به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، میلاد سلطانی؛ رئیس هیئت مدیره کارگزار فن بازار منطقهای استان فارس، در جریان حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه در تور علمی و فناورانه معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در استان فارس در جمع خبرنگاران به شرح وظایف و فعالیتهای این مرکز در استان فارس پرداخت.
وی در ابتدا با اشاره به ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1392 مبنی بر ایجاد فن بازار، اظهار کرد: این مرکز با هدف انتقال فناوری، بازاریابی و فروش محصولات فناورانه و همچنین جذب سرمایه برای شرکتهای دانشبنیان و فناور تأسیس شده است.
سلطانی تصریح کرد: فن بازار زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت میکند و برنامههای آن توسط پارک فناوری پردیس اجرا میشود. مشابه با جایزه مصطفی و سایر برنامههای زیر نظر پارک، مدیریت فن بازار شیراز نیز به عهده این مجموعه گذاشته شد. در سطح استانها، دستگاههای متولی متفاوتی برای فن بازارها در نظر گرفته شده است و در برخی استانها این وظیفه به پارکهای علم و فناوری و در برخی دیگر به شرکتهای شهرکهای صنعتی واگذار شده است.
سلطانی در ادامه به فعالیت فن بازار فارس در قالب کارگزاری شرکت شهرکهای صنعتی اشاره کرد و گفت: ما مفتخریم که طی چند سال گذشته به عنوان کارگزار این شرکت فعالیت کردهایم و در سال جاری نیز توانستیم رتبه اول را بین فن بازارهای سراسر کشور کسب کنیم. این موفقیت در نمایشگاه اینوتکس تهران به رسمیت شناخته شد و از فن بازار شیراز به عنوان برترین فن بازار کشور تقدیر به عمل آمد. لازم به ذکر است که ما در حال حاضر در دو مکان، پارک علم و فناوری شیراز و شهرک صنعتی مستقر هستیم.
رئیس هیئت مدیره کارگزار فن بازار منطقهای استان فارس تصریح کرد: علاوه بر فعالیتهای مذکور، فن بازار شیراز در حوزهای دیگر نیز فعال است. ما به عنوان کارگزار ترویج معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان نیز فعالیت میکنیم. دکتر دهقانی فیروزآبادی با راهاندازی کارگزاران ترویج، گامی مهم در جهت ساماندهی این حوزه برداشتند. پیش از این، شرکتها برای دانشبنیان شدن با چالشهای متعددی روبرو بودند. فرآیند ارزیابی شرکتها توسط معاونت علمی و فناوری، گاه با ابهاماتی همراه بود و شرکتها برای طی این مسیر به ناچار به واسطهها و دلالان مراجعه میکردند که هزینههای سنگینی را به آنها تحمیل میکردند. خوشبختانه با ابتکار دکتر دهقانی فیروزآبادی فعالیت کارگزاران ترویج از ابتدای دوره ریاست ایشان شتاب گرفته و ساماندهی بهتری یافته است.
سلطانی در ادامه به تشریح برنامههای اولیه فن بازار شیراز پرداخت و گفت: در ابتدای فعالیت، نخستین برنامهای که برای ما تعریف شده بود، مشاوره و ارزیابی شرکتها جهت دانشبنیان شدن بود. این فرآیند در حالت عادی توسط معاونت علمی و فناوری انجام میشد و به طور متوسط سه ماه به طول میانجامید. اما ما با ارائه مشاورههای تخصصی، این مدت زمان را به طور قابل توجهی کاهش داده و به شرکتها اعلام میکردیم که آیا واجد شرایط دانشبنیان شدن هستند یا خیر. علاوه بر این، در طول فرآیند ارزیابی در کنار متقاضیان بودیم و تا حصول نتیجه نهایی آنها را یاری میکردیم. خوشبختانه با تلاشهای انجام شده، بیش از 200 شرکت از طریق فن بازار شیراز به فرآیند دانشبنیان شدن ورود پیدا کردند و از این تعداد، حدود 100 شرکت موفق به اخذ این گواهینامه ارزشمند شدند.
پیگیری حمایتهای معاونت علمی و فناوری توسط فن بازار شیراز
سلطانی درباره برنامه دوم فن بازار شیراز اظهار کرد: یکی دیگر از برنامههای مهم ما، پیگیری حمایتهای معاونت علمی و فناوری از شرکتهای دانشبنیان است. این معاونت در زمینههای مختلفی از جمله بیمه، گمرک و ... به شرکتهای دانشبنیان تسهیلات و حمایتهایی ارائه میدهد. به عنوان نمونه، در سال گذشته 14 پرونده مربوط به شرکتهایی که در زمینه بیمه با مشکلاتی مواجه بودند را پیگیری و حل و فصل کردیم.
برگزاری دورههای آموزشی دانشبنیانی
وی در ادامه، به سومین برنامه فن بازار شیراز اشاره کرد و گفت: برگزاری دورههای آموزشی دانشبنیانی برای دستگاههای اجرایی و واحدهای صنعتی از دیگر فعالیتهای این مرکز است. هدف از برگزاری این دورهها، افزایش آگاهی و دانش این مجموعهها نسبت به ماهیت شرکتهای دانشبنیان، مزایا و تسهیلات مربوط به آنها و همچنین فرآیند دانشبنیان شدن است.
