به گزارش پایگاه خبری خبر آنی، سردار رضا بنی اسدی فر؛ فرمانده یگانهای انتظامی و حفاظتی فراجا با اشاره به اهمیت عملیات بزرگ حج تمتع ۱۴۰۳ و اعزام زائران خانه خدا گفت: همکارانم در پلیس فرودگاههای فرماندهی یگانهای انتظامی و حفاظتی فراجا با برنامه ریزی های انجام شده در آمادگی کامل برای تأمین امنیت زائران در دو مرحله اعزام و بازگشت از سرزمین وحی قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه اعزام زائران حج تمتع در سال جاری از تاریخ بیست و چهارم اردیبهشت آغاز و به مدد الهی ۱۸ خرداد ماه پایان خواهد یافت افزود: ۲۱ ایستگاه پروازی شامل فرودگاههای امام خمینی (ره)، رشت، قشم، چابهار، اردبیل، ارومیه، اصفهان، اهواز، بندرعباس، بوشهر، بیرجند، تبریز، زاهدان، ساری، شیراز، کرمان، گرگان، مشهد، همدان، یزد و زنجان پذیرای زائران گرامی خواهند بود.
این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه در راستای تکریم زائران، کارکنان مجرب و با مهارتتر در گیتهای بازرسی فرودگاه بهکارگیری خواهند شد گفت: جلسات متعدد همکاری و هماهنگی با سازمان حج و زیارت، شرکتهای هواپیمایی و سایر نیروهای مسلح مرتبط با این عملیات بزرگ به منظور تسهیل در ارائه خدمات به زائران محترم برگزار شده است.
سردار بنی اسدی فر با اشاره به بررسی دقیق و هوشمندانه اقلام و وسایل همراه زائران توسط کارکنان پلیس فرودگاه در محیطهای فرودگاهی ادامه داد: چنانچه از زائری مواد مخدر و روان گردان به هر میزان کشف شود، ضمن جلوگیری از ادامه سفر وی، به استناد ماده ۱۷ قانون مبارزه با مواد مخدر در مرحله اول ۱ الی ۵ سال و در مرحله دوم ۵ الی ۱۵ سال ممنوع الخروج از کشور خواهد شد.
فرمانده یگانهای انتظامی و حفاظتی فراجا با تاکید بر لزوم حفظ شأن و منزلت زائران ایرانی با عمل به قانون و توجه به توصیههای پلیس تصریح کرد: پلیس کشور میزبان در صورت کشف مواد مخدر و روان گردان از زائران بدون اغماض رفتاری بسیار سختگیرانه داشته و مجازاتهای سنگین برای فرد خاطی در نظر میگیرند.
سردار بنی اسدی فر همچنین توصیه کرد: زائران ازحمل برخی داروهای گیاهی که از نظر ظاهری شباهت زیادی با مواد مخدر دارند مانند شیرین بیان با توجه به اینکه برای پلیس عربستان ناشناخته است خودداری کنند.
وی حمل و استفاده از انواع داروهای آرامبخش و خوابآور و حاوی کدئین در کشور عربستان را ممنوع عنوان کرد و گفت: در صورت کشف این قبیل داروها در کشور عربستان نسبت به آن مجازات اعمال خواهد شد لذا شایسته است افرادی که دارای بیماری خاص و مجبور به استفاده از دارو میباشند مراتب را با کارشناسان سازمان حج و زیارت مطرح کنند.
سردار بنی اسدی فر حمل اقلامی از قبیل ترشیجات، مایعات اسیدی مثل آبلیمو و آبغوره، کارد، چاقو و وسایل برنده انواع قوطیهای حاوی مواد اشتعالزا از قبیل گاز و فندک را در مسافرتهای هوایی و برابر قوانین بینالمللی ممنوع دانست و تاکید کرد: از قراردادن اقلام و وسایل فوق در داخل وسایل همراه و یا حمل آن خودداری کنند.
وی توصیه کرد: از پذیرش امانات افراد ناشناس جدا خوداری کنید چرا که این موضوع مسوولیتآور است. همچنین از سپردن بار، وسایل همراه و مدارک شناسایی خود به افراد ناشناس خودداری و در تمامی مراحل سفر از گذرنامه و مدارک شناسایی خود به دقت مراقبت کنید.
فرمانده یگانهای انتظامی و حفاظتی فراجا گفت: بهتر است مسافران و زائران عزیز اشیا قیمتی و با ارزش را همراه خود حمل نمایند و از قراردادن آنها داخل چمدان خودداری کنند، لکن در محلهای پرازدحام مثل دربهای ورود و خروج، احتمال سرقت از وسایل همراه بسیار متصوراست لذا شایسته است در این مناطق هوشمندانه رفتار شود.
این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه پلیس فرودگاههای کشور با شماره تلفنهای ۰۲۱۶۳۹۵۶۶۴۳ یا ۱۱۰ آماده دریافت گزارشهای مردمی میباشد از زائران این سفر پر خیر و برکت درخواست کرد به دلیل کمبود فضای مناسب در محیطهای فرودگاهی و جلوگیری از مشکلات ترافیکی مراسم بدرقه و استقبال در منزل یا اماکن عمومی انجام شود.