به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، سال گذشته، مسابقات قهرمانی آسیا در رشته کشتی آزاد، مسابقه خوبی برای تیم کشورمان نشد و همان تیم هم در بلگراد هرچند از نظر امتیازی نایبقهرمانی دوره گذشتهاش را تکرار کرد اما به لحاظ عملکرد انفرادی و مدالهایی که کسب شد، توقعات را برآورده نکرد.
هرچند مسابقات قهرمانی آسیای امسال تحتالشعاع رقابتهای گزینشی المپیک قرار داشت و تیمهای آسیایی در اوزانی که نتوانسته بودند در بلگراد کسب سهمیه کنند، نفر اصلی خود را برای گزینشی قارهای کنار گذاشتند، اما قهرمانی مقتدرانه به لحاظ روحی و روانی میتواند استارت خوبی در سال المپیک برای کشتی ایران در هر دو رده آزاد و فرنگی باشد. بازگشت به بلندای کشتی آسیا، پیشدرآمدی بر المپیکی است که قطعاً همه رقبا با آمادگی صددرصدی در آن شرکت خواهند کرد.
* تکرار قهرمانی فرنگیکاران
تیم ملی فرنگی قهرمانی سال گذشتهاش را تکرار کرد. ایران 7 فینالیست داشت و درنهایت هم 9 مدال گرفت و امیر عبدی تنها کشتیگیری بود که دستش از مدال کوتاه ماند، اما همین کشتیگیر هم توانست 10 امتیاز برای تیم ایران به دست آورد.
پایان رقابتها بدون حذفی اتفاق خوبی برای این تیم بود خصوصاً آنکه در برخی اوزان گرههایی وجود داشت که بعد از پایان مسابقات گزینشی قارهای با بررسی کارنامه نفرات مدعی، احتمالاً مسیر پیشِ روی فرنگیکاران در ماههای آینده که باید تیم اعزامی به بازیهای المپیک و سپس جهانی آلبانی بسته شود، مشخص خواهد شد.
شکست سنگین پویا دادمرز البته یکی از اتفاقاتِ قابل تأمل این رقابتها بود، کشتیگیری که سال گذشته توانست مدال برنز قهرمانی جهان را در بلگراد از آن خود کرده و حالا به کشتیگیر کاملاً باتجربه و مدعی در وزن اول بدل شده است.
کادرفنی تیم ملی فرصت کافی در ماههای آینده برای برطرف کردن ضعفهای دادمرز خواهد داشت تا او بتواند در سالی که خیلی از مدعیان به اوزان المپیکی رفتهاند، بتواند رنگ مدالش را در تیرانا -درصورت اعزام و صدور ویزای تیم- بهبود ببخشد.
* قهرمانی کشتی آزاد با 50 درصد ترکیب اصلی
تیم ملی آزاد با 50 درصد ترکیب اصلی خود راهی بیشکک شد و توانست 8 مدال بگیرد که 5 عدد از آنها طلا بود و این نتیجه، تزریق روحیه خوبی به این تیم، در سال المپیک به شمار میرود. یک اتفاق خوب، پیروزی هر 5 فینالیست ایران در قهرمانی آسیا بود. هر کسی به فینال رسید، حریفش را شکست داد. طلا، همیشه ارزشمندترین مدالی است که کارنامه کشتیگیر را بینقص و صددرصدی میکند.
رحمان عموزاد، امیرمحمد یزدانی، محمد نخودی، امیرحسین فیروزپور و امیرحسین زارع 5 کشتیگیری بودند که به فینال رقابتها رسیدند و هر 5 نفر هم به کار خود با طلا خاتمه دادند.
از میان سه کشتیگیری هم که مدال برنز گرفتند، محمدحسین محمدیان به نفر اول جهان اخمد تاجالدینوف بحرینی باخت، وفاییپور به نفر سوم جهان که البته بازنده همیشگی مبارزه حسن یزدانی است. ابوذری هم مغلوب حریف ژاپنی شد.
ابراهیم خواری و رضا اطری هم که بدون مدال بودند، هر کدام برای تیم ملی 10 امتیاز به دست آوردند و در جایگاه پنجمی قرار گرفتند که البته این خصوصاً برای اطری که سال 2022 نایبقهرمان جهان شده، کارنامه قابل قبولی نبود.
* به امید موفقیت در المپیک
همچنان بر این باوریم که المپیک رویداد بسیار سختی است که پیش روی کشتی جهان قرار دارد که همه باانگیزه و آمادگی کامل در آن شرکت میکنند و هرچند سطح مسابقات قهرمانی آسیا بسیار متفاوت از این رویداد بزرگ است، اما کسب عنوان قهرمانی با کسب مجموعاً 390 امتیاز (200 امتیاز فرنگی و 190 امتیاز در آزاد) بیشک به لحاظ روحی در کار کشتی ایران در سال المپیک مؤثر است.
المپیک 2024 مرداد ماه سال جاری در شهر پاریس کشور فرانسه برگزار میشود؛ رویدادی که کاروان ایران در آن امید زیادی به مدال آوری کشتیگیران دارد، اتفاقی که ادوار مختلف رخ داده است.
انتهای پیام/