مصر به تشکیلات خودگردان فلسطین اطلاع داد که ایجاد منطقه حائل در مجاورت مرزهای مصر با نوار غزه را به عنوان اقدامی پیشگیرانه برای جلوگیری از موجی از آوارگان در پی حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به رفح تکمیل کرده است.
به گزارش خبرآنی، یک منبع امنیتی فلسطینی اعلام کرد که سرویس اطلاعات فلسطین به ریاست ماجد فرج مأموریت هماهنگی با فرماندهی امنیتی مصر و سرویس اطلاعات عمومی را برعهده دارد تا در صورت اقدام نظامی بزرگ رژیم صهیونیستی در شهر رفح و آوارگی صدها هزار تن به سمت مناطق مرزی مصر با این باریکه، چندین سناریوی احتمالی را ایجاد کند.
براساس گزارش ارم نیوز، منبع مذکور همچنین اعلام کرد که یک کمیته امنیتی اضطراری بین طرفهای مصری و فلسطینی وجود دارد که به صورت دورهای تشکیل جلسه میدهند و تحولات امنیتی در جنوب نوار غزه را با توجه به صحبتها درباره عملیات نظامی احتمالی رژیم صهیونیستی پیگیری میکنند.
این منبع ادامه داد ماجد فرج به طرف مصری پیشنهادی را مطرح کرد که در آن آمادگی سرویسهای امنیتی فلسطین برای همکاری با دستگاههای امنیتی مصر جهت مدیریت پرونده آوارگان و شرایط اضطراری در سایه صحبتها از تشکیل دولتی بدون حماس و سیستمهای امنیتی آن پس از پایان جنگ را اعلام میکند؛ صحبتهایی که تشکیلات خودگردان را تنها نماینده سیاسی برای برعهده گرفتن وظایف و اداره امور غزه پس از جنگ میدانند.
منبع مذکور تاکید کرد که مصر به تشکیلات خودگردان فلسطین اطلاع داده است که در جریان عملیات پیشبینی شده برای آغاز عملیات نظامی در رفح، هیچ آوارهای را در داخل خاک خود نخواهد پذیرفت و مقدمات ویژهای را برای مقابله با وضعیت اضطراری در زمان وقوع آن اتخاذ کرده است که شاخصهای حاکمیتی مصر را حفظ میکند و درصورت ازدحام عظیمی از آوارگان با نهادهای بینالمللی همکاری کرده اما مرزها باز نخواهند شد.
دولت مصر پیشتر ضمن بیان موضع ثابت خود در مخالفت قاطعانه با کوچ اجباری فلسطینیها به خارج از نوار غزه، طی بیانیهای در واکنش به این گمانهزنیها، هر گونه توافق با اسرائیل برای پذیرش آوارگان فلسطینی به دلیل یورش زمینی قریبالوقوع رژیم صهیونیستی به شهر مرزی رفح، را تکذیب کرد.
رژیم صهیونیستی درحال زمینهچینی برای یورش به «رفح» است.
رفح در حال حاضر میزبان بیش از نیمی از جمعیت غزه است که بر اثر جنگ آواره شدهاند و همچنین مسیر اصلی کمکهای بشردوستانه به حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است که نیاز مبرمی به این کمکها دارند.
ارتش رژیم صهیونیستی با آغاز حملات به شمال نوار غزه مدعی شد جنوب این منطقه تحت محاصره امن است و ساکنان شمال میتوانند به این منطقه بروند، اما با ادامه جنگ حملات زمینی و هوایی را نیز به جنوب نوار غزه و بهویژه خان یونس انجام داد تا بار دیگر آوارههای فلسطینی را آواره کند.
این آوارگان پس از حملات به خان یونس در حال حاضر به رفح منتقل شدهاند و رژیم صهیونیستی درصدد کوچاندن اجباری آنها به خارج سرزمینهای فلسطین است.
انتهای پیام