به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، دکتر فاطمه تاج آبادی؛ عضو هیئت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی با بیان اینکه ریحان دارای طبع گرم است و انواع ویتامینها و املاح معدنی را دارد، اظهار کرد: از جمله خواص درمانی سبزی ریحان میتوان به ضد افسردگی، تقویتکننده، محرک غدد فوق کلیه، ضد استفراغ، ضد نفخ، تببر، خلطآور، تسکیندهنده خارش و ضد سرطان اشاره کرد.
تاجآبادی درباره خواص مصرف این گیاه در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: تخم ریحان مسکن و برای رفع دل درد مفید است. همچنین دمکرده دانه آن برای درمان ورم کلیه کاربرد دارد و درمانکننده سرگیجه و ضد تشنج، ضد درد، مقوی، تب بر و مدر است و معالج سردردهای میگرن و عصبی است. خوردن این گیاه دستگاه هاضمه را در این ماه مبارک تقویت میکند.
وی با اشاره به این نکته که کسانی که در ماه رمضان روزه میگیرند، ممکن است بعد از افطار دچار مشکلات مختلفی شوند، افزود: خوردن یک وعده غذایی سریع بعد از گرسنگی و تشنگی طولانی مدت میتواند منجر به مشکلات سلامتی مختلفی مانند سوء هاضمه، سرگیجه و حالت تهوع شود و ریحان با اثرات معجزهآسای خود تقریباً درمان کاملی برای این مشکلات است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: روزهداری سبب افت فشار و یا قند خون میشود که با مصرف شربتی که از جوشاندن برگهای ریحان به دست میآید، بدن سریعاً تعادل خود را بازیابی میکند.
وی با بیان اینکه عناصر موجود در ریحان منیزیم، کلسیم، روی، آهن، پتاسیم، سدیم، فسفر، منگنز است، اظهار کرد: عصاره روغنی بدست آمده از برگهای ریحان را همراه با روغن زوفا یا شعدانی معطر ترکیی کرده و برای درمان افسردگی عمومی بدن را با آن ماساژدهید. این گیاه در طب آیورودایی با نام تلسی معروف بوده است و برای بیماریهای پوستی، مارگزیدگی و لرز به شکل موضعی استفاده میشود.
انتهای پیام/