مدارس؛ بزرگ‌ترین و در دسترس‌ترین میزبان مسافران نوروزی

پایگاه خبری خبر آنی، گروه جامعه؛ علی قدمی: تعطیلات نوروزی امسال در حالی به پایان رسید که بر اساس آمار وزارت آموزش و پرورش یک میلیون و ۷۳۱ هزار و ۵۸۲ نفر میهمان آموزش و پرورش بوده و در مجموع؛ دو میلیون و ۲۲۸ هزار و ۱۹۰ (نفر-روز) در مدارس، اقامتگاه‌های موقت، اردوگاه‌ها، پردیس‌ها و خانه معلم‌ها پذیرش شده‌اند.

از اوایل اسفند مسؤولان آموزش و پرورش از میزبانی گسترده مدارس از مردم در ایام عید ۱۴۰۲ خبر داده بودند.

در همان روزها علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با سرویس‌خبری مهر با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش مهم‌ترین و بزرگترین دستگاه دولتی در برگزاری سفرهای نوروزی است؛ گفت: در عید ۱۴۰۳ نیز مدارس و اقامتگاه‌های وزارت آموزش و پرورش میزبان هموطنان خواهند بود و نه فقط فرهنگیان که سایر اقشار ملت ایران نیز می‌توانند از مراکز اقامتی وزارت آموزش و پرورش در ایام عید استفاده کنند.

به همین منظور تلاش کردیم در ایام عید امسال با مراجعه به مدارس و محل‌های اسکان آموزش و پرورش در سراسر کشور از وضع مسافران نوروزی با خبر شویم و برای همین موضوع از مراکز اسکان دو استان فارس و اصفهان که بیشترین میزبانی از مسافران نوروزی را داشتند بازدیدهایی انجام شد.

مسافران نوروزی در هنگام ورود به اکثر شهرها با بنر بزرگی مواجه می‌شدند که یکی از محل‌های ستادی اسکان مدارس را به مسافران نشان می‌داد. یکی از نکات مثبت در بررسی به عمل آمده، حجم اطلاع رسانی مطلوب در این خصوص بود. علاوه بر اطلاع رسانی در رسانه‌ها، مسافران نوروزی در هنگام ورود به اکثر شهرهای کشور در ابتدا با بنر بزرگی مواجه می‌شدند که یکی از محل‌های ستادی پذیرش مهمان را به مسافران نشان می‌داد. اگرچه بسیاری از مردم گمان می‌کردند که اسکان آموزش و پرورش صرفاً مختص به فرهنگیان است؛ اما مردم زیادی هم بودند که از پذیرش همه مردم در مراکز اسکان اطلاع داشتند.

در هر یک از نواحی اصلی پذیرش مسافران نوروزی روی یک بنر بزرگ مدارس و مراکز اسکان همان ناحیه با یک رمزینه پاسخ سریع (QR) حاوی اطلاعاتی همچون آدرس مدرسه وجود داشت.

استان فارس با پذیرش ۶۳۶ هزار و ۰۵۶ (نفر روز) استان اول مهمان پذیر و استان اصفهان با پذیرش ۳۶۵ هزار و ۵۰۵ (نفر روز) استان دوم در ایام عید ۱۴۰۳ بودند.

در این گزارش قصد داریم به میزبانی استان اصفهان در ایام نوروز ۱۴۰۳ بپردازیم.

میزبانی ۴ ناحیه آموزش و پرورش شهر اصفهان از مسافران نوروزی
بر اساس مشاهدات سرویس‌خبری مهر؛ ۴ ناحیه استان اصفهان به صورت کامل آماده میزبانی از مسافران نوروزی بودند.

در هر یک از ۴ ناحیه ستاد اسکان روی یک بنر بزرگ مدارس و مراکز اسکان همان ناحیه با یک رمزینه پاسخ سریع (QR) حاوی اطلاعاتی همچون آدرس مدرسه وجود داشت.

به عنوان مسال در ناحیه یک اصفهان ۴۴ مدرسه محل اسکان بود.

مدارس؛ بزرگترین و در دسترس‌ترین میزبانان مسافران نوروزی

البته بسیاری از مدارس ناحیه یک آموزش و پرورش شهر اصفهان که عمده مناطق تاریخی و گردشگرپذیر شهر همچون چهارباغ، پل‌های خواجو و سی و سه پل، منارجنبان و… هم در همین ناحیه یک شهر اصفهان قرار داشتند به نسبت دیگر نواحی، فرسوده و از درجه کیفی پایین‌تری برخورد دار بودند و میزبانی از مسافران هم به نسبت ضعیف‌تر بود.

