به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری خبرآنی، نخستین بخش از سلسله مناظرههای چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری اسلامی ایران شب گذشته با حضور 6 نامزد این انتخابات در استودیو 11 ساختمان تولید سازمان صداوسیما برگزار شد.
فارغ از کیفیت کسالتبار و فروتر از حد انتظار مناظره که نتوانست انتظار افکار عمومی را برآورده کند، صداوسیما همه تلاش خود را از لحظه ورود تا پاسی از شب که مناظره روی آنتن بود بهکار بست تا باکیفیتترین تصاویر و اتفاقات روی آنتن برود.
البته کنار انتقادات به تأخیر نیمساعته شروع مناظره، ذکر چند نکته در باب عملکرد صداوسیما ضروری بهنظر میرسد:
الف) میزانسن نامناسب: نخستین عارضهای که در مناظره نخست به چشم میآمد، میزانسن نامناسب استودیوی 11 بود، چیدمان صندلیها بدون استقرار میز مقابل نامزدها باعث میشد آنها حریم امنی نداشته و معذب باشند؛ بهنحوی که هر بار برای مرور یادداشتهایشان ناچار به چرخاندن سر بهسمت چپ و راست بودند، از سوی دیگر، چنین وضعیتی موجب شده بود تصویربرداران حتی برای ثبت قابهای مدیومشات نیز با چالشهایی مواجه باشند!
ب) کثرت پرسشهای کارشناسان: دومین ضعف مناظره شب گذشته به پرسشهای متکثر کارشناسان اقتصادی بازمیگشت؛ بهنحوی که مشخص نبود نامزدها باید به کدام یک از این پرسشها پاسخ دهند یا پاسخ به کدام یک را در اولویت بگذارند و اساساً آیا در زمان اندک پیشبینیشده، امکان پاسخگویی دقیق و متمرکز به تمامی پرسشها وجود دارد یا خیر، این وضعیت نهتنها موجب سرگردانی نامزدها میشد بلکه مخاطبان صداوسیما را هم سردرگم کرده بود، کما اینکه ماحصل چنین حجم انبوهی از پرسشها این بود که نامزدها غالباً به آنها پاسخ نمیدادند و اساساً مباحث دیگری را در زمان 4دقیقهای خود مطرح میساختند.
ج) اجرای مجری: سومین نکته در مناظره شب گذشته به اجرای خنثی و ملالآور مجری مناظره بازمیگشت که گویی تحت فشار برگزاری اولین مناظره تلویزیونی بود، درست است که مجری چنین مناظراتی باید در منش و روش خود اصل بیطرفی را رعایت کند اما رعایت این اصل بهمعنای اجرای خنثی و بیحرارت نیست، مجری در حداقلیترین حالت ممکن میتوانست به نامزدها تذکر دهد تا دستکم آنها پاسخهایی متناسب با پرسشهای مطرحشده از سوی کارشناسان اقتصادی ارائه کنند.
د) فقدان طراحی میانبرنامههای جذاب: یکی از الزامات تولید و پخش مناظرههای تلویزیونی، آن هم در سطح انتخابات ریاستجمهوری که بهنوعی مهمترین آوردگاه سیاسی کشور بهشمار میآید، طراحی و ساخت میانبرنامههای جذاب و انگیزاننده است، ضعفی که در مناظره شب گذشته بهوضوح خود را نشان داد و اساساً حضور بیثمر سه مجری در استودیویی خارج از محل برگزاری مناظره، نتوانست خلأ ساخت میانبرنامههای جذاب و گیرایی را که بهقول معروف بتواند آدرنالین مخاطبان صداوسیما را بالا ببرد، پر کند.
حال، باید دید که آیا صداوسیما در مناظرات آتی کاستیهای خود را برطرف خواهد ساخت یا اینکه در همچنان روی پاشنه ضعفهای موجود خواهد چرخید!
انتهای پیام/