رژیم صهیونیستی طی شش ماه جنگ در جبهه لبنان تاکنون موفق به دستیابی به اهداف راهبردی تعیین شده خود نشده است و در مقابل این حزبالله لبنان بوده است که بازدارندگی را تحمیل کرده و اجازه حملات گسترده به کشورش را نداده است و به نوعی با دستیابی به دستاوردهایی خود و لبنان را برای مرحله «پساجنگ» و اختلافات در پرونده نفت و گاز با رژیم صهیونیستی مهیا میکند تا بیروت از موضع قدرت در این پروندهها حاضر شود.
به گزارش خبرآنی، روزنامه الاخبار در یادداشتی در این باره نوشت پس از ۶ ماه جنگ نشانههایی از نتایج مورد انتظار آن در همه جبههها آشکار شده است و امروز صحبت درباره شکست رژیم صهیونیستی در دستیابی به اهداف اعلام شده خود دیگر تنها یک تخمین نیست، بلکه یک واقعیت موجود است که خود صهیونیستها نیز به آن اذعان دارند.
این مفهوم درباره جبهه لبنان و دیگر جبهههای پشتیبان غزه صدق میکند، اگرچه برخی در لبنان سعی میکنند با استناد به برتری فنی و عملیاتی رژیم صهیونیستی پیروزیهایی را به آن نسبت دهند، اما آنها به نتایج راهبردی این نبرد توجهی نمیکنند.
طبق گفته «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله، این جنبش به همراه دیگر جبهههای پشتیبانی از غزه، در انتخابهای عملیاتی خود در حمایت از غزه از یک «چشمانداز روشن، واضح و آیندهنگر» شروع کرد، اما دشمنان مقاومت راه توهین و کوچک شمردن مقاومت را درپیش گرفتند و به این مساله توجه نکردند که فداکاری و شهادت مسالهای قابل پیشبینی در راه مقابله با دشمن است.
با این وجود، رژیم صهیونیستی در عرصه لبنان و فلسطین به دستاوردهای راهبردی که آمریکاییها از آن انتظار داشتند دست پیدا نکرد. بنابراین، دیر یا زود انتظار میرفت که این شکست منجر به فروپاشی اجماع اسرائیل درباره جنگ و تغییر موضع واشنگتن باشد که شریک کامل در این جنگ بوده است. دلیل این تغییر نیز در سایه پیامدهای داخلی جنگ برای آمریکا و ارزیابی آن از خطرات گرفتار شدن رژیم اشغالگر در باتلاق غزه بر نقشههای آمریکا در منطقه رقم خورده است.
بنابراین، آمریکاییها، بنا به ملاحظات متعدد، سریعتر تصمیم توقف جنگ را اتخاذ کردند؛ چراکه نمیتوانستند شاهد تحولات گسترده سیاسی و مردمی در درون سرزمینهای اشغالی باشند. به همین دلیل میتوان مواضع سید حسن نصرالله را در بیان این باور که «آمریکاییها به این نقطه میرسند» در این چارچوب گنجاند، موضوعی که با مواضع اخیر «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا و رقیبش دونالد ترامپ، شاخصهای آن مشخص شده است.
طبق گفته دبیرکل حزبالله لبنان، در سایه این تحولات و در مرحله قبل از برداشت ثمره بر تقاضای پایداری و استقامت تاکید میشود، با این حال در چنین لحظاتی که دشمن بر سر دوراهی سرنوشت ساز قرار میگیرد، معمولاً تهدیدهایش را بیشتر میکند.
از جمله این دستاوردهای مربوط به جبهه لبنان و مقاومت آن میتوان به از بین رفتن شرطبندی دشمن بر روی امکان به زانو درآوردن لبنان و مقاومت آن و موفقیت مقاومت در تحمیل شروط میدانی در شمال فلسطین اشغالی با تمام ابعاد و آثار بازدارنده و عملیاتی اشاره کرد.
علاوه بر این حزبالله موفق به بازدارندگی دشمن از جنگ با لبنان و همچنین تحمیل معادله حفاظت از غیرنظامیان شده و این به استثنای موارد خاصی که حزبالله به آنها پاسخ داده است. باید به این واقعیت اقرار کرد که لبنان شش ماه است درگیر نبرد است و این درحالی است که اغلب مناطق لبنان از حملات در امان بوده و حتی اکثر ساکنان مناطق جنوب همچنان در خانههایشان هستند.
همه اینها در مرحله بعد از جنگ برای دشمن وجود خواهد داشت؛ مرحلهای که سید حسن نصرالله بارزترین ویژگی آن را «تقویت قدرت لبنان و توازن بازدارندگی در لبنان» تعریف کرد. وی همچنین به موضوع نفت و گاز اشاره و بر ضرورت حل و فصل این پرونده تاکید کرد.
دبیرکل حزبالله لبنان همچنین با استناد به دستاوردهای مقاومت کشورش در این جنگ اظهارات صهیونیستها درباره خروج حزبالله از جنوب رودخانه لیطانی را یک «حرف توخالی» توصیف کرد؛ چراکه معتقد است اتفاقات و نتایج جنگ نتایج را تحمیل خواهد کرد و لبنان امروز در موضع قدرت است. این اظهارات بیانگر موضع صریح و تعیین کننده درباره تداوم حضور مقاومت در جنوب رودخانه لیطانی است.
انتهای پیام