روز بگومگوها و بگم بگمها/ اتفاقاتی عجیب زیر سقف خانه ملت
علی لاریجانی: این استیضاح انجام شد و مطالب مختلفی گفته شد که میتوانست مطرح نشود
به گزارش خبرانلاین، باید استیضاحش به کمیسیون اجتماعی می رفت اما از آنجایی که سیل نارضایتیهای امروز کشور نیاز به یک قربانی داشت، ذبح وزیر کار در دستور کار مجلس قرار گرفت و مرکب استیضاح ربیعی در جریان جلسه علنی امروز مجلس علم شد.
لاریجانی که بر صندلی ریاست نشسته بود زنگ آغاز جلسه را به صدا درآورد اما بعد از آنکه استیضاح وزیر کار به عنوان اولین دستور مجلس قرائت شد رئیس مجلس برای نیم ساعت تنفس اعلام کرد تا به اما و اگرهای استیضاح رسیدگی و یک تصمیم واحد درباره ان اتخاذ کنند؛ موضوعی که به «ب» «بسم الله » حاشیه سازیهای امروز تبدیل شد.
۱۱ نمایندهای که صحبت نکردند
هرچند برای نیم ساعت درهای صحن به روی خبرنگاران بسته شد اما گویا در این جلسه غیرعلنی غوغایی به پا شده بود که وقتی صحن علنی شد هنوز تنش در میان نمایندگان مشهود بود به طوری که 11 نماینده موافق استیضاح در اعتراض به هیات رئیسه حاضر نشدند پشت میکروفن قرار بگیرند. آنطور که نعمتی سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفت ماجرا به قبل از اعلام تنفس برمی گشت و ماجرا این بود که نمایندگانی که برای صحبت در قالب موافق و مخالف استیضاح ثبت نام کرده بودند در دقیقه 90 دچار تردید شده بودند و نمی خواستند صحبت کنند و همین شک و تردید باعث شد تا برای دقایقی جلسه غیر علنی شود اما حتی این اعلام تنفس پایان تنش ها نبود و تا آخرین دقایق ادامه داشت.(اینجا)
فریاد محجوب و جواب لاریجانی
به محض علنی شدن صحن علی رستمیان پشت تریبون قرار گرفت و خواست در موافقت با استیضاح صحبت کند که علیرضا محجوب نماینده مردم تهران و از مخالفان استیضاح مقابل جایگاه هیات رئیسه ایستاده بود و با صدای بلند اعتراض می کرد. او معتقد بود نبود وزیر در جلسه خلاف آئین نامه است و هیات رئیسه باید اجازه دهد وزیر به صحن بیاید بعد بررسی استیضاح را آغاز کند. این اعتراض محجوب از سوی لاریجانی بی پاسخ نماند و گفت: که هیچ کجای آییننامه صراحتی برای آغاز جلسه استیضاح با حضور وزیر استیضاح شونده ندارد.
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آییننامه هیچ صراحتی ندارد بنابراین وزیر باشد یا نباشد استیضاح باید آغاز شود بنابراین لطفا آقای رستمیان مطالب خود را بیان کنید.
در حالی که اعتراضات محجوب همچنان ادامه داشت جلسه استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آغاز شد و دقایقی بعد علی ربیعی به همراه رضا انصاری معاون منابع انسانی رییسجمهور و جمعی از دولتمردان وارد صحن علنی مجلس شدند. (اینجا)
حکایت لابی از زبان موافقان استیضاح
وقتی نوبت به موافقان استیضاح شد تا ادله خود را برای نمایندگان و مردم بیان کنند از هر دری سخنی به میان آمد اما آنچه نقل صحبتشان بود داستان لابی ها و معامله هایی بود که زیر پوست مجلس برای پس گرفتن استیضاح مطرح می شد تا جایی که نگهبان سلامی از به توپ بسته شدن مجلس توسط نمایندگان سخن گفت و البته نماینده رباط کریم هم پای پسر وزیر را به جلسه استیضاح باز کرد. (اینجا)
فریاد احسنت برای پزشکیان و درخواست کفاره برای هیات رئیسه
جلسه استیضاح با صحبت ها و فریادهای جنجالی مخالفان ربیعی آنچنان داغ شده بود که تصور نمی شد موافقان وزیر حاضر باشند به تقابل بپردازند اما همینکه پزشکیان پشت تریبون قرار گرفت تمام پیشبینیها بر هم خود و نطق او آنچنان همه را مقهور کرده بود که از صحنی با آن همه شلوغی صدایی بلند نمی شد و تنها فریاد احسنت احسنت بود که به گوش می رسید.
او گفت: بنده قرار نبود صحبت کنم، اما از صبح که وضع موجود و بحثهایی که برخی عزیزان نسبت به مجلس شد را دیدم، احساس کردم باید از مجلس و نمایندگان دفاع کنم.
