از چادر عشایر ۹۰۰ میلیونی تا تواضع و پاکدستی آقای وزیر
پزشکیان: اگر پول گرفته بودیم خفه میشدیم و هیچ حرفی نمیزدیم | خدری: هیات رئیسه کفاره بدهد
به گزارش خبرآنلاین، جلسه استیضاح وزیر کار دولت دوازدهم که برای دومین بار در مجلس دهم مطرح می شد با حواشی دقایق اولیه صبح (اینجا) آنچنان داغ شده بود که تعداد موافقان استیضاح با حرارت بسیاری از لزوم برکناری وزیر گفتند و در این میان به لابی ها و معامله ها اشاره کردند.(اینجا) اما تنها این موافقان استیضاح نبودند که اعتراضشان به وضع موجود با فریادهای پی در پی مطرح شد . اوج مخالفت با استیضاح مربوط به وقتی بود که مسعود پزشکیان نائب رئیس اول مجلس پشت تریبون قرار گرفت که صحن علنی مجلس را با ان همه شلوغی و همهمه برای دقایقی در سکوت فرو برد.
نگاهی کنیم به آنچه مخالفان استیضاح گفتند:
دفاع تمام قد پزشکیان و فریاد احسنت نمایندگان
مسعود پزشکیان نائب رئیس اول مجلس در ردای مخالفت با استیضاح پشت تریبون قرار گرفت مانند منش همیشگی اش نطقش را با فرازهایی از نهج البلاغه آغاز کرد. صحبت های او انچنان همه را در سکوت فرو برد که هر ازگاهی تنها فریاد احسنت احسنت شنیده می شد. او گفت: بنده قرار نبود صحبت کنم، اما از صبح که وضع موجود و بحثهایی که برخی عزیزان نسبت به مجلس شد را دیدم، احساس کردم باید از مجلس و نمایندگان دفاع کنم.
پزشکیان با انتقاد از اظهارات نمایندگان درباره لابی گری نمایندگان گفت: اینکه بگویند نمایندگان لابی کرده و پول گرفتند، بیاحترامی و بیانصافی است. ما میخواهیم چه کسی را زیر سوال ببریم؟ بنده به عملکرد آقای ربیعی رای مثبت میدهم اما این چه جوی است راه افتاده که اگر کسی به استیضاح رای ندهد حیثیت مجلس از بین میرود. اگر ما تحت جو و بر اساس فشار رای دهیم آن وقت است که حیثیت مجلس از بین میرود. باید بر اساس حق و نه جوسازی و زدن انگ، تهمت و افتراء رای داد.
مهمترین صحبت های او از این قرار است:
*کدام نماینده پول گرفته که به استیضاح رای ندهد؟ اگر این موضوع ثابت شود باید آن نماینده از مجلس اخراج شود. اینگونه حرف زدنها انصاف نیست. نمایندهای پول نگرفته و باج نداده است که به ربیعی رای دهد. اگر پول گرفته بودیم خفه میشدیم و هیچ حرفی نمیزدیم. بنده هیچگاه دنبال پول، دنیا و قدرت نبودهام.
*آقای تقیزاده معاون وزیر در همین مجلس به من گفت که میگویند پسر بنده با پسر آقای ربیعی شرکت زده و در دبی تشکیلات راه انداختهاند، حال اینکه پسر من اصلا پسر آقای ربیعی را نمیشناسد. نباید از پشت تریبون تهمت بزنیم، ما مسلمانیم، حضرت علی (ع) فرمود که بین حق و باطل چهار انگشت بیشتر فاصله نیست؛ یعنی حق به معنای دیدن و باطل به معنای شنیدن برای صحه گذاشتن بر موضوعی است، آیا ما میخواهیم بر اساس شنیدهها رای دهیم؟
* بنده در دولت خاتمی، وزیر بودم. آن زمان یادم است که در جلوی وزارت کار تظاهرات و اعتصابات کارگری میشد، این اتفاقات در دولت آقای احمدینژاد هم رخ داد، اما پنج سال است که آقای ربیعی وزیر است و ما شاهد این اعتراضات جلوی وزارتخانه نیستیم. این نشان میدهد که وزیر مشکل کارگری را در این وضعیت اقتصادی، اجتماعی، صنعتی و گرانی حل کرده است.
* وزیر برای مردم گریه میکند، میگویید بد است. اگر قیافه میگرفت و مردم را تحویل نمیگرفت خوب بود؟ وزیر، نماینده و مسئولان باید با مردم باشند اگر هم نتوانستند مشکلات را حل کنند باید برایش گریه کنند. ما نتوانستیم مشکلات کشور را حل کنیم، باید جواب مردم را به زبان خودشان بدهیم، آنها را تحویل گرفته و احترام بگذاریم.
