امیر شهرابی؛ مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، در خصوص مبنای بودجه 1403، اظهار کرد: بودجه سال 1403 دارای 2 مبنای اساسی است. یکی از آنها مبنای کلان بوده که بحث برنامه چهارم تحول و پیشرفت شهر تهران (از سال 1401 تا سال 1404) در آن مطرح میشود و سال 1403 نیز سال سوم اجرای برنامه محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه زمانبندی برنامهها و طرحهای شهرداری تهران به دو صورت است، افزود: برنامههای بلندمدت در شهرداری تهران معمولا 20 ساله و در جایگاه چشمانداز شهرداری تهران است. برنامههای میانمدت 4 یا 5 ساله هستند که برنامههای اول و دوم و سوم شهرداری تهران نیز 5 ساله بودند. با تغییر رویکردی که وزارت کشور داشت به 4 سال تغییر یافت و این، یعنی در یک دوره 20 ساله باید 5 برنامه 4ساله نوشته شود.
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران تاکید کرد: در این دوره مدیریت شهری، با رفع فاصله و گپ موجود بین برنامه و بودجه، تلاش کردیم تطبیق برنامه و بودجه در شهرداری محقق شود و تنظیم بودجه سالیانه، مطابق با برنامه چهارساله تحول و پیشرفت شهر تهران باشد.
شهرابی با بیان اینکه مهمترین بخش بودجه 1403 برش سال سوم برنامه است، تصریح کرد: با توجه به اینکه بودجه لازم برای اجرای برنامه یکساله و کوتاه مدت در شهرداری تهران تعیین و تصویب شده است؛ سهم اقداماتی که در یک سال باید انجام شود، برش وظایف و اقدامات آن سال است.
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران درباره رویکرد جدید شهردار تهران در سال جدید، گفت: تحول در نگهداشت شهر یکی دیگر از موضوعاتی است که عدد قابل توجهی را در بودجه به خود اختصاص داده و 4 برابر شده است. با این حساب، رشد خوبی در ردیفهای سرمایه مستمر مشاهده میشود.
وی با بیان اینکه اتمام پروژههای نیمهکاره در سال آینده در دستورکار قرار دارد؛ افزود: تکمیل پروژههایی مانند بزرگراههای «یادگار امام (ره)، شهید بروجردی و شهید شوشتری» و… موضوعاتی بودند که در بودجه 1403 به آنها توجه شده است.
شهرابی در رابطه با اینکه چه موضوعاتی در بودجهریزی سال جدید مورد توجه قرار گرفته است، گفت: موضوعات بسیاری در بودجهریزی در نظر گرفته میشود که حل معضلات ترافیکی و رفع کمبودهای حمل و نقل عمومی همواره در اولویت و دستورکار قرار دارد.
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران با اشاره به اینکه در بودجه سال جدید سهمیه برخی مناطق افزایش داشته است، تصریح کرد: امسال بودجه مناطق به 25 همت رسیده است و با توجه به اینکه عموما بودجه سرمایهای تحولآفرین است و مدنظر قرار دارد؛ ردیف بودجه مناطق رشد 2 برابری را تجربه کرده است.
وی با بیان اینکه در بودجهریزی سال جدید بحث توزیع عادلانه بودجه بین مناطق از سال گذشته دنبال میشود، گفت: عوامل متعددی در خصوص توزیع عادلانه بودجه بین مناطق مختلف در نظر گرفته میشود که پارامترهای وسعت و جمعیت هر منطقه از جمله این موارد هستند.
به گفته شهرابی، برای تعیین بودجه در سال 1403 شیوهنامه توزیع عادلانه بودجه مناطق تدوین شده که در آن برای توزیع عادلانه بودجه در منطقههای مختلف، شاخص تعیین شده است. برای مثال سطح معابری که در مناطق آسفالت نیاز دارد در نظر گرفته شده و سپس بودجه متناسب با آن در اختیار منطقه قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/