در دولتهای گذشته بهویژه دولت یازدهم و دوازدهم بانیان دروغگویی در کشور بودند و شاید اغراق نباشد که بگوییم، «دروغگویی مسئولان» را همین چهرهها از دولت کارگزاران و اصلاحات در سالهای 69 تا 83 در کشور پایهگذاری کردند.
وعده های دروغی که در دولت یازدهم و دوازدهم خصوصا ماجرای برجام آنقدر بیان آن ها متداول شده بود که هر روز توسط مسئولان عالی رتبه ی دولت وقت، بارها از تریبون های رسمی کشور اعلام می شدند و دیری نپایید که توخالی بودن آن ها برای همه مبرهن شد.
نگاهی به کارنامه دولت یازدهم و دوزادهم نشان میدهد عملکرد 8ساله دولت حسن روحانی خالی از «بیصداقتی» و تلاش برای «دادن آدرس دروغ» به جامعه نبوده است و مثالهای متعددی در این خصوص میتوان مطرح کرد. اوج بی صداقتی ها آنجایی بود که مسئله ی محیط زیست، اشتغال جوان ها، احیای بانک ها، حل مشکلات صنعت، ورود سرمایه به کشور و در نهایت آب خوردن مردم توسط رئیس جمهور وقت به تحریم های گره زده شد و در نهایت رو در روی دوربین ها آقای روحانی تاکید کرد که من نگفتم که کلید همه ی مشکلات کشور در حل موضوعات هسته ای است.
سود برجام، تقریبا هیچ
از آن سو، ظریف وزیر امور خارجه دولت یازدهم و دوازدهم در گفت و گوی های متعدد اعلام کرد که کل تحریم های اقتصادی، مالی و پولی اتحادیه اروپا از روز اجرای برجام لغو خواهد شد، حتی به این گزاره نیز اکتفا نکرد و مجددا تاکید کرد: کل تحریم ها !
همینطور آقای عراقچی نیز در گفت و گوهای متعدد بارها تاکید کرد، تمامی تحریم های اقتصادی و مالی در همان روز اجرایی شدن توافق باید لغو بشوند و این صورت خواهد گرفت.
اگرچه امروز نیازی نیست که بگوییم تحریم ها برداشته شده یا نه اما خود آقای عراقچی چندی بعد در مصاحبه ای به صراحت گفت: "بنابراین آنکه من میگویم آن ها به تعهداتشان عمل کردند تعهدات روی کاغذ هستند، ولی آیا این به این معنی هست که تحریم ها در صحنه عمل برداشته شده کامل؟ نه، برداشته نشده است." البته عراقچی بعد ها تغییر موضع هم داد و عنوان کرد از اول هم قرار نبود که تحریم های غیر هسته ای لغو بشوند.
یا از طرفی سیف (رئیس وقت بانک مرکزی) نیز در مصاحبه ای اشاره کرد: اجازه بدهید حال که سه ماه از برنامه راهبردی جامعه اقدام مشترک گذشته نگاهی به آن داشته باشیم، تقریبا هیچ چیز اتفاق نیفتاده است.
تناقض گویی در سطح رئیس جمهور و معاون اول
البته نمی شود انتظاری داشت که وزاری دولت آقای روحانی تناقض گویی نداشته باشند در شرایطی که خود او نیز در ابتدا گفت برجام قرار است تمام تحریم ها را لغو کند، اما بعد خودش جمله ی خودش را نقض کرد.
لازم به ذکر است حسن روحانی در روزهایی که تقریبا برجام نهایی شده بود گفت: "ما هیچ توافقی را امضا نخواهیم کرد، مگر آنکه در اولین روز اجرای توافق، تمامی تحریم های اقتصادی بالمره و در همان روز لغو شود". اما چندی بعد در یک سخنرانی دیگر اعلام کرد: سوال می کنند آیا تمام تحریم ها پایان یافته؟ البته که نه. البته معاون اول دولت آقای روحانی نیز به پیروی از او اعلام کرد که ما به تمام اهداف مان در برجام رسیدیم.
دروغ گویی های عادی
"دروغ گفتن بده، نه تنها بده، گناه بزرگ است از دیدگاه فرهنگ اسلام مون، فرهنگ ایرانمون. اصلا آدم با شخصیت دروغ نمی گوید."
شاید باورتان نشود که این جملات، عین جملات آقای روحانی است. ادعای پوشالی که نه تنها مبتنی بر حقایق نبودند بلکه توسط خود مدعیان نیز بارها و بارها نقض شدند. این تناقض گویی ها باعث شد تا نتایج افکارسنجی مراکز مختلف پس از آن اتفاقات، به وضوح از اعتماد از دست رفته ی مردم به دولت وقت حکایت کنند و عملاً دولت در کشور با بحران سرمایه اجتماعی روبهرو شود.
انتهای پیام/