مصر امروز (یکشنبه) از آغاز روند ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه از طریق گذرگاه مرزی «کرم ابوسالم» خبر داد.
به گزارش خبرآنی، «خالد زاید» رئیس هلال احمر مصر در استان سینای شمالی در این باره اعلام کرد کامیونهای حامل کمکها از طریق گذرگاه کرم ابوسالم ورود به نوار غزه را آغاز کردهاند.
زاید در گفتوگو با رویترز اعلام کرد: انتظار میرود حدود ۲۰۰ کامیون حامل کمک از جمله چهار کامیون حامل سوخت امروز وارد غزه شوند.
منابع امنیتی مصر پیش از این از احتمال ورود محمولههای مواد غذایی و سوخت به جنوب نوار غزه از طریق گذرگاه کرم ابوسالم خبر داده بودند. این منابع اعلام کردند ورود کمکها در نتیجه دستیابی به توافقی میان «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر و «جو بایدن» همتای آمریکایی وی صورت میگیرد.
ریاست جمهوری مصر اخیرا اعلام کرد رئیسجمهور مصر طی تماسی تلفنی با همتای آمریکایی خود توافق کردند تا زمانی که ساز و کار قانونی برای راهاندازی مجدد گذرگاه رفح وضع شود، کمکها را به طور موقت به سازمان ملل در گذرگاه کرم ابوسالم برسانند.
در همین راستا، دفتر اطلاعرسانی دولتی در نوار غزه در بیانیهای اعلام کرد: کمکهای بشردوستانه وارد شده به نوار غزه به طرز تاسفباری ناکافی است.
در این بیانیه آمده است: از زمان آغاز تجاوز، رژیم اشغالگر به عمد تمام امکانات زندگی در نوار غزه را تخریب کرده است. مقدار سوخت وارد شده به نوار غزه برای راهاندازی حتی یک بیمارستان کافی نیست.
این نهاد در ادامه اضافه کرد: جامعه جهانی ناتوانی کامل خود را در وادار کردن اشغالگران به توقف تجاوز ثابت کرده است. خارج کردن مجروحان برای مداوا از طریق گذرگاه کرم ابو سالم نیازمند مداخله بینالمللی با توجه به بسته شدن گذرگاه رفح است. بیش از ۸۰ هزار مجروح در نوار غزه وجود دارد که یکسوم آنها نیاز فوری به درمان دارند.
دفتر اطلاعرسانی دولتی در نوار غزه همچنین اعلام کرد: اشغالگران مدعی بازگشایی یک گذرگاه اضافی در شمال نوار غزه هستند و گذرگاه بیت حانون پاسخگوی نیازها نیست. ما هشدار میدهیم که شبح قحطی به دلیل کمبود ذخایر غذایی بار دیگر به شمال نوار غزه باز خواهد گشت.
رژیم صهیونیستی علیرغم محکومیتهای بینالمللی و منطقهای همچنان در دویست و سی و سومین روز جنگ، به تجاوزات خود به غزه ادامه میدهد؛ حملاتی که دهها هزار شهید بر جای گذاشته است.
در نتیجه این حملات و محدودیتهایی که این رژیم اعمال کرده و در پی کمبود شدید غذا، آب، دارو و سوخت ساکنان نوار غزه در آستانه خطر قحطی قرار داشته و جان کودکان و سالخوردگان در این منطقه به خطر افتاده است.
انتهای پیام