رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بحث تأمین حقآبه پایدار از تصفیهخانه تبریز و ارومیه به میزان سالانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب یک اقدام مهم و اثرگذار بود که برای احیای دریاچه ارومیه انجام شد.
به گزارش خبرآنی، علی سلاجقه، در نشست خبری مشترک با سخنگوی دولت با بیان اینکه در دولت سیزدهم پروژههای سختافزاری دریاچه ارومیه به پایان رسید و پروژههای نرمافزاری با همکاری وزارت نیرو و جهاد کشاورزی آغاز شد، اظهار کرد: یکی از مشکلات در روند آبرسانی به دریاچه ارومیه، گرفتن آب در مسیر است البته اینها کشاورزان بومی منطقه نیستند بلکه خوش نشینانی هستند که در آنجا زندگی می کنند که با همکاری وزارت جهاد در حال ساماندهی آنها هستیم.
وی با بیان اینکه بحث تأمین حقآبه پایدار از تصفیهخانه تبریز و ارومیه که به میزان سالانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب یک اقدام مهم و اثرگذار بود که برای احیای دریاچه ارومیه انجام شد، گفت: حجم فعلی آب در دریاچه ارومیه ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب تخمین زده شده که با اقدامات راهبردی که انجام گرفته، دیگر شاهد حذف دریاچه ارومیه از روی نقشه کشور نخواهیم بود و ریلگذاری موثری در راستای احیای این دریاچه در سه سال فعالیت دولت سیزدهم انجام شده است.
او با بیان اینکه در ۳ سال فعالیت دولت مردمی، ۴ جلسه شورای عالی محیط زیست برگزار شد که بیسابقه بود و در این دوره، ۸۰۰ هزار هکتار به اراضی مناطق چهارگانه محیط زیست اضافه کردیم، گفت: سیاست اصلی ما در زمینه پسماند تفکیک از مبدا است که نیاز به فرهنگسازی دارد.
وی اظهار کرد: در این زمینه بیش از ۲۰۰۰ خانه محیط زیست که محل مناسبی برای ارتقای فرهنگ در این زمینه است، افتتاح شده و کارها در حال انجام است.
او با بیان اینکه طرح مدیریت مردمی پسماند در روستاهای شمال کشور آغاز شده و در حال تسری و گسترش در تمام نقاط کشور است، اظهار کرد: سراوان یکی از معضلات ما در زمینه پسماند بود که ۹۰ درصد ساماندهی آن انجام شده و به زودی پایان مییابد.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه مسأله بعدی پسماندهای منطقه آرادکوه است که برنامه جابجایی مجتمع آرادکوه در دستور کار است، گفت: در این راستا با شهرداری تهران در این زمینه مذاکره کردیم که به زودی ساماندهی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از تاکیدات رئیسجمهور شهید، مدیریت پسماند در کشور بود و تاسیس سازمانی ملی در این راستا بود که جلسات متعددی در این زمینه برگزار شده و مرکز آن در وزارت کشور ایجاد شده است، گفت: دیگر پروژهای با عنوان پتروشیمی میانکاله وجود ندارد و الان هیچ ساخت و سازی در منطقه انجام نمیشود.
سلاجقه با بیان اینکه پس از بستن پرونده پتروشیمی میانکاله، چند روز پس از آن، بتنریزی در منطقه گزارش شد که بلافاصله ورود کردیم و جلوی کار برای همیشه گرفته شد، گفت: زبالهسوزها یکی از مشکلات آلودگی هوا هستند و به ویژه در حاشیه و جنوب غرب تهران آلودگی هوا را به شدت افزایش میدهند.
وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیطزیست پایشهای شبانه دارد و برای مراکزی که تمکین نمیکردند پرونده قضایی تشکیل شد، گفت: قوه قضائیه و شهرداری تهران در این زمینه همکاری خوبی دارند.
انتهای پیام