* به بنده گفتند که تو نایب رییسی و نباید حرف بزنی اما من پاسخ دادم بر اساس آنچه میفهمم حرف میزنم و دفاع میکنم. حالا هر کسی که میخواهد خوشش بیاید یا اینکه بدش بیاید. من هیچگاه از جناح و دستهای بدون حق دفاع نکردم، اما به نظرم در شرایط فعلی تغییر وزیر به نفع کشور نیست.
* اگر رای به استیضاح نمیدهیم ادعا نکنیم که پول و مال گرفتهایم، این بیانصافی و نامردی است. این حرف را اگر هر نماینده، خبرنگار، رسانه و هر کسی بزند، بداند که بیانصافی کرده و حرف غیرحق زده است.
* بنده وقتی وزیر بودم میگفتند که بچههای من در خارج هستند و دخترم بیامو سوار میشود. حال که بچههای من روی خارج ندیده و آن زمان نه ماشین داشتند و نه از ماشین وزارتخانه استفاده میکردند. انصاف هم خوب چیزی است.
* میگویند که در مجلس لابی شده است. نمایندگان با یکدیگر صحبت میکنند و توضیح میدهند که به چه دلایلی رای داده شود و یا نشود. من از شما میخواهم که بر اساس انصاف و حق رای دهید. اعتبار و عزت مجلس رای دادن به حق و نه رای بر اساس فشار است.
افشاگری خدری؛ هیات رئیسه کفاره بدهد
حجت الاسلام عبدالحمید خدری در مخالفت با استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امروز ملت ایران نظارهگر تصمیم خردمندانه ما نمایندگان هستند. مفهوم استیضاح را به خوبی میدانیم و میدانیم که این موضوع حق تمام نمایندگان است، اما کسانی که امروز با جوسازی و سمپاشی جایگاه و شأن مجلس شورای اسلامی را به عدم رای اعتماد به آقای ربیعی گره زدهاند، کاری خلاف اخلاق انجام دادهاند.
مهمترین صحبت های او از این قرار است:
* امروز از هیات رییسه گلایهمندم. استیضاح آقای ربیعی بدون تشریفات قانونی منجر به تذکر آییننامهای من شد. آقای لاریجانی پاسخ شما قانع کننده نبود. این استیضاح خلاف قانون است. هیات رییسه به سوگندی که یاد کرد عمل نکرده است. برای نقض این سوگند کفاره پرداخت کنید.
* هیات رییسه به سوگند خود عمل کرده است. ما دو ساعت این ایراد شما را در هیات رییسه مورد بحث قرار دادیم و به این نظر رسیدیم که این موضوع مراتب قانونی خود را طی کرده است. این بحث را باز نکنید ما به این موضوع پاسخ دادهایم.
* امروز در منظر خداوند سخن میگوییم چه کسی گفته امروز جایگاه مجلس در صورتی حفظ میشود که به آقای ربیعی رای ندهیم؟ جایگاه مجلس شورای اسلامی زمانی حفظ میشود که تصمیمات ما براساس خرد و عقل باشد.
*آقایی که خیلی از تهمتها را روا داشتید کدام آموزه دینی به یک مسلمان اجازه میدهد بدون هیچ جرمی در یک تریبون اینگونه به افراد تهمت میزند؟ حرمت مومن به حرمت کعبه تشبیه شده است. من هم فرزند روستا هستم در کدام چادر عشایر میتوان برایشان ۹۰۰ میلیون تومان هزینه کرد؟ ابعاد این چادر را برای ما بیان کنید.
*خوب است من هم اشاره کنم چون گزینه مدیرکلی شما در کمیته انتصابات رای نیاورده است اینگونه برآشفته شدهاید؟ آقایی که دم از شنیدهها زدید و فرمودید من شنیدم که نمایندگان گفتند فضای مجلس به نفع آقای ربیعی است. تو شنیدی اما من هم شنیدههایم را میگویم. من هم شنیدم که یکی از دوستان در گوش یکی از دوستان دیگر گفت فضای مجلس مخالف استیضاح است. من هم شنیدم که یکی از همکاران به من گفت اگر فکر دیماه ۹۸ برای تایید صلاحیت هستید پشت این تریبون صحبت نکن. به چه جرمی؟
* آقای ربیعی متواضع، پاکدست و شبانهروز انرژی میگذارد. انتظار ما این بود که به آقای ربیعی کمک شود هیچ کس منکر این نیست که در مجموعه عریض و طویل آقای ربیعی نواقصی وجود دارد. ما باید کمک کنیم انشاءالله این وزیر انقلابی بتواند در مسند این وزارتخانه باقی بماند.
29216