سهم 20 درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق می‌شود؟

به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان از اختصاص ظرفیت یک هزار میلیارد تومان اعتبار مالیاتی در برنامه برش استانی اصفهان خبر داد.

روح‌الله دهقانی در آیین امضای توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی و استانداری اصفهان با هدف توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در این استان گفت: با توجه به این که در دوره‌های قبلی فعالیت معاونت علمی، میزان فاصله از تهران در توزیع حمایت‌ها تأثیرگذار بود و فعالان و استان‌های نزدیک به تهران دسترسی راحت‌تری به امکانات و تسهیلات داشتند در دوره جدید فعالیت معاونت علمی با هدف عدالت در دسترسی به این حمایت‌ها از یک سو و نقش‌آفرین کردن تمامی استان‌ها متناسب با بوم، شرایط و توانمندی‌هایشان در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان از سوی دیگر، برنامه برش استانی اقتصاد دانش‌بنیان تعریف و اجرایی شد.

دهقانی با بیان این که برنامه برش استانی اقتصاد دانش‌بنیان تاکنون در شش استان اجرا شده و اصفهان از امروز هفتمین بخش این برنامه خواهد بود، افزود: در نسل چهارم معاونت علمی، امکانات بسیار خوبی وجود داشت از جمله این که قانون جهش تولید دانش‌بنیان تصویب شده بود، ظرفیت‌ها و فرصت‌های لازم در اختیار قرار داشت و زیرساخت‌های فناوری و نوآوری مانند پارک‌های علم و فناوری، مراکز نوآوری، شتاب دهنده‌ها و... در سراسر کشور توسعه یافته بودند و این ضرورت وجود داشت که حمایت‌های معاونت علمی، به صورت متوازن در سراسر کشور توزیع شود و استان‌ها به تناسب امکانات، ماهیت و توانمندی‌هایشان در تحقق بخش‌هایی از تکالیف معاونت علمی برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان مشارکت اثرگذاشته باشند.

وی تصریح کرد: بنای کار برش استانی اقتصاد دانش‌بنیان، این بود که ذی‌نفعان و فعالان هر بخش و منطقه را فعال کنیم تا در مسیر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آن منطقه نقش‌آفرینی کنند. افزون بر برنامه برش استانی اقتصاد دانش‌بنیان، برنامه‌ای مختص تهران تحت عنوان برش دانشگاهی اقتصاد دانش‌بنیان به دلیل تعدد و تمرکز مراکز دانشگاهی در تهران کلید خورد.

معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه برنامه برش استانی اقتصاد دانش‌بنیان، دارای شاخص‌هایی است که معیار توسعه‌یافتگی اقتصاد دانش‌بنیان هر استان را تبیین می‌کند، ادامه داد: برنامه برش استانی اقتصاد دانش‌بنیان، تلاش می‌کند فرصت‌ها به صورت منصفانه و متناسب در معرض استفاده فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری قرار بگیرد. در قالب این برنامه، هر استان سهم خود را در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان به عهده می‌گیرد و منابع و اختیارات معاونت علمی، متناسب با وظایف و تکالیف هر استان ارائه می‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه و تحول آفرین قانون جهش تولید دانش‌بنیان برای توسعه و پیشرفت گفتمان دانش‌بنیان در استان‌ها گفت: اگر این قانون که باقیات صالحات مجلس قبلی و یکی از سه مصوبه ویژه مورد توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی از بین مصوبات مجلس گذشته و قانون برتر از میان آن‌ها به تعبیر معظم‌له است اجرا شود قطعاً سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حداقل به 15 تا 20 درصد می‌رسد.

دهقانی با اشاره به پیش‌بینی یک هزار میلیارد تومان حمایت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان از محل اعتبار مالیاتی در برنامه برش استانی اقتصاد دانش‌بنیان اصفهان، افزود: این برنامه سازوکاری را فراهم کرده است که منابع به صورت مستقیم بدون واسطه و فرآیند‌های پیچیده به استان برسد که منابع اعتبار مالیاتی در اختیار فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری قرار بگیرد. سال گذشته حداکثر 6هزار میلیارد تومان از تسهیلات اعتبار مالیاتی بهره برده شد، اما پیش‌بینی می‌شود امسال به میزان 15 همت از محل اعتبار مالیاتی هزینه کنیم. هر استانی که در تحقق طرح‌های تحقیق و توسعه و فعالیت‌های دانش‌بنیان فعال‌تر باشد، سهم بیشتری از این منبع ارزشمند و بدون واسطه برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان خواهد برد.

وی با اشاره به اختیارات گسترده استان‌ها در تخصیص منابع به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در قالب برنامه برش استانی گفت: در این برنامه، با توجه به محدودیت منابع و ضرورت تجمیع و تمرکز منابع محدود برای انجام اقدام بزرگ و اثرگذار، مسئولان استان و در رأس آن‌ها استاندار اولویت‌ها را برای تخصیص منابع و در جهت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان تعیین و در مسیر آن هزینه می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم
برچسب ها :

درصدی اقتصاد بنیان

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.