پیشرفت 60 درصدی در قرارداد نفتی معاونت علمی

به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، با امضای موافقت‌نامه‌های بومی‌سازی لوله مغزی سیار و لوله‌های CRA چاه‌های نفت و گاز بین معاونت علمی، شرکت ملی نفت ایران و سه شرکت دانش بنیان به مبلغ 525 میلیون دلار در مجموع 60 درصد از تفاهم‌نامه دو میلیارد دلاری منعقده بین معاونت علمی و وزارت نفت محقق شد.

مراسم انعقاد این موافقت‌نامه‌ها بعد از ظهر امروز با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاددانش بنیان رئیس جمهور، وزیر نفت و جمعی از معاونان این وزارتخانه در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد.

امضای این دو موافقت نامه در راستای موافقت نامه همکاری‌ای که در بهمن ماه 1401 در زمینه بومی‌سازی فناوری‌ها و تجهیزات گلوگاهی مورد نیاز صنعت نفت بین معاونت علمی و وزارت نفت به امضا رسید صورت گرفت.

آغاز ساخت دو تجهیز راهبردی جدید در راستای موافقت نامه بومی‌سازی تجهیزات گلوگاهی صنعت نفت

موافقت نامه دو میلیارد دلاری مذکور شامل هفت قلم تجهیز راهبردی بود که ساخت دو تجهیز – دستگاه حفاری هدایت‌پذیر دورانی(RSS) و سیستم مایع‌سازی گاز طبیعی در مقیاس کوچک (Mini LNG) – از سال گذشته آغاز شده بود و بومی‌سازی دو تجهیز دیگر شامل لوله مغزی سیار و لوله‌های CRA چاه‌های نفت و گاز با امضای این دو موافقت‌نامه آغاز شد.

موافقت نامه «بومی‌سازی لوله مغزی سیار (Coiled Tubing) » به مبلغ 25 میلیون یورو بین مدیریت پشتیبانی، ساخت و تأمین کالا شرکت ملی نفت ایران، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و شرکت دانش بنیان فالیز پژوهش فارس و موافقت نامه «بومی‌سازی لوله‌های CRA چاه‌های نفت و گاز » به مبلغ 500 میلیون یورو بین مدیریت پشتیبانی، ساخت و تأمین کالا شرکت ملی نفت ایران، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و دو شرکت دانش بنیان بهشت کویر آریانا و لوله دقیق فولادی فورج پرند امضا شد.

لوله آلیاژ مقاوم در برابر خوردگی (CRA) از جمله تجهیزات پرمصرفی است که در عمر بیش از صد ساله صنعت نفت ایران، همواره از طریق واردات تأمین شده است و امضای قرارداد با صاحبان فناوری در این زمینه با هدف انتقال فناوری، کسب دانش فنی و بی‌نیازی از واردات طی سال‎‌های آینده، از مصادیق اقتصاد مقاومتی است.

همچنین تکمیل چاه‌های نفت و گاز ترش نیازمند ادوات ضدخوردگی است و مهم‌ترین آن‌ها لوله‌های مورد نیاز برای تکمیل چاه با آلیاژ مخصوص موسوم به CRA است. هزینه‌های گزاف تأمین لوله‌های مذکور از خارج از کشور و نیز زمان‌بندی تحویل بسیار طولانی از زمان انعقاد قرارداد تا تحویل کالا و طرح‌های توسعه‌ای آتی میادین نفتی و گازی موجب‌شده است تا به ساخت این لوله‌ها در داخل کشور توجه شود.

افزودن دو حوزه جدید به موافقت نامه بومی‌سازی تجهیزات گلوگاهی صنعت نفت

با توجه به تجربه موفق موافقت نامه بومی‌سازی تجهیزات گلوگاهی صنعت نفت که طی 15 ماه گذشته، 60 درصد آن محقق شده است، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارت نفت/شرکت ملی نفت همچنین امروز با امضای دو موافقت‌نامه دیگر دو زمینه جدید را به موضوعات هفت‌گانه موافقت نامه اولیه افزودند.

با امضای این دو موافقتنامه 250 میلیون دلار دیگر به حجم موافقت نامه دو میلیارد دلاری اولیه بومی‌سازی فناوری‌ها و تجهیزات گلوگاهی مورد نیاز صنعت نفت افزوده می‌شود.

یکی از این موافقتنامه‌ها با موضوع «توسعه اقتصاد دانش بنیان در صنایع پالایشی، انرژی‌های تجدیدپذیر و زنجیره مرتبط» و به مبلغ 200 میلیون دلار به امضای دکتر سلطانعلی‌زاده، دستیار معاون علمی رئیس جمهور در حوزه توسعه بازار دانش بنیان و فرهاد دهقان و نورالدین موسی، مدیرعامل و رئیس شرکت نفت سپاهان و موافقت نامه دیگر با موضوع «شکست هیدرولیکی» و به مبلغ 50 میلیون دلار به امضای سلطانعلی‌زاده و عذاری، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان رسید.

امضای 11 قرارداد جدید تولید بار اول

علاوه بر موافقت نامه‌های مذکور، 11 قرارداد جدید تولید بار اول نیز مجموعا به مبلغ 57 میلیون و 927 هزار و 836 دلار با کارفرمایی شرکت مناطق نفت خیز جنوب، مهندسی توسعه نفت و شرکت نفت فلات قاره با 11 شرکت دانش بنیان امضا شد.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.