به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، سورباناندا سونوال وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهه های هند نیز در این مراسم اظهار کرد: در زمان سفر نخست وزیر هند به ایران، وی به درستی اعلام کرد که ایران دوستان جدیدی نیستند و دوستان قدیمی هستند، وقتی تصمیم به انجام کاری می گیریم فاصله ها دور نیست و بسیار به هم نزدیک هستیم.
وی افزود: امروز یک اقدام تاریخی بین ایران و هند با توجه روابط تاریخی دو کشور انجام می دهیم. پیش از این توافق نامه ای در سال 2106 میلادی امضا شد. الان قرارداد بلند مدت امضا می شود که نشانه اعتماد بین دو کشور است. امروز ایران و هند شاهد امضای قرارداد بلندمدت برای تجهیز بندر شهید بهشتی چابهار هستند.
وی تاکید کرد: تبادل نظر بسیار خوبی در خصوص حملونقل و کریدور شمال- جنوب با وزیر راه و شهرسازی ایران داشته ام و نهایت تلاش را برای توسعه هر چه بیشتر بندر چابهار انجام خواهیم داد.
وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهه های هند با یادآوری اینکه سال 2022 هند یک روز را به عنوان روز چابهار جشن گرفت، افزود: امروز روز بسیار بزرگی در این مسیر تعریف شده است. متعهد شده ایم بندر چابهار را به عنوان کانون های اصلی تجارت گسترش دهیم.
وی بیان کرد: هند قرار است به کشور توسعه ای در سال 2045 برسد،اطمینان داریم ابتکاری که امروز دنبال آن هستیم می تواند مردم دو کشور را به سمت قله سوق دهد. شخصا بر توسعه این بندر نظارت خواهم کرد و از پتانسیل های این بندر برای رفاه دو کشور استفاده خواهیم کرد.
علیاکبر صفایی مدیرعامل سازمان بنادر نیز در این مراسم اظهار کرد:اراده مقامات ارشد دو کشور بر این بود تا یکی از مهم ترین پروژههای بندری و دریایی به نتیجه برسد. این اراده با پشتیبانی دو وزیر و کار شبانه روزی هیاتهای دو کشور منجر به نهایی شدن قرارداد تجهیز و بهره برداری بندر شهید بهشتی چابهار شد.
وی بیان کرد: علاوه بر این قرارداد یک فصل همکاری بسیار ارزنده برای تامین مالی است که ارزش افزوده خوبی را به دنبال خواهد داشت.یک مصداق بسیار مهم برای انجام کارهای اجرایی بین کشورهای همسایه به خصوص کشور دوست و همسایه هند خواهد بود.
انتهای پیام/