به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از بنیاد ملی نخبگان، سیدسلمان سید افقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: در دیدار نخبگان با رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر مکرر دو مقوله اشتغال متناسب با تخصص و تحصیل و امکان تحقیقات مداوم به عنوان دو مطالبه اصلی و اساسی نخبگان از حاکمیت از سوی ایشان عنوان شده، از این رو بنیاد ملی نخبگان نیز تمام فعالیتهای خود را در حوزه اثربخشی بر مبنای دو اصل مذکور استوار کرده و خوشبختانه اقدامات بسیار خوبی نیز در این زمینه انجام پذیرفته است.
وی افزود: در موضوع اشتغال نخبگان، مصوبه جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی از سال گذشته آغاز شد و در سال ۱۴۰۲ ۱۵۰۰ نخبه جذب دولت شدند که این عدد در سال جاری به ۵۰۰۰ نخبه افزایش خواهد یافت تا نخبگان با همکاری سازمان اداری استخدامی در جایگاههای نخبهپذیر استخدام شوند.
سید افقهی سپس با بیان اینکه در این فرایند، فرد نخبه با مراجعه به سایت مرتبط، سه شغل-محل را انتخاب میکند که در نهایت بعد از ارزیابی علمی و ارزیابی صلاحیت عمومی در کانون ارزیابی و طی کردن پروسه گزینش، در یکی از سه انتخاب خود استخدام خواهد شد، گفت: جذب نخبگان در شرکتهای خصوصی یکی دیگر از برنامههای بنیاد ملی نخبگان در حوزه اثربخشی است که در این حوزه نیز با تاکید رئیس جمهور محترم در سال گذشته ۴۰۰ نفر در شرکتهای خصوصی جذب شدند؛ البته تلاش بر اینست که این فرایند در مشاغلی مانند هیئتمدیره و مدیرعامل شرکتهای خصوصی نیز انجام شود به ویژه اینکه سهامدار عمده برخی از این شرکتها خود دولت است.
رصدخانه نخبگان و مأموریتها
سید افقهی با اشاره به موضوع مهاجرت نخبگان نیز گفت: به دلیل عدموجود آمار دقیق و همچنین فقدان تعریف دقیق از مهاجرت، فضای رسانهای کشور در سال گذشته در موضوع مهاجرت نخبگان بسیار آشفته بود و از طرفی مسئله رصد نخبگان برونسپاری شده بود که متأسفانه با جوسازی و فضاسازیهای صورتگرفته، شرایط خوبی سپری نشد. این مسئله به طور خاص در موضوع مهاجرت کادر درمان و پزشکان نیز وجود داشت. در دور جدید اما بنیاد ملی نخبگان با تشکیل رصدخانه نخبگان و همچنین با همکاری دستگاهها و نهادهای مختلف دولتی، حاکمیتی و نظارتی، نهتنها آمار و اطلاعات دقیقی از مهاجرت نخبگان به دست آورده؛ بلکه با اطلاعات دقیق میداند چه تعداد از این افراد مشغول تحصیل و چه تعداد مشغول کار هستند. پایش فعالیت نخبگان اعم از نخبگانی که در کشور حضور دارند و نخبگانی که مهاجرت کردهاند و همچنین بررسی راههای استفاده از ظرفیت و توانمندی ایشان در رفع مشکلات کشور، یکی دیگر از مأموریتهای اصلی رصدخانه نخبگان است.
افزایش تعامل با شورای عالی ایرانیان خارج از کشور و انتفاع کشور از توان نخبگان ایرانی
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: جمع زیادی از نخبگان مهاجر، حتی آن دسته از نخبگان که به کشور باز نمیگردند، آماده هرگونه همکاری برای رفع مسائل و چالشهای کشور هستند که این فرصت بسیار مهمی برای نیل به اهداف تعیین شده است. به همین دلیل بنیاد ملی نخبگان با تعامل شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، تلاش دارد تا با استفاده از ظرفیت نخبگان مهاجرتکرده چه در لایه بازگشت به کشور و چه در لایه استفاده از ظرفیتهای علمی، فکری و مشاورهای، کشور را منتفع کند.