پیگیری اعتبار مالیاتی
سلطانی با اشاره به برنامه جدید فن بازار شیراز، گفت: اخیراً پیگیری فرآیند دریافت اعتبار مالیاتی برای شرکتهای دانشبنیان را نیز به فعالیتهای خود اضافه کردهایم. لازم به ذکر است که کلیه خدمات ما در این زمینه به صورت رایگان ارائه میشود. بخشی از هزینههای ما توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تامین میشود. اگرچه میتوانستم با انجام شخصی این فرآیند برای تعداد محدودی پرونده (حدود 4 پرونده) درآمد بیشتری کسب کنیم، اما به دلیل تعهد و اعتمادی که به ما شده، وظایف خود را با صداقت کامل انجام میدهیم. این موضوع در مورد ارزیابها و کارگزاران ترویج که با معاونت علمی همکاری میکنند نیز صدق میکند. ممکن است برای برخی از آنها مسائل مالی در اولویت باشد، اما ما در فن بازار شیراز همواره بر ارائه خدمات با کیفیت و مفید به شرکتهای دانشبنیان تمرکز داریم.
معرفی شرکتهای دانشبنیان استان فارس
سلطانی در ادامه به معرفی برخی از شرکتهای دانشبنیان استان فارس پرداخت و تصریح کرد: در حال حاضر 358 شرکت دانشبنیان در استان فارس فعال هستند که از این تعداد، 20 شرکت در دسته فناور، 70 شرکت در دسته نوآور و 268 شرکت در دسته نوپا قرار میگیرند. بیش از 80 درصد این شرکتها نوپا هستند و سالانه کمتر از 5 میلیارد تومان فروش دارند.
وی ادامه داد: ما در فن بازار شیراز تلاش میکنیم تا بهترین شرکتهای دانشبنیان استان را به فعالان این حوزه معرفی کنیم. در این راستا میتوان به شرکت دانش سلامت کوثر اشاره کرد که در زمینه تجهیزات پزشکی برای اداره کل اوقاف کشور فعالیت میکند و در این حوزه عملکرد موفقی داشته است. همچنین شرکت مهران طب که به عنوان یک شرکت دانشبنیان فناور در زمینه تولید دستگاههای آنژیوگرافی فعالیت میکند و محصولات آن منحصر به فرد در کشور است. شرکت پارت اعتبار فارس نیز در زمینه تولید تجهیزات پسیو و اکتیو مخابراتی و کابلهای فیبر نوری فعال است و در نهایت، شرکت فاتح صنعت کیمیا به عنوان بزرگترین واحد صنعتی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی در خاورمیانه، تجهیزات مورد نیاز این صنایع را تولید میکند.
بازدید از مرکز شهرک فناوری صنایع شیمیایی
سلطانی در ادامه به دلیل لغو بازدید از مرکز شهرک فناوری صنایع شیمیایی اشاره کرد و گفت: قرار بود امروز صبح از این مرکز بازدید داشته باشیم، اما به دلیل برگزاری مراسم تعویض فرش شاهچراغ در دهه کرامت، مدیرعامل مجموعه، آقای فاطمی، در این مراسم حضور داشتند و به همین دلیل بازدید ما لغو شد.
معرفی مرکز شهرک فناوری صنایع شیمیایی
وی به معرفی مرکز شهرک فناوری صنایع شیمیایی پرداخت و گفت: این مرکز به عنوان یکی از بخشهای شهرک فناوری فارس فعالیت میکند و در کنار مرکز خدمات کسب و کار، مراکز تحقیق و توسعه و مراکز آزمایشگاهی، این شهرک را تشکیل میدهد. هدف اصلی این مجموعه ارائه خدمات به واحدهای صنعتی مستقر در شهرک است.
نقش شهرک فناوری صنایع شیمیایی در اکوسیستم نوآوری
سلطانی با اشاره به وجود 6 شهرک مشابه در کشور، گفت: استان فارس به دلیل موقعیت جغرافیایی و منابع غنی، در زمره مناطق نفتخیز جنوب و قطب صنایع شیمیایی کشور محسوب میشود. در مقابل، استان خراسان به عنوان قطب صنایع غذایی و آذربایجان شرقی به عنوان مرکز صنایع خودرویی شناخته میشوند. شهرک فناوری صنایع شیمیایی شیراز بستری مناسب برای استقرار شرکتهای فناور و دانشبنیانی است که پس از طی مراحل اولیه در پارکهای علم و فناوری، به دنبال نزدیکی به صنعت و ارتقای سطح آمادگی بازار (TRL) خود هستند. این امر تسهیل ارتباط با صنایع مادر و همسو را برای این شرکتها به ارمغان میآورد.
نقش فن بازار شیراز در شهرک فناوری صنایع شیمیایی
سلطانی در ادامه به نقش فن بازار شیراز در این شهرک اشاره کرد و گفت: ما به عنوان یک مرکز مشاوره در کنار شرکتهای دانشبنیان مستقر در این شهرک حضور داریم و در فرآیند دانشبنیان شدن و همچنین یافتن بازار مناسب برای محصولات و خدمات آنها، یاریگرشان خواهیم بود.
معرفی شهرک صنعتی بزرگ شیراز
سلطانی در ادامه به معرفی شهرک صنعتی بزرگ شیراز پرداخت و گفت: این شهرک با برخورداری از 2300 واحد دارای پروانه بهرهبرداری و 3000 واحد در حال ساخت، به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی استان فارس شناخته میشود. تنوع فعالیتها در این شهرک چشمگیر است و زونهای مختلفی از جمله صنایع فلزی، صنایع غذایی و ... را در بر میگیرد.
وی تأکید کرد: شهرک صنعتی بزرگ شیراز به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی جنوب کشور، رتبه چهارم یا پنجم را در سطح ملی پس از شمسآباد و کاسپین به خود اختصاص داده و از جمله شهرکهای صنعتی برتر کشور محسوب میشود.
گزارش از: علیاصغر اصولی
انتهای پیام/