طبق مطالعات مشترک برنامه ملی میکروالکترونیک و پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف، کشورهای چین، ژاپن، آلمان، هلند و ایالات متحده با هدف دسترسی پایدار به ریزتراشهها در سالهای اخیر سرمایهگذاری هنگفتی در صنعت میکروالکترونیک داشتهاند.
به گزارش خبرآنی، برنامه ملی میکروالکترونیک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری طی گزارشی اعلام کردند در جهان امروز تولید انواع رایانهها، تجهیزات مخابراتی، تلفنهای همراه، خودروها، لوازم خانگی، سامانههای دفاعی، محصولات حوزه هوافضا و رباتیک به شکل فزایندهای به ریزتراشهها و به تعبیر دیگر صنعت میکروالکترونیک و نیمههادیها وابسته است. کشورهای مختلف بهخصوص کشورهای توسعهیافته و بزرگ مانند چین، ژاپن، آلمان، هلند و ایالات متحده در سالیان اخیر همواره با سرمایهگذاریهای هنگفت دولتی به دنبال رشد و توسعه بومی این صنعت پایه و دسترسی به فناوری روز آن بودهاند.
جنگ تراشه میان شرق و غرب و تحریمهای متقابل چین و ایالات متحده در این خصوص مؤید این اهمیت است؛ در واقع میزان دسترسی پایدار به ریزتراشههای لبه فناوری و قابلاطمینان، تعیینکننده سطح صنعت هر کشور است و یکی از مهمترین دلایل سرمایهگذاریهای هنگفت کشورهای پیشرفته و حمایتهای بسیار سخاوتمندانهشان از صنعت میکروالکترونیک نیز همین مسئله است.
به همین منظور آشنایی با اقتصاد این صنعت بزرگ و درک محرکهای سرمایهگذاری در آن از اهمیت بالایی برخوردار است. اینفوگرافی زیر نگاهی اجمالی به وضعیت اقتصاد صنعت میکروالکترونیک و مهمترین پیشرانهای این صنعت دارد. اینفوگرافی حاضر محصول مشترک برنامه ملی میکروالکترونیک و پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف است.
انتهای پیام