به گزارش پایگاه خبری خبر آنی، سازمان حج و در اعلام کرد: مطابق برنامهریزی عربستان سعودی، بخشی از فضای اصلی مسجدالنبی هر روز پس از اقامه نماز صبح تا حدود ساعت ۹ و سپس، از ساعت ۱۵ تا ۱۷ به وقت محلی به بانوان اختصاص دارد، اما همزمان، مردان نیز میتوانند در برخی از رواقهای جانبی مسجدالنبی عبادت کنند.
بانوان کشورمان نیز در گروههای مختلف همانند سایر بانوان مسلمان از کشورهای مختلف با رنگ، نژاد و تیرههای دیگر در مسجدالنبی حضور مییابند و با خدا راز و نیاز میکنند.
مسجدالنبی یا مسجد نبوی پس از مسجدالحرام که خانه کعبه در آن قرار دارد، دومین مسجد مقدس مسلمانان است که توسط پیامبر اکرم (ص) در سال اول هجری ساخته شد و در دورههای مختلف تاریخی، توسعه یافته است.
خانه حضرت محمد (ص) و خانه حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) نیز در کنار این مسجد بوده که بعدها و در زمان توسعههای مسجدالنبی به آن ملحق شده است. مرقد پیامبر اسلام (ص) نیز در این مسجد قرار دارد.
مسجدالنبی که گنبد خضرا (سبز) آن شهرتی عالم گیر دارد، دارای ۹۸ هزار و ۵۰۰ متر مربع مساحت است و ۶۰۰ هزار نفر ظرفیت دارد اما این میزان در ایام حج تمتع به یک میلیون نفر نیز میرسد.
بنا به اعلام مسئولان سازمان حج و زیارت در مدینه منوره، از روز دوشنبه هفته جاری که عملیات حج تمتع آغاز شد، تا شب گذشته ۴ هزار و ۲۳۸ زائر از کشورمان وارد مدینه شدهاند و قرار است ظرف روزهای آینده، میزان حضور ایرانیها به بالاترین ظرفیت خود یعنی ۱۲ هزار نفر در روز برسد.
مدت زمان حضور زائران ایرانی در مدینه منوره پنج روز است و آنان پس از زیارت شهر پیامبر (ص)، قبرستان بقیع و اماکن تاریخی و زیارتی این شهر، در مسجد شجره لباس احرام میپوشند و رهسپار مکه مکرمه میشوند تا مناسک حج تمتع را انجام دهند.
در مجموع، قرار است ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر ایرانی در سال جاری برای انجام مناسک حج تمتع به سرزمین وحی اعزام شوند که حدود نیمی از آنها را کاروانهای مدینه قبل و نیمی دیگر را کاروانهای مدینه بعد تشکیل میدهند.
کاروانهای مدینه قبل به کاروانهایی میگویند که پیش از سفر به مکه مکرمه و انجام مناسک حج تمتع به شهر پیامبر میروند در حالی که کاروانهای مدینه بعد، اول حاجی میشوند و بعد به مدینه منوره سفر میکنند.