به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی، سیدمسعود محموداف هدف از ایجاد مرکز رشد در پژوهشگاه را شناسایی ظرفیتهای فناوری کشور، هموارسازی مسیر رشد و کوتاه کردن و تسریع در فرایند تبدیل علم به ثروت در حوزه صنایع دریایی اعلام کرد و در ادامه، لزوم بر توجه به حمایت از حوزه فناوری در صنایع دریایی و علوم جوی تاکید کرد.
وی با بیان اینکه فناوری یک گام تکمیلی به منظور عملیاتی کردن نتایج پژوهش است و ما باید پژوهشهای کاربردی را به سمت ایجاد و تولید فناوریهای جدید در عرصههای علوم و صنایع مختلف سوق دهیم، افزود: با دعوت و جذب فناوران و صاحبانایدههای فناوری در حوزه دریا درصدد آن هستیم بتوانیم این مرکز رشد را بهصورت کاملاً مؤثر در راستای بالندگی صنایع مختلف دریایی کشور فعال کنیم.
وی وظیفه پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی را، ایجاد بستر و همواره کردن مسیر برای توسعه و تعالی فناوریهای مختلف دریایی عنوان کرد و گفت: بسیار امیدوار هستیم با استقبال فعالین فناوری دریایی در کشور، مرکز رشد پژوهشگاه بتواند نقش خودش را به خوبی و به زودی در صنایع دریایی کشور پیدا کند و به هدف نهایی خودش که ارتقای فناوری دریایی در کشور است برسد.
مجوز فعالیت مرکز رشد پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی به زودی صادر میشود
محموداف در خصوص تکمیل فرآیند اخذ مجوز آغاز فعالیت مرکز رشد گفت: دراین خصوص فرایند درخواست مجوز مربوطه در زمان خودش به وزارت عتف و شورای سیاستگذاری فناوری ارائه شده و با تلاش و پیگیری فراوان پیشبینی میشود به زودی مجوز آغاز فعالیت صادر و ان شاالله نتایج درخشانی در آینده برای کشور در حوزه علوم دریایی و اقیانوسی محقق شود.
معاون فناوری پژوهشگاه وظیفه مرکز رشد را، ارایه تسهیلات به منظور هدایت و تبدیلایدههای فناورانه حاصل از پژوهش به سمت استقرار و تأسیس به شرکتهای دانش بنیان و فناور عنوان و اظهار کرد: انتظار میرود با انجام و اجرای یک طرح پژوهشی کاربردی، نتیجهی آن طرح پژوهشی به یک محصول یا یکایده فناری تبدیل شود. کمک به توسعه و بالندگیایدههای فناوری و رساندن به بازار فروش و بازدهی اقتصادی مورد نظر بر عهده مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری است.
محموداف، انجام فراخوان جذب و شناسایی صاحبانایدههای فناورانه و فناوران حقیقی و حقوقی را از برنامههای مرکز رشد دانست و گفت: مخاطبین این مرکز رشد فقط اعضای هیات علمی پژوهشگاه نیست بلکه هدف تمامی فناوران، شرکتها و صاحبانایده در حوزه دریا در کشور است. پژوهشگاه پیشتر فراخوان ایدههای فناورانه درحوزه کاتالیست را به منظور بهبود کیفیت جو برگزار کرد و هم اکنون در حال پیگیری ساخت تجهیزات و دستگاههایی در حوزه دادهبرداری از دریا است که پیشبینی میشود چشمانداز خوبی در کشور داشته باشد.
هدفگذاری برای گسترش فعالیتهای مرکز رشد به سواحل مکران
وی تصریح کرد: بعد از اینکه مرکز رشد و ملزومات اولیه آن در ایستگاه نوشهر کاملاً مستقر شد و پس از ارزیابیهای لازم و اخذ رتبه مطلوب بنا داریم حوزه فعالیتهای مرکز رشد را به ایستگاههای جنوبی کشور با توجه به اهمیتی که منطقه و سواحل مکران دارد گسترش دهیم.
معاون فناوری پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی،با اشاره به ایجاد معاونت فناوری در پژوهشگاه و تعریف سیاستهای تشویقی در راستای ایجاد طرحها و ایدههای فناوری برای اعضای هیئت علمی، افزود: پیشتر در حوزه پژوهش، اعضای هیئت علمی در چارچوب پژوهانه خود طرح پژوهشی تعریف میکردند اما با نظر ریاست پژوهشگاه در سال گذشته پژوهانهای مربوط به حوزهی فناوری به طور خاص در پژوهشگاه پیشبینی و عملیاتی شد.
محموداف در ادامه گفت: علیرغم عزم جدی و حرکت پرشتاب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در توسعه فناوریهای علوم مختلف، این نیاز احساس میشود که به فعالیتهای فناورانه و نوآورانه متناسب با نیازهای کشور در آییننامههای ترفیع و ارتقای اعضای هیات علمی با اهمیت بیشتر نگاه شود. با توجه به ماهیت فعالیتهای حوزهی فناوری در مقایسه با حوزه آموزش و پژوهش، فعالیتهای فناورانه بسیار زمان برتر و نتایج آن با عدم قطعیت بیشتر مواجه است. لذا عضو هیات علمی فعال در حوزه فناوری نباید در کوتاه و بلند مدت نگران وضعیت ترفیع و ارتقای خود باشد. هر چند که پیشبینی میشود در آییننامه جدید ارتقای اعضای هیات علمی که در شرف ابلاغ است، توجه ویژهای به فعالیتهای حوزه فناوری شود.
مرکز رشد پژوهشگاه در ایستگاه اقیانوسشناسی دریای خزر (نوشهر) مستقر است و ریاست این مرکز را احمد منبوهی برعهده دارد.