شبکه خبری الجزیره در گزارشی درباره اسکله شناور غزه احداث شده توسط آمریکا به سوالاتی که درباره استفاده نظامی از آن تحت پوشش امدادرسانیها مطرح شدند، پرداخت.
به گزارش خبرآنی، آمریکا این اسکله را در ساحل غزه و با هزینهای ۳۲۰ میلیون دلاری احداث و اعلام کرد که هدف از آن انتقال کمکها به غزه است.
به گزارش الجزیره، این اسکله عبارت از یک ساختار شناور است که با یک پل موقت به زمین متصل شده است.
طبق ادعای ظاهری آمریکا، هدف از احداث آن بررسی و تفتیش کمکها و بارگیری آنها به سمت غزه است.
ارتش آمریکا مسؤول فرماندهی ماموریتی فوقالعاده برای احداث اسکله دریایی موقت در دریای مدیترانه در ساحل غزه شد که در ظاهر قادر به پذیرش کشتیهای بزرگ حامل غذا، آب، دارو و پناهگاههای موقت است و طبق ادعای واشنگتن، نیروهای آمریکایی هرگز در منطقه حضور پیدا نخواهند کرد.
اما چند روز بعد اعلام شد که این اسکله به دلیل امواج قدرتمند ویران شد.
پس از یورش وحشیانه روز شنبه ارتش رژیم صهیونیستی به اردوگاه النصیرات که صدها فلسطینی شهید و زخمی شدند تا چهار اسیر صهیونیست به اراضی اشغالی بازگردانده شوند، انتشار برخی گزارشهای اسرائیلی تردیدهایی را درباره کاربرد واقعی این اسکله ایجاد کرد.
در این گزارشها اعتراف شد که تلآویو از این اسکله برای بازگرداندن چهار اسیر استفاده کرده است.
رسانههای رژیم صهیونیستی در این رابطه نوشتند که نیروهای اشغالگر تحت پوشش انتقال امدادرسانیهای انسانی از این اسکله حرکت خود را آغاز کردند.
«هشدار» آمریکایی برای اثبات اینکه اسکله مذکور هیچ نقشی در این عملیات نداشته است، در پی انتشار کلیپی در اینترنت مطرح شد که در آن بالگرد ارتش اشغالگر که در حمله شرکت کرد، در حالیکه از ساحل بلند میشود به نظر میرسد پشت سر آن اسکله آمریکایی است.
افشاگریهایی که در مورد حمله به النصیرات صورت گرفت که نشان میدادند اشغالگران هنگام ورود به منطقه هدف از یک کامیون کمک رسانی برای استتار خود استفاده کردند. علاوه بر موارد فوق، زمانبندی عملیات به افزایش تردیدها در مورد امکان استفاده از تأسیسات جدید آمریکایی برای تکمیل آن کمک کرد، با توجه به اینکه این عملیات تنها چند روز پس از اعلام موفقیت ارتش ایالات متحده در بازسازی اسکله موقت و ازسرگیری جریان کمک رسانی از طریق آن رخ داد.
در مقابل فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) استفاده از این اسکله برای نجات اسرای صهیونیست را تکذیب کرد.
سنتکام مدعی شد که هدف این اسکله یک چیز مشخص یعنی کمکرسانی است.
اما دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه پس از انتشار این گزارشها، بازجویی از دولت آمریکا در این خصوص را خواستار شد.
این دیدهبان تاکید کرد استفاده از مراکز کمکرسانی به عنوان پوششی نظامی، یک جنایت خیانتکارانه است.
در حال حاضر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به دلیل حمایتش از جنگ علیه غزه با فشارهایی روبهرو است.
انتهای پیام