رئیسجمهور ترکیه اعلام کرد بیش از ۱۰۰۰ عضو مقاومت فلسطینی حماس در خاک کشور او تحت درمان پزشکی قرار دارند.
به گزارش خبرآنی، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «کریاکس میتسوتاکیس» نخستوزیر یونان در شهر آنکارا بیان داشت: «بیش از ۱۰۰۰ عضو گروه حماس هماکنون در کشور من و در بیمارستانهای ما تحت درمان قرار دارند.»
به نوشته خبرگزاری آلمان، اردوغان بار دیگر از حماس بهعنوان «سازمان مقاومت» یاد کرد که برای «محافظت از سرزمین و مردم خود» میجنگد. رئیسجمهور ترکیه به اینکه اعضای حماس کجا مجروح شده یا چطور وارد ترکیه شدهاند، اشارهای نکرد.
اردوغان و میتسوتاکیس هر دو از برقراری آتشبس در نوار غزه حمایت کردند، اما نخستوزیر یونان بدون در نظر گرفتن جنایات رژیم صهیونیستی، اظهاراتی در حمایت از «حق» ادعایی این رژیم در «دفاع از خود» مطرح و ادعا کرد که حامی به اصطلاح «راهحل ۲ دولتی» برای موضوع فلسطین است.
اردوغان، رژیم صهیونیستی را «دولت تروریست» توصیف کرد و از پشتیبانیهای غرب از این رژیم انتقاد کرد.
طبق جدیدترین آمارهای اعلامی از سوی وزارت بهداشت دولت تحت کنترل حماس در نوار غزه، بیش از ۳۵۰۰۰ فلسطینی در جنگی که رژیم صهیونیستی از بعد از هفتم اکتبر علیه این باریکه به راه انداخته، به شهادت رسیدهاند. موج فشارهای عمومی و بینالمللی علیه رژیم صهیونیستی از بابت کشتار فراوان غیرنظامیان و به وجود آوردن یک وضعیت انسانی فاجعهبار در نوار غزه هر چه بیشتر تشدید میشود.
روابط آنکارا - آتن
ترکیه و یونان اخیرا از برنامه خود برای ترمیم روابط تیره شده دو کشور خبر دادند. اردوغان پیشتر با میتسوتاکیس تنها در ماه دسامبر در شهر آتن دیدار کرده بود و دو طرف در آن دیدار بر سر تشدید همکاری در حوزههای مختلف شامل گردشگری، تجارت و مهاجرت توافق کردند.
کنفرانس مطبوعاتی مشترک رهبران ترکیه و یونان بعد از یک نشست رو در روی دو ساعته میان آنها برپا شد.
ترکیه و یونان هر دو از اعضای ناتو هستند و برای چند دهه بر سر یک سری مسائل از جمله ادعاهای ارضی در دریای اژه و حق اکتشافات منابع در دریای مدیترانه اختلاف داشتهاند. دو کشور همچنین در نیم قرن گذشته دستکم ۳ بار تا آستانه جنگ با یکدیگر رفتند. در سال ۲۰۲۰ کشتیهای جنگی دو کشور در پی تشدید اختلافنظر آنها بر سر حق اکتشاف منابع انرژی در دریای مدیترانه مقابل یکدیگر قرار گرفتند.
با این وجود، ترکیه و یونان ماه دسامبر گذشته توافق کردند اختلافاتشان را کنار گذاشته و روی حوزههایی که میتوانند در آنها اتفاقنظر حاصل کنند، متمرکز شوند. فهرست مواردی که در به اصطلاح دستور کار مثبت دو کشور قرار گرفته، شامل تجارت، انرژی، آموزش و روابط فرهنگی است.
انتهای پیام