بومی سازی ۳ واکسن مننژیت، روتاویروس و هاری انسانی تا پایان ۱۴۰۳

علی اکبر رضایی در گفت و گو با خبرنگار خبرآنی، با اشاره به زمینه فعالیت این شرکت و هدف تاسیس آن گفت: هدف این شرکت، کشف، توسعه و ارائه داروهای زیستی بخصوص واکسن ها و پروتئین‌های نوترکیب است تا کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشد و در همین راستا شرکت رهپویان فناور صادق تولید واکسن هایی از جمله واکسن های مننژیت، روتاویروس، پنوموکوک و واکسن هاری را بر اساس استاندارد های بین المللی و با هدف ابتدا تأمین نیازهای داخل کشور و سپس صادرات مازاد محصول به خارجی آغاز کرده است.

فناوران ایرانی یک واکسن وارداتی را می سازند/روتاویروس عامل ۴۰ درصد بستری کودکان

مدیر عامل شرکت دانش بنیان رهپویان صادق با اشاره به اهمیت تولید بومی سازی واکسن روتاویروس درباره این بیماری توضیح داد و گفت: روتاویروس شایع‌ترین علت بیماری‌های اسهالی در میان نوزادان و خردسالان و عامل ۴۰ درصد بستری کودکان در بیمارستان ها است. این ویروس در آبان و آذرماه به اوج می رسد و باعث می شود اطفال زیر ۵ سال در بیمارستان بستری شوند و هزینه زیادی را به نظام سلامت کشور تحمیل کند.

بومی سازی واکسن روتاویروس یک الزام است/ تاکید رهبری بر ساخت این واکسن

رضایی ادامه داد: از سال ۱۳۹۶ به دستور مقام معظم رهبری قرار بود این واکسن در داخل کشور تولید شد اما به هر دلیلی تاکنون تولید نشده است. بومی سازی این واکسن یک الزام است و باید در واکسیناسیون سراسری کودکان قرار بگیرد.

ارجاع پرونده به سازمان غذا ودارو برای اخذ مجوز مطالعات انسانی

به گفته این فعال فناور از ۳ سال گذشته این شرکت دانش بنیان اقدام به تحقیق و توسعه واکسن روتاویروس کرده و سال گذشته تمام مراحل آزمایشگاهی و پیش بالینی یا تست های حیوانی آن کامل شد. ابتدای پاییز سال ۱۴۰۲ پرونده این واکسن برای اخذ مجوز مطالعات انسانی به سازمان غذا و دارو تحویل داده شد و تاکنون جلسات داوری متعددی در خصوص این واکسن برگزار شده تا بتوان با ورود به فاز مطالعات انسانی و اخذ تاییدیه های نهایی، انشاالله پایان ۱۴۰۳ به تولید انبوه برسیم.

ایران پنجمین کشوری است که به دانش فنی ساخت واکسن روتاویروس دست یافته است

وی با بیان به اینکه این واکسن در ایران تاکنون پیش زمینه تولید داخلی نداشته است، خاطرنشان کرد: در دنیا ۵ کمپانی بزرگ، تولید کنندگان اصلی این واکسن هستند که یک شرکت آمریکایی، یک شرکت انگلیسی، ۲ شرکت هندی و یک شرکت ویتنامی است. ما به طور مستقل توانستیم به عنوان پنجمین کشور با تحقیق و توسعه و دانش فنی فناوران ایرانی ساخت اولیه این واکسن را انجام دهیم.

ساخت واکسن هاری برای نخستین در کشور/تست های حیوانی تا پایان ۱۴۰۳ تمام می شود

رضایی با اشاره به ورود این شرکت برای ساخت واکسن هاری انسانی درباره آن توضیحاتی ارائه کرد و گفت: در حال حاضر واکسن هاری حیوانی در کشور تولید می شود اما واکسن هاری انسانی وارداتی است و عمدتا از اروپا و هند به کشور وارد می شود. در سال تعداد زیادی گزارش گزش انسان توسط سگ‌های هار و گاهی اوقات سایر حیوانات داریم که نیاز دارند این واکسن را در یک تا ۳ نوبت دریافت کنند. شرکت ما در حال حاضر وارد فاز تحقیق و توسعه واکسن هاری انسانی شده و در حال گذراندن تست های آن هستیم و امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۳ تست های حیوانی کامل شود و پرونده را برای درخواست مطالعه انسانی به سازمان غذا و دارو ارائه دهیم.

واکسن مننژیت تا پایان ۱۴۰۳ به تولید انبوه می رسد

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان همچنین از ساخت واکسن مننژیت توسط این شرکت خبر داد و گفت: تولید کننده داخلی واکسن مننژیت داخلی نداریم و تمام واکسن ها وارداتی است. از ۳ سال گذشته وارد فاز تحقیق و توسعه این واکسن شدیم و در حال حاضر پرونده واکسن آماده است و در ماه های آینده برای اخذ مجوز مطالعات انسانی به سازمان غذا و دارو تحویل می دهیم تا بتوانیم تا پایان ۱۴۰۳ به مرحله تولید انبوه برسانیم.

وی درباره بیماری مننژیت توضیح داد و گفت: مننژیت بیماری‌ای است که در آن غشاء یا مننژ اطراف مغز و نخاع ملتهب می‌شود. ورم همراه با مننژیت اغلب باعث بروز نشانه‌های معمول بیماری شامل سردرد، طب و خشکی گردن می‌شود. مننژیت در انواع ویروسی، باکتریایی، قارچی و غیره وجود دارد، اما عفونت‌های ویروسی معمولاً شایع‌تر از سایر عفونت‌ها باعث ابتلای فرد به مننژیت می‌شوند. بسته به علت مننژیت ممکن است این بیماری بعد از چند هفته بهبود یافته و یا ممکن است زندگی فرد را تهدید کند.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.