به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، ماشین حفاری زیر دریا محصولی است که طراحی و بخش اعظمی از آن را یک شرکت دانشبنیان در قزوین انجام داده است.
این دستگاه برای پروژهای ساخته شده که برای نخستین بار در کشور اجرا میشود و قرار است که کار حفاری را در زیر دریای عمان انجام دهد.
این شرکت تجربه موفق به روش میکروتونلینگ در حفاری فاضلاب اهواز را در گذشته دارد و همین امر، متخصصان این شرکت را برای ساخت ماشینی بزرگتر و به مراتب پیچیدهتر امیدوار کرد.
در محیط کاری این دستگاه بحث فشار آبی وجود دارد و تجهیزات خاصی در این پروژه استفاده میشود؛ براساس شرایط زمین، نوع کاتر تعیین میشود که چه نوع TBM و چه نوع کلّه حفاری، مناسب آن زمین است.
حاصل تلاش چندین ماه کار مهندسی، ساخت ماشینی با قابلیت حفر تونل به قطر 2500 میلیمتر است. سرِ حفار دستگاه یا "کاترهد" دستگاه با حرکت چرخشی که انجام میدهد سنگها و مصالحی که داخل و زیرزمین است را میکَنَد. همچنین از کلّه حفار تا قسمتهای بیرونی دستگاه، از طریق کنترل کابین انجام میشود.
این محصول دانشبنیان امروز به سواحل دریای عمان در چابهار میرود تا توانمندی صنعت کشور در حفاری زیر دریا به اثبات برسد.
دو خط 850 متری وجود دارد و آبگیر محسوب میشود و یک خط نیز مربوط به پساب است.
آب شیرینکنهایی که در گذشته ساخته شدهاند به صورت لولهگذاری داخل دریا بوده است و تنها چیزی که آن متمایز میکند میکروتونلینگ زیر دریا است.
هدف طرح، انتقال آب دریا برای شیرینسازی به درخواست پتروشیمی مکران است. استفاده از روش حفاری زیر دریا علاوه برتوجه به الزامات زیست محیطی، افزایش ظرفیت شیرینسازی آب و شکوفایی صنعت کشور را به همراه دارد.
انتهای پیام/