وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه میانگین جهانی سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی، ۱۵ درصد است و در کشور ما این عدد در سال گذشته ۷.۹ درصد بوده، گفت: ما آمادگی داریم که تا پایان برنامه هفتم توسعه این عدد را به ۱۵ درصد برسانیم.
به گزارش خبرآنی، عیسی زارعپور در چهارمین همایش بینالمللی صندوق توسعه ملی با عنوان «نقشآفرینی صندوق توسعه ملی در اجرای برنامه هفتم» با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در حوزه فناوری بیان کرد: از سال ۱۳۸۷ و ارسال ماهواره امید تا پیش از دولت سیزدهم، ۱۳ پرتاب در حوزه فضایی داشتیم اما در دو سال و نیم، ۱۲ پرتاب فضایی داشتیم و به تصاویری با دقت خوب رسیدیم که میتواند مبنای اتفاقات خوبی باشد و دادههای آن با استفاده از روشهای هوش مصنوعی برای مقابله با زمینخواری مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به نقش صندوق توسعه در اقتصاد دیجیتال در برنامه هفتم توسعه گفت: اقتصاد دیجیتال ارزشآفرینی اقتصادی مبتنی بر فناوریهای نوین اطلاعاتی و ارتباطی است که معماری سه لایه دارد. ارتباطات فناوری اطلاعات رکن و لایه اصلی آن است که سختافزار و نرمافزار را شامل میشود. لایه بعدی اقتصاد مبتنی بر پلتفرم است، کسبوکارهای نوین آنلاین که با حضور فناوری اطلاعات ظهور پیدا کردند. ما تا پیش از این امکان خدمات جابهجایی مسافر و خرید آنلاین نداشتیم که در ۱۰ سال گذشته به واسطه فناوری میسر شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: لایه سوم که گستردهتر میشود، هوشمندسازی است، یعنی استفاده از فناوریهای نوین برای افزایش بهرهوری و ارتقای کارایی صنایع مختلف که برخی کشورها به آن اینترنتپلاس گفته میشود، یعنی اینترنت به علاوه هر حوزهای که بتواند آن را متحول کند. در دنیا اپرتورها به این سمت رفتند که فقط زیرساخت ارائه ندهند و راهکار ارائه دهند و افزایش بهرهوری را در صنعت به دنبال داشته باشند.
زارعپور با تاکید بر عزم جدی برای توسعه اقتصاد دیجیتال در سالهای اخیر، گفت: ما در دولت کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال تشکیل دادیم با اختیارات اصل ۱۲۷ و ۱۳۸ قانون اساسی برای اینکه بتواند موانع توسعه اقتصاد دیجیتال را برطرف کند. یکی از اتفاقات خوب این بود که در قانون برنامه هفتم توسعه یک فصل در حوزه اقتصاد دیجیتال پیشبینی کردیم و بین پنج تا هفت درصد احکام قانون برنامه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم مربوط به این حوزه است، غیر از اینکه در ۹ ماده به طور مستقیم به حوزه اقتصاد دیجیتال و فناوری اطلاعات پرداختیم.
وی اظهار کرد: این حوزه برخی فناوریهای کلیدی دارد که شامل نسل پنجم، فیبر نوری، اینترنت اشیا، کلان داده، هوش مصنوعی، واقعیت افزوده و رباتیک میشود. فناوریهایی که توانمندساز حوزه هستند. چند المان هم به ما در توسعه اقتصاد دیجیتال کمک میکنند. مهمترین مساله زیرساختهای امن و پرسرعت است. همچنین موضوع داده نقش کلیدی در زمینه سکوها دارد و هرچه تعداد کاربران در سکوها بیشتر باشد دادههای بیشتری جمعآوری میشود و میتوان تحلیلهای دقیقتر ارائه کرد. در لایههای بالاتر هم باید کشور را به سمت استفاده حداکثری از فناوریهای نوین پیش برد، یعنی همان هوشمندسازی و اقتصاد دیجیتال.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر لزوم افزایش سهم اقتصاد دیجیتال بیان کرد: میانگین جهانی سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی، ۱۵ درصد بوده و در برخی از کشورها ۴۰ درصد است و کشورهای اطراف هم بعضا از ما جلوتر هستند. در کشور ما این عدد در سال گذشته ۷.۹ درصد بوده و برای امسال فکر میکنیم ۸.۵ درصد شود.
زارعپور ادامه داد: ما هدفگذاری خود را به مجلس شورای اسلامی اعلام کردیم که میتوانیم به سهم ۱۵ درصدی برسیم اما در صحن مجلس گفتند که شاید دستنیافتنی باشد و آن را ۱۰ درصد تعیین کردند اما ما آمادگی داریم که تا پایان برنامه هفتم توسعه به ۱۵ درصد برسیم. زیرا در سالهای گذشته همواره بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشتاز بوده و میانگین رشد آن سه برابر میانگین رشد کشور بوده است و بعضی سالها حتی تا ۳۵ درصد هم رشد داشتیم. این نشاندهنده ظرفیت ویژه این بخش است.
ادامه دارد