به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، عادله قلیپور کنعانی مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: در سالهای اخیر با تغییر چشمگیر در سبک زندگی، بیماری دیابت در ایران و سایرکشورها به شکل وسیعی شیوع پیدا کرده است. یکی از نمودهای آزاردهنده این بیماری، ابتلا به زخمهای دیابتی است. طبق امار ۲۵ درصد از افراد دیابتی به این نوع زخمها دچار میشوند که در ۱۵ تا ۲۰ درصد موارد به قطع عضو منجر میشود. آمار قابل تامل این که، ۳۰ درصد از افراد مبتلا به زخمهای دیابت اگر روند درمان در آنها به خوبی انجام نشود، متاسفانه در مدت پنج سال جان خود را از دست میدهند.
قلی پور افزود: وجود این زخمها علاوه بر رنج و درد، هزینه گزافی برای درمان روی دست بیمار میگذارد. در ایران سالانه ۲ هزار میلیارد تومان هزینه زخمهای دیابتی میشود. علاوه بر مشکل زخم، افراد مبتلا به دیابت با مشکل خونرسانی به اندامهای تحتانی بدن مواجه هستند. این موضوع موجب میشود زمانی که فرد دچار زخم میشود التیام زخم خیلی به کندی صورت گیرد و همین موضوع موجب عفونتهای شدید در این افراد میشود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: ما در شرکت نانوساختار کنعان با استفاده از فناورینانو، پانسمان نانوفیبری توسعه دادیم که یک پانسمان پیشرفته برای انواع زخمها به ویژه زخمها دیابتی است. این پانسمان در یک ساختار دقیق و مهندسی شده بود که ریزساختار پوست انسان را شبیهسازی کرده و زمانی که این پانسمان روی بافت آسیبدیده قرار میگیرد به بدن القا میکند که یک بافت مشابه بافت بدن به کمک ترمیم امده و در نتیجه فرآیند درمان تسریع میشود.
این فعال فناور خاطرنشان کرد: یکی از نکات بسیار مهم در پانسمان نانوفیبری ما این است که قابلیت تنفسپذیری بالایی دارد و قادر است رطوبت را به خوبی در زخم کنترل کرده و عفونت را از زخم خارج کند. همچنین این پانسمان قابلیت خونرسانی دارد و احتمال ایجاد عفونت را به حداقل میرساند.