تشدید اعتراضات در ترکیه علیه انتقال نفت آذربایجان به اسرائیل

اعتراضات در ترکیه علیه تحویل نفت جمهوری آذربایجان به سرزمین‌های اشغالی فلسطین از طریق این کشور، شدت گرفته است.

به گزارش خبرآنی، با وجود اینکه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، رژیم صهیونیستی را بر سر جنگ غزه، هدف تحریم تجاری قرار داده است اما نفت جمهوری آذربایجان از بنادر ترکیه به سرزمین‌های اشغالی فلسطین ارسال می‌شود.

معترضان در ترکیه که خواستار بایکوت تجارت با رژیم صهیونیستی هستند، توجه خود را به عرضه نفت جمهوری آذربایجان به سرزمین‌های اشغالی از طریق بندر جیحان ترکیه، معطوف کرده اند.

اعضای گروه «هزار جوان برای فلسطین»، اخیرا مقر شرکت انرژی دولت «سوکار» جمهوری آذربایجان در استانبول را هدف گرفته و روی دیوارهای آن رنگ قرمز پاشیده اند.

دانشجویان دانشگاه معتبر گالاتاسارای استانبول هم به سخنرانی یکی از مدیران ارشد «سوکار» اعتراض کرده و این شرکت را متهم کردند دستانش را به خون آلوده کرده است.

کارشناسان می‌گویند جمهوری آذربایجان که متحد نزدیک رژیم صهیونیستی است، حدود ۴۰ درصد از نیازهای نفتی رژیم غاصب را تامین می‌کند و این تجارت تحت تاثیر جنگ رژیم صهیونیستی با نیروهای مقاومت فلسطین قرار نگرفته است.

گالیا لیندن اشتراوس، تحلیلگر موسسه مطالعات امنیت ملی در تل آویو در این باره اظهار کرد: جمهوری آذربایجان تاکنون، صادرات نفت خود به اسرائیل را متوقف نکرده است. برعکس، آنها طبق روال عادی پیش می‌روند و این باز هم نشان دهنده قابل اعتماد بودن آذربایجان و این موضوع است که شریک واقعی اسرائیل است. حتی می‌توانم بگویم از زمانی که آذربایجان یک سال پیش سفارت خود را در اسرائیل افتتاح کرد، روابط تجاری در واقع گسترش یافته است.

تظاهرات در ترکیه علیه صادرات نفت جمهوری آذربایجان  به سرزمین‌های اشغالی ادامه دارد و پلیس را وادار به دستگیری سازمان دهندگان و در نتیجه برگزاری تظاهرات بیشتر کرد.

مادر یکی از بازداشت شدگان در بیرون دادگاه استانبول خطاب به هوادارانش خواست بداند چرا پسرش به خاطر دفاع از فلسطین بازداشت شده است. ویدئوی این سخنرانی در شبکه های اجتماعی ترکیه منتشر شد.

تحلیلگران معتقدند که چنین ابراز خشمی تنها می تواند به تضعیف بیشتر ادعاهای اردوغان مبنی بر رهبری اعتراضات بین‌المللی علیه اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه کمک کند.

سزین اونی از پورتال خبری پولتیکیول گفت: دولت ترکیه می‌گوید تجارت با رژیم صهیونیستی را متوقف کرده است، اما به نحوی به روش‌های دیگری ادامه می‌یابد. بنابراین من فکر می‌کنم مقصر واقعی، بیش از شرکت‌های آذربایجان یا الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، یا سایر محافل در خود جمهوری  آذربایجان، دولت ترکیه است که توسط معترضان و به طور خاص توسط محافظه‌کاران مسئول شناخته می‌شود.

بر اساس گزارش رادیو فرانس اینترنشنال، با توجه به اینکه بسیاری از معترضان از پایگاه سنتی محافظه‌کاران مذهبی اردوغان هستند، تحلیلگران هشدار می‌دهند که هزینه سیاسی برای رهبر ترکیه به دلیل ادامه تجارت نفت با رژیم صهیونیستی احتمالا افزایش خواهد یافت.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.