این در حالی است که نواحی دیگر که کمی دورتر از مراکز گردشگری شهر بودند؛ در بافت شهری بهتری بوده و از مدارس بهتری هم جهت اسکان مسافران استفاده کرده بودند.

الهه جعفری کارشناس مسئول تعاون آموزش و پرورش ناحیه ۲ اصفهان و مسئول ستاد فرهنگیان ناحیه ۲ اصفهان در گفت و گو با سرویس‌خبری مهر گفت: برای ایام نوروز ۱۴۰۳، در ناحیه دو اصفهان، ۵۳ مدرسه تجهیز شده است که قالب بر ۵۷۰ کلاس درس بوده و در سه سطح الف ب ج آماده خدمت رسانی به مهمانان نوروزی بوده‌ایم.

وی بیان کرد که یک سوم از مسافران نوروزی این ناحیه فرهنگی بوده و مابقی از کارکنان دولت و مشاغل آزاد بودند.

بسیاری از مهمانان نوروزی خصوصاً فرهنگیان از طریق سامانه متمرکز اسکان به آدرس Eskan.medu.ir روزهای مد نظر خود را در یک مدرسه رزرو کرده بودند. زمانی که قابل تمدید هم بود..

ضرورت توجه به مدارس میزبان و هزینه‌های میزبانی از مهمانان نوروزی

در حین بازدید از مدارس و مراکز اسکان، چند تن از سرایداران و یا مدیران مدارس که مسؤول اسکان بودند از بی توجهی به مدارسی که شرایط اسکان را برای مهمانان نوروزی فراهم می‌کنند؛ گلایه داشتند.

مسؤول اسکان نوروزی در یکی از مدارس استان اصفهان، در خصوص مشکلات مدارسی که میزبان مهمانان نوروزی می‌شوند؛ گفت: حق الزحمه‌ای که به سرایداران و نیروهای خدماتی این مدارس می‌دهند واقعاً ناچیز است. آسیبی هم که به مدرسه می‌خورد از لحاظ انرژی مصرفی قابل جبران نیست؛ آسیب‌هایی که به مدرسه می‌خورد هم سخت جبران می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه سرانه اعتباری که به مدرسه میزبان داده می‌شود ابداً جبران هزینه‌ها و آسیب‌های وارد آمده نیست؛ گفت: بحث مصرف انرژی، هزینه آب برق گاز، هزینه مرمت و بازسازی کلاس‌ها، راهروها و آبدارخانه مدرسه یا مرمت آسفالت و هزینه تخلیه چاه یا تعمیر تأسیسات فاضلاب مدرسه از مواردی است که مسئولان مدرسه باید هزینه‌های آن را پس از ایام عید بپردازند ولی دولت بودجه کافی را برای بازسازی و مرمت مدارس در اختیار آموزش و پرورش قرار نمی‌دهد.

مدارس میزبان مسافران نوروزی در سه سطح الف، ب، ج دسته بندی می‌شدند. مدارس سطح الف هر خانوار مقیم در یک کلاس درس، دارای یک یخچال جداگانه بود. همچنین کلاس‌ها به یک خانوار تا ۵ نفره داده می‌شد و به ازای هر یک نفر بیشتر از ۵ نفر لازم به پرداخت مبلغ بیشتری می‌شد.

تعرفه اسکان فرهنگیان برای آموزشگاه گروه الف ۲۵۰ هزار تومان به ازای یک شب و برای غیرفرهنگیان ۳۰۰ هزار تومان بود. خانواده‌ها تا ۵ نفر مجاز به استفاده از کلاس بودند و به ازای هر نفر اضافه ۴۵ هزار تومان هر شب پرداخت می‌کردند.

تعرفه اسکان فرهنگیان برای آموزشگاه گروه ب ۱۵۰ هزار تومان به ازای یک شب و برای غیرفرهنگیان ۲۵۰ هزار تومان بود. خانواده‌ها تا ۵ نفر مجاز به استفاده از کلاس بودند و به ازای هر نفر اضافه ۳۰ هزار تومان هر شب پرداخت می‌کردند.

مدارس؛ بزرگترین و در دسترس‌ترین میزبانان مسافران نوروزی

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.