‌افزایش ۶ برابری شرکت های دانش بنیان نفتی

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، بحث حمایت دولت از شرکت‌های دانش‌بنیان در تمامی صنایع به‌ویژه در صنعت نفت و گاز از جمله دغدغه‌های رییس جمهور شهید بود؛ در راستای تاکیدات همه‌جانبه آیت الله رییسی در زمینه رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری به توسعه ارتباط صنعت نفت با شرکت‌های دانش‌بنیان و افزایش شش برابری تعداد شرکت های دانش بنیان نفتی در دولت سیزدهم منجر شد که این مهم نشان‌دهنده بسترسازی مناسب، پویایی و رشد جهشی در زیست بوم نوآوری و فناوری این دولت مردمی است.

افزایش فروش محصولات دانش بنیان نفتی، خون تازه‌ای را در رگ‌های اکوسیستم فناوری و نوآوری ایران تزریق کرد همچنین به نظر می‌رسد شرکت‌های دانش‌بنیان نفتی در دولت سیزدهم دوران گذار خود را طی کرده‌ و به مرحله بلوغ رسیده‌اند؛ در گفت‌وگو با رضا سلطانعلی‌زاده، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در توسعه بازار دانش‌بنیان، روند نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در صنعت نفت کشور را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

در روزهای آغازین دوره چهارم معاونت علمی پس از اعلام سیاست‌های جدید این معاونت و اضافه شدن واژه “اقتصاد دانش‌بنیان”، ایجاد بازار واقعی و پایدار برای شرکت‌هایی که در این سال‌ها شکل گرفته شده‌اند، یکی از مهم‌ترین بحث ها بود.

در ابتدای دولت سیزدهم ۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان در صنعت نفت همکاری داشتند که در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۶۰۰ شرکت افزایش یافته اند؛ این سیر صعودی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان‌ نفتی از مهم‌ترین دستاوردهای وزارت ‌نفت بوده که موفق شده در انعقاد قراردادهای بار نخست هم گوی سبقت را از سایر وزارتخانه‌ها برباید.

رضا سلطانعلی‌زاده، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور در توسعه بازار دانش بنیان،" اقتصاد دانش‌بنیان در صنعت نفت" را به عنوان یک مزیت اقتصادی مهم برای کشور برشمرد و اظهار کرد: در معاونت علمی و فناوری برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، اقدامات و برنامه‌ریزی های اساسی صورت گرفته است؛ حال فعالیت‌هایی که در چند سال اخیر توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان کشور انجام شده، رسوخ فرهنگ نظام‌مند توسعه فناوری و نوآوری در صنعت نفت را به دنبال داشته و نتیجه آن تبدیل دانش‌بنیان به یک هویت با ارزش و قابل توجه در صنعت نفت است.

‌افزایش شش برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در صنعت نفت

وی، افزایش شش برابری تعداد شرکت‌ها دانش‌بنیان فعال در حوزه صنعت نفت و گاز را گواه دیگری بر این موضوع دانست و افزود: ایجاد الگوی همکاری مشترک با وزارت نفت ( انعقاد توافق‌نامه در زمینه بومی‌سازی تجهیزات و فناوری‌های گلوگاهی صنعت نفت) در بهمن ماه ۱۴۰۱ با هدف ایجاد بازار دو میلیارد دلاری در بازه زمانی پنج ساله برای شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز شد.

سلطانعلی زاده ادامه داد: در بسته اول همکاری هفت قلم گلوگاهی مطرح شد که خوشبختانه تا به امروز ۶۰ درصد پیشرفت داشته است و موضوعات RSS، CRA، CT و Mini Lng با تشکیل کنسرسیوم‌ها و زنجیره‌ای از شرکت‌های دانش بنیان به انعقاد قرارداد با مبلغ ۵۵۰ میلیون دلار منتج شده که ارزش بازار آن ۱.۵ میلیارد دلار است.

دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری ضمن اشاره بر اینکه در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۱۷ سند همکاری بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‎بنیان و وزارت نفت به امضا رسید؛ عنون کرد: از این بین مبلغ ۵۸۰ میلیون یورو قرارداد نهایی شده و مبلغ ۲۵۰ میلیون یورو برای شروع بسته دوم امضا شد.

به گفته او در سال جدید علاوه بر پیگیری موضوعات قبلی به تعریف موضوعات جدید در صنعت نفت و تکرار الگوی موفق قبلی پرداخته خواهد شد.

به زودی شاهد بسته دوم همکاری با وزارت نفت خواهیم بود

سلطانعلی‌زاده از تهیه و تعریف بسته دوم همکاری با وزارت نفت خبر داد و گفت: به زودی این موضوعات نیز نهایی خواهند شد.

وی، پیشران شکاف هیدرولیکی را یکی از موضوعات حیاتی و مورد نیاز صنعت نفت جهت افزایش بازده برداشت دانست و اذعان کرد: برای بومی‌سازی این موضوع موافقت نامه همکاری مشترک با شرکت نفت و گاز اروندان به ارزش ۵۰ میلیون دلار منعقد شد؛ مضاف بر این در جهت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در زنجیره پایین دست صنعت نفت و گاز همکاری مشترک با شرکت نفت سپاهان به عنوان بزرگترین تولید کننده روغن در کشور با هدف ایجاد حداقل بازار ۲۰۰ میلیون دلار برای شرکت‌های دانش بنیان منعقد شد.

۹۷ پروژه کارگروه تولید بار اول به وزارت نفت اختصاص دارد

همچنین به گفته دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری از ابتدا فعالیت کارگروه تولید بار اول تا به امروز بیش از ۸۰۰ پروژه که توسط دستگاه‌ها معرفی شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است که در کل صنایع کشور ۱۹۵ پروژه به ارزش ۳۶۵ میلیون دلار مورد پذیرش قرار گرفته است که از این تعداد ۹۷ پروژه به ارزش ۲۵۶ میلیون دلار به موضوعات ارجاع شده از سوی وزارت نفت اختصاص دارد که ۱۱۱ میلیون دلار برای ۶۴ پروژه قرارداد شده است.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.