پزشکیان با انتقاد از اظهارات نمایندگان درباره لابی گری نمایندگان گفت: اینکه بگویند نمایندگان لابی کرده و پول گرفتند، بیاحترامی و بیانصافی است. ما میخواهیم چه کسی را زیر سوال ببریم؟ بنده به عملکرد آقای ربیعی رای مثبت میدهم اما این چه جوی است راه افتاده که اگر کسی به استیضاح رای ندهد حیثیت مجلس از بین میرود. اگر ما تحت جو و بر اساس فشار رای دهیم آن وقت است که حیثیت مجلس از بین میرود. باید بر اساس حق و نه جوسازی و زدن انگ، تهمت و افتراء رای داد. (اینجا)
حجت الاسلام عبدالحمید خدری در مخالفت با استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امروز ملت ایران نظارهگر تصمیم خردمندانه ما نمایندگان هستند. مفهوم استیضاح را به خوبی میدانیم و میدانیم که این موضوع حق تمام نمایندگان است، اما کسانی که امروز با جوسازی و سمپاشی جایگاه و شأن مجلس شورای اسلامی را به عدم رای اعتماد به آقای ربیعی گره زدهاند، کاری خلاف اخلاق انجام دادهاند.
او گفت: امروز از هیات رییسه گلایهمندم. استیضاح آقای ربیعی بدون تشریفات قانونی منجر به تذکر آییننامهای من شد. آقای لاریجانی پاسخ شما قانع کننده نبود. این استیضاح خلاف قانون است. هیات رییسه به سوگندی که یاد کرد عمل نکرده است. برای نقض این سوگند کفاره پرداخت کنید.(اینجا)
بگمبگمهای دهمیها
نیمی از عمر مجلس دهم می گذرد و تا به امروز هیچ جلسه ای این چنین پرحاشیه نبود. اوج ماجرا وقتی بود که بعد از صحبتهای مسعود پزشکیان نائب رئیس اول مجلس، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی در موافقت با استیضاح نطق خودش را ایراد کرد اما صحبت های او خالی از بگم بگم نبود و یک روی سخنش با وزیر بود و روی دیگرش را خطاب به مسعود پزشکیان بیان کرد. او گفت: آقای پزشکیان باید به این سوال جواب دهد که زهرا پزشکیان مسئول فاینانس پتروشیمی با مدرک لیسانس چه نسبتی با او دارد؟
پزشکیان به این اتهام پاسخ داد و گفت: دختر من فوق لیسانس شیمی از دانشگاه شریف دارد که قبل از آنکه آقایان سر کار آیند در پتروشیمی کار میکرد. آیا این به آن معناست که من رانتخوار هستم؟ اگر قرار باشد ما هم مثل آقای پورابراهیمی حرف بزنیم، میخواهید بگوییم که بچههای آنها و دار و دستهشان در این سیستم بیشتر درگیر هستند یا بچههای من؟ این حرفها را که میزنند چه معنایی دارد.
هرچند پورابراهیمی با جواب قاطع نائب رئیس مجلس مواجه شد اما پاسخ وزیر کار، رئیس کمیسیون اقتصادی را رسما غافلگیر کرد او خطاب به پورابراهیمی گفت: آقای پورابراهیمی! شما آقای کهنوجی را می شناسید، رزومه ایشان دست من چیکار می کند، اگر ایشان از مدیران مس می شد مشکل شما با بنده اینچنین ادامه پیدا می کرد؟ آقای پورابراهیمی این نامه برای بنده نبوده و مربوط به اطلاعات نیروی انتظامی است. (اینجا)
درخواست لاریجانی از هیات نظارت بر رفتار نمایندگان
خلاصه جلسه امروز مجلس حکایت از زد و بندها و معامله گری ها زیر سقف خانه ملت داشت. مسئله ای که موجب شد تا رئیس مجلس وارد میدان شود و از شان مجلس حمایت کند. او گفت: این استیضاح انجام شد و مطالب مختلفی گفته شد که می توانست مطرح نشود. او ادامه داد: من از آقای ربیعی می خواهم نام کسی را که گفته پول بدهید به هیات رئیسه بدهد تا ماجرا را پیگیری کنیم.
لاریجانی همچنین خطاب به نمایندگانی که نام هایی را در نطقهای خود مطرح کرده بودند گفت: اقایان نمایندگان هم که ادعا کردند اسامی را به هیات رئیسه بدهند تا آن را پیگیری کنیم.
لاریجانی همنچنین از هیات نظارت بر رفتار نمایندگان خواست ظرف دو هفته به این موضوع رسیدگی کند و نتیجه را گزارش کند.
این حرف ها خوب نبود.
هرچند که روز استیضاح مجلس با برکناری ربیعی از وزارت به پایان رسید اما آنچه در افکار عمومی باقی ماند این حرف ها و سخنان بود. انتظار این است که نتیجه این گزارش هایی که لاریجانی دستور پیگیری و تهیه آن را داد هرچه زودتر به مردم اعلام شود تا در این وانفسای بی اعتمادی، مردم حداقل به پاسخ برخی از پرسش های خود برسند و تکلیفشان با برخی مسئولان و نمایندگانشان مشخص شود.(اینجا)
اعتمادی که دیگر نیست
در نهایت اعتماد به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به رای گذاشته شد و نمایندگان مجلس با ۱۲۹ رای موافق و ۱۱۱ رای مخالف به استیضاح علی ربیعی رای دادند. بنابراین علی ربیعی از وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی میرود. (اینجا)
29216