به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، سعید جلیلی نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در چهارمین مناظره انتخاباتی که شامگاه دوشنبه 4 تیرماه با موضوع سیاسی برگزار شد، حضور یافت.
سوالات بخش اول کارشناسان مناظره چهارم نامزدهای ریاستجمهوری به شرح زیر است:
- پاکآیین: برنامه های شما برای بهره مندی از فرصتهای توافقات با چین و روسیه چیست؟
-سجادپور: توازن و تعادل در سیاست خارجی را چطور دنبال می کنید؟
-میرکریمی: پیمان منطقهای با اوراسیا موفق بود؛ برنامه دولت شما برای تکرار این موافقتنامه چیست؟
-آل اسحاق: 1200 میلیارد دلار تعامل همسایگان است؛ سهم ما از این تعاملات چقدر است و برای استفاده از این فرصت چه برنامه ای دارید؟
-رئوف شیبانی: با توجه به حرکت رو به پیشرفت مقاومت در منطقه و دستاوردهای این مقاومت، برنامه سیاسی دولت شما برای تثبیت و تقویت این دستاوردها چیست؟
وی طی سخنانی ضمن تبریک عید سعید غدیر بیان کرد: ما وقتی سخن از فرصتها میگوییم بخش عمدهای از فرصتها در سیاست خارجی است. فرصت اینگونه شکل میگیرد که کشورها با هم اشتراکاتی دارند و بر اساس آن تعامل دارند، اینجا فرصت شکل میگیرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید بدانیم در روابط خود با کشورهای جهان چه اشتراکاتی داریم و به چه فرصتهایی میرسیم؟ اولین اشتباه این است که ارتباطمان را با دو-سه کشوری بدانیم که اتفاقاً بیشترین دشمنی را با ما دارند.
جلیلی اظهار داشت: باید بدانیم هدفمان در اقتصاد چیست؛ ما امروز دو موضوع اصلی در کشور داریم، یکی اشتغال و دیگری ارزآوری. اگر این دو کار ابتدای دولت شروع شد، باید مشخص باشد که چه نتایجی خواهد داشت. باید اقتصاد ما در زنجیرهی اقتصاد جانمایی شود و بدانیم در کشورهای همسایه چه جایگاهی داریم.
وی با ذکر مثالی افزود: زمانی که کشور روسیه با اتحادیه اروپا دچار اختلاف شد، 11 میلیارد دلار صیفیجاتش را از آنجا وارد میکرد؛ آنموقع فرصتی برای ما پیش آمد و این فرصتی برای ما بود. زمانی کسانی که امروز ادعاهایی دارند، روابط 6 میلیارد دلاری ما بهدلیل اینکه ارزآوری برای این افراد مهم نبود، سطح روابط به 200 میلیون دلار رسید.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: هر سفارت باید یک سکوی صادراتی باشد و باید برای ایجاد اشتغال و ارزآوری برای کشور یک ماموریت شده بود و رئیسجمهور در هر سفر باید فعالان اقتصادی را با خود همراه ببرد.
جلیلی عنوان کرد: باید هرجا فرصتی وجود دارد، از آن استفاده کنیم. بنده زمانی که معاون وزارت خارجه بودم، آندوران با کشورهای آمریکای لاتین توانستیم صادرات چند میلیارد دلاری داشته باشیم. شهید رئیسی در سریلانکا صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور را به رخ کشید.
وی گفت: در عرصههای گردشگری، سلامت، آموزش، عرصه فرهنگ و اقتصاد میتوان برای کشور ایجاد فرصت کرد. ما در منطقه بیشترین همکاریها را داشتیم و باید روابط اقتصادی با این کشورها در بیشترین وضع باشد.
ادامه دارد...