مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با بیان اینکه در تمامی شهرستانهای استان پروژههای عمرانی شرکت فعال است، گفت: مشکل آبگرفتگی در اهواز و تکمیل پروژه نیمه تمام شبکه فاضلاب این شهر در اولویت دولت سیزدهم قرار گرفت و هم اکنون به پیشرفت قابل قبولی رسیده است.
صابر علیدادی در گفت و گو با خبرآنی، با تاکید بر اینکه مسئله فاضلاب شهر اهواز در سالهای اخیر به عنوان یک دغدغه جدی مردم شریف این شهرستان مطرح بوده است، اظهار کرد: تکمیل نشدن شبکه فاضلاب، فرسودگی و ریزش این شبکه در نقطههای مختلف، وضعیت توپوگرافی شهرستان اهواز موجب شده تا این شهر مشکلات عدیده ای در بحث فاضلاب داشته باشد و در فصل بارش با توجه به نبود شبکه دفع آبهای سطحی مشکل بالازدگی فاضلاب و آب گرفتگی معابر با بحران روبه رو شود.
صابر علیدادی با بیان اینکه این مهم که در سالهای اخیر به عنوان یکی از چالشهای جدی استان مطرح بود که با روی کار آمدن دولت سیزدهم به اولویت اول طرحهای عمرانی دولت در خوزستان تبدیل شد، تصریح کرد: خوشبختانه با نگاه ویژهای که در این دولت نسبت به حل مشکل فاضلاب در شهر اهواز وجود داشته، طرح فاضلاب اهواز اکنون با پیشرفت قابل قبولی همراه بوده که علاوه بر حل مشکلات پس زدگی فاضلاب در اهواز، در نبود شبکه دفع آبهای سطحی هم کمک شایانی در سرعت دفع آبهای سطحی داشته است.
علیدادی با بیان اینکه ادامه عملیات اجرایی شبکه جمع آوری فاضلاب در شهر اهواز طی سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ توانست میزان پیشرفت فیزیکی این طرح عظیم را از ۳۱ درصد به ۶۱.۵ درصد ارتقا دهد، گفت: این یعنی معادل ۳۰.۵ درصد افزایش پیشرفت فیزیکی طرح که این پیشرفت از ایجاد ۲۲۹ کیلومتر شبکه اصلی و فرعی و احداث ۳ باب ایستگاه پمپاژ ناشی شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با اشاره به اقدامات انجام شده در بحث فاضلاب اهواز و تلاش برای شتاب بخشی به طرحهای فاضلاب و آب استان با توجه به فرصت ایجاد شده در دولت سیزدهم و برطرف شدن مشکل فاضلاب شهر اهواز یکبار برای همیشه، خاطر نشان کرد:مهمترین دغدغه و نارضایتی مردم اهواز در روند اجرایی پروژه فاضلاب شهر اهواز، ترمیم نوارهای حفاری بوده و ضمن عذرخواهی از مردم اهواز این اطمینان را به شهروندان اهوازی می دهیم که هیچ پروژه جدیدی تا قبل از اتمام پروژه قبلی، آسفالت و آماده سازی محل تردد ساکنان هر منطقه آغاز نخواهد شد. ترمیم نوارهای حفاری در حال انجام بوده و تمامی معابری که پروژه آنها به اتمام رسیده است در اسرع وقت اصلاح و آسفالت خواهد شد.
وی اجرای ۳۱۷ کیلومتر شبکه اصلی و فرعی فاضلاب در دولت سیزدهم در کلانشهر اهواز را یکی از مهمترین اقدامات سال ١٤٠٢ عنوان کرد و گفت: تلاش می شود در سال ۱۴۰۳ ورودی های فاضلاب به رودخانه کارون را حذف کنیم که این اقدام برای خوزستان بسیار حائز اهمیت است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان در بخش دیگری از اظهارات خود به جزئیات اجرای طرح های آب و فاضلاب استان پراخت و گفت: هم اکنون ۱۰۰ درصد جمعیت شهری تحت پوشش خدمات آبرسانی هستند و با اجرای طرحهای آبرسانی و محرومیت زدایی در روستاهای استان جمعیت روستایی نیز تحت پوشش خدمات آبرسانی قرار خواهند گرفت.
علیدادی با اشاره به اقدامات عملی انجام شده به منظور آبرسانی و ارتقاء سطح پایداری تامین آب شربشهرها و روستاهای استان در بیش از ۱۳۷۰ روستا تصریح کرد: تاکنون پروژه های موردنظر در ۴۸۴ روستا تکمیل و انجام شده است. در ادامه و برای تکمیل کل پروژه ها در مرحله دوم که شامل ارتقاء کیفی آب شرب و بعضاً اصلاح شبکه توزیع، خطوط انتقال، مخازن ذخیره و تأسیسات است، برنامه ریزی لازم در شرکت آب و فاضلاب خوزستان انجام شده و بخش های زیادی در قالب قرارداد طرح محرومیت زدایی، صندوق توسعه ملی، اعتبارات ملی، استانی، تنش آبی، مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت، گروه های جهادی، خیران و سایر منابع اعتباری در حال انجام است.
وی به اجرای ۱۸ پروژه در قالب ۵۰۲ روستا و ۱۵ شهرستان و اجرای ۲۵۳ کیلومتر خطوط انتقال آب در سال ۱۴۰۲ ( ۲۲۲ کیلومتر طرح جهاد آبرسانی) اشاره کرد و افزود: احداث ۵ باب مخزن ذخیره بتنی به ظرفیت مجموع ۱۲۵۰۰ متر مکعب، حفاری و تجهیز ۱ حلقه چاه آب شرب و افتتاح آبرسانی به ۴۰ روستا، آبرسانی و ارتقای سطح پایداری در ۴۸۴ روستای استان، احداث ۴ باب آب شیرین کن روستاهای آبادان، شهرهای آبادان، خرمشهر و هندیجان به ظرفیت کلی ۷۴هزار مترمکعب در شبانه روز که در مرحله مناقصه و انتخاب سرمایه گذار است، از دیگر اقدامات این شرکت است.
وی با اشاره به اینکه احداث و بازسازی ۱۳ باب مخزن ذخیره آب با حجم کلی ۸۱۰۰ مترمکعب به اتمام رسیده و در مدار بهرهبرداری است، خاطر نشان کرد: احداث و بازسازی ۶۱ باب مخزن ذخیره آب با حجم کلی ۲۰۶هزارمترمکعب درحال اجرا و در دست اقدام و افزایش ظرفیت تأمین آب به میزان ۳۲۲هزار مترمکعب در روز از دستاوردهای آبفا خوزستان در بخش آبرسانی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با بیان اینکه از ابتدای سال ١٤٠٢ با انجام عملیات اجرایی فاضلاب پیشرفت فیزیکی طرح های فاضلاب استان به جز اهواز از ۵۷ درصد به ۶۱ درصد افزایش یافته است، افزود: این پروژهها در قالب ۱۵ طرح در ۱۸ شهر استان در حال اجرا هستند که منجر به افزایش درصد بهرهمندی مشترکان از خدمات فاضلاب از ۴۰ درصد به ۴۳ درصد شده اند.
وی ساماندهی و تکمیل شدن پروژه فاضلاب اهواز، افتتاح تصفیه خانههای فاضلاب آبادان و خرمشهر، آبرسانی به روستاهای دارای مشکل و استفاده از ظرفیت پساب تصفیه خانه های فاضلاب برای صنایع و ایجاد درآمد پایدار را از مهمترین اولویت های این شرکت در سال ۱۴۰۳ عنوان کرد.
انتهای پیام