کابینه عراق به اجرای خواستههای تظاهرکنندگان در چهار استان کربلا، بصره، ذی قار و نجف رای داد.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه تلویزیونی سومریه نیوز عراق، دفتر حیدر العبادی، نخست وزیر عراق با انتشار بیانیهای اعلام کرد: کابینه عراق در نشست روز سهشنبه خود عمل به خواستههای تظاهرکنندگان در استانهای کربلا، بصره، ذی قار و نجف را تصویب کرد. در این بیانیه اشارهای به جزئیات اقداماتی که در این راستا اتخاذ خواهند شد، نشده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: با استناد به ماده ۴ اصلاحیه سوم قانون انتخابات پارلمانی، کابینه لزوم اجرای قانون مذکور را تایید کرد که طبق آن فعالیت شورای کمیساریای عالی مستقل انتخابات تا اتمام تحقیقات درباره تقلبهای مطرح شده، متوقف شده و تمامی حکمهای صادره از این شورا باطل هستند.
همچنین حیدر العبادی در سخنرانی در کنفرانس هفتگی خود در پاسخ به سوالی درباره تعیین سقف زمانی برای پایان دادن به بحرانهای استانهای عراق به ویژه استان بصره اظهار داشت: این بحرانها مربوط به امروز نیستند و نیاز به ادامه تلاشها در این زمینه وجود دارد و همه باید برای حل آنها با یکدیگر همکاری کنند.
نخست وزیر عراق در ادامه گفت: نمیتوان دولتهای فعلی را به طور کامل مسئول بحرانهای موجود دانست.
وی در ادامه از توافق با شرکت "زیمنس" آلمان برای توسعه بخش تولید برق تا رسیدن به توان تولید ۲۴ ساعته خبر داد.
العبادی گفت: تولید برق در عراق به ۱۶ هزار مگاوات رسیده و ما با شرکت زیمنس درخصوص توسعه بخش تولید برای تامین ۲۴ ساعته برق به توافق رسیدهایم.
وی درباره اوضاع سیاسی عراق نیز اظهار داشت: امیدواریم هرچه سریعتر فراکسیونی بزرگتر که مسئول رفع نیازهای شهروندان و تحقق منافع کشور خواهد بود، تشکیل شود.
العبادی در ادامه عدم استفاده از راههای غیرقانونی و غیراخلاقی برای تحت فشار گذاشتن کاندیداها از جمله تهدید و اخاذی را خواستار شد.
همچنین نخست وزیر عراق دستورات لازم برای رسیدگی به مشکلات بهداشتی و محیط زیستی استان بصره و آغاز تحقیقات درباره پرونده آلودگی آب این استان را صادر کرد.
طبق گزارش دفتر اطلاعرسانی العبادی، اقدامات اتخاذ شده برای حل مشکل آلودگی آب در استان بصره به شکل گسترده مورد بررسی قرار گرفت و گزارشی در این خصوص به کمیته دولتی ارائه شده و تصمیماتی در این راستا اتخاذ شدند.
طبق این تصمیمات وزارت منابع آب عراق ملزم به تامین سهمیه آبی برای استان بصره معادل ۷۵ متر مکعب در ثانیه برای اطراف بصره جهت توقف برداشتها از آبهای رودخانه شد.
همچنین این وزاتخانه مکلف شد میزان کلر آب تولید شده در تصفیه خانهها را به صورت شبانه روزی و در روزهای تعطیل مورد آزمایش قرار دهند و همچنین طرحهای تولید آب در بخش خصوصی را دنبال کرده و اعطای مجوزهای قانونی برای آن را بررسی کند.
همچنین قرار شد داروها و تجهیزات آزمایشگاهی برای مرکز بهداشت بصره تامین شود و این مرکز ملزم به انجام آزمایشها و بررسی آب تصفیه خانهها شود.
همچنین طرح رسیدگی به فاضلاب بصره که از سال ۲۰۱۵ به حالت تعلیق درآمده بود از سر گرفته شود.
استانداری بصره نیز تعمیر و نگهداری شبکههای توسعه آب را برعهده گرفته و مبالغ لازم برای این امر را از محل درآمدهای نفتی عراق تامین کند.
همچنین العبادی به شهرداریها دستور داد تحقیقاتی را درباره علت کاهش کلر در آب آشامیدنی استان بصره آغاز کنند.
برخی منابع آگاه در بصره پیشتر اعلام کردند که آبهای آلوده بصره موجب مسمومیت صدها تن از ساکنان این استان شد.
برخی فعالان مدنی بصره در پی مسمومیت عدهای در استان به دلیل آلودگی آب و کمبود دارو و نیز افزایش میزان شوری آب، در شبکههای اجتماعی هشتگ "بصره را نجات دهید" را به اشتراک گذاشتند.
همچنین کمیساریای حقوق بشر بصره تاکید کرد، شرایط در استان بصره به دلیل افزایش میزان نمک و آلودگی آب خطرناک است.