یک منبع در جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از دریافت پیام جدید آمریکایی ازطریق میانجیگران درخصوص تکمیل مذاکرات با هدف دستیابی به توافق آتشبس در نوارغزه خبر داد.
به گزارش خبرآنی، یک منبع در جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که این جنبش پیام جدیدی از سوی آمریکا ازطریق میانجیگران درراستای تلاش برای تکمیل مذاکرات با هدف دستیابی به توافق آتشبس در نوارغزه دریافت کرده است.
این منبع همچنین افزود که پیام جدید آمریکا شامل اصلاحات جزئی در ۲ بند از بندهای پیشنهادی اعلام شده توسط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا درخصوص آتشبس در غزه است.
منبع مذکور تاکید کرد اقدام جدیدی به رهبری میانجیها برای بازگشت مذاکرات به نقطه شروع و پس از آن مذاکرات در مورد موارد باقیمانده اتخاذ خواهد شد.
پیشتر، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که قطر و مصر قصد دارند در راستای پیشبرد طرح «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا درباره آتشبس در غزه به زودی با جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) گفتوگو کنند.
دو منبع امنیتی مصر اخیرا گفتند که حماس خواهان ضمانتهای کتبی از سوی آمریکا برای آتشبس دائمی و خروج نیروهای صهیونیستی از نوار غزه است تا طرح آتشبس مورد حمایت واشنگتن را امضا کند. به گفته این منابع، در صورت وجود تضمینهای مکتوب، حماس این توافق را میپذیرد و مصر در حال رایزنی با آمریکا در خصوص این مطلب است.
همچنین اخیرا جنبش حماس اصلاحاتی را در طرح پیشنهادی بایدن ایجاد کرد و پاسخ خود را به این طرح به میانجیهای قطری و مصری ارائه کرد اما رژیم صهیونیستی با این اصلاحات مخالف است و آن را به معنای مخالفت حماس با طرح بایدن میداند. علاوه بر این، رژیم صهیونیستی صراحتا موافقت خود را با طرح بایدن اعلام نکرده است.
به گفته منابع، جنبش حماس پاسخ متقابلی را برای پیشنهاد آتشبس تهیه شده از سوی صهیونیستها که توسط بایدن ارائه شد مطرح کرده است. مقامهای کاخ سفید میگویند این دولت همچنان در حال ارزیابی این پیشنهاد است و تفاوتهای چشمگیر بین آن و طرح پیشنهادی سه مرحلهای ارائه شده از سوی رژیم صهیونیستی وجود دارد.
رئیسجمهور آمریکا اواخر ماه مه توافق پیشنهادی سه مرحلهای آتشبس در غزه را ارائه کرد که شامل آزادی تدریجی اسرای صهیونیستی و فلسطینی و خروج رژیم صهیونیستی از نوار غزه در مرحله اول و دوم و بازسازی غزه و تحویل اجساد اسرای کشته شده در مرحله سوم است.
جنبش حماس بعد از اعلام طرح بایدن گفته بود که با رویکرد مثبتی آن را بررسی میکند.
انتهای پیام