اجرای 26 کلان طرح فناورانه توسط جهاد دانشگاهی در 1402

به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، نهاد انقلابی جهاددانشگاهی که به تعبیر مقام معظم رهبری مولود مبارک انقلاب اسلامی است، با الهام همه‌جانبه از آرمان‌های این انقلاب بزرگ جهانی و بنیانگذار کبیر آن، حضرت امام خمینی (ره) در 16مرداد 1359 با مأموریت‌ گسترش‌ تحقیقات‌ و شکوفایی‌ روحیه‌ نوآوری برای نیل به خود اتکایی، توسعه‌ امور فرهنگی در سطح جامعه و ایجاد پلی میان دانشگاه و بخش صنعتی، خدماتی کشور تشکیل شد.

درواقع جهاددانشگاهی نهادی است که از دل انقلاب فرهنگی برآمده تا مددکار آن برای ایجاد تحولی اساسی در نظام دانشگاهی و آموزش عالی کشور باشد و ارتباط ضروری دانشگاه با جامعه و مسائل آن را که از بدو پیدایش دانشگاه در این سرزمین مورد غفلت قرارگرفته بود، برقرار و مستدام بدارد و در صورت امکان الگو و نمونه‌ای از ارتباط وثیق و سازنده میان نهادهای علمی و تخصصی دانشگاهی با مسائل و مشکلات جامعه باشد.

نهادی که در 43 سال از فعالیت خود همواره مصمم بوده تا با اعتماد به جوانان و اتکاء بر مدیریت جهادی الهام‌گرفته از ایمان اسلامی و برمبنای شناخت مشکلات واقعی و نیازهای تخصصی جامعه به دنبال ارائه دانش، فناوری و تجاری‌سازی و ایجاد زیرساخت فرهنگی مورد نیاز آن درراه عزّت و پیشرفت دانش بنیان کشور قدم بردارد.

در حال حاضر براساس اساسنامه، جهاددانشگاهی در چهار حوزه عملیاتی پژوهش و فناوری، فرهنگ، آموزش و کارآفرینی، تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و معاونت‌های پشتیبانی و مدیریت منابع و هماهنگی و امور مجلس دنبال می‌کند.

جهاددانشگاهی از فعالیت‌های پژوهش و فناوری جهت اجرای طرح‌های فناورانه مصوب سال 1402 حمایت کرده است که 8 طرح فناورانه در حوزه علوم پزشکی، 8 طرح فناورانه در حوزه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 6 طرح فناورانه در حوزه فنی و مهندسی و علوم پایه و 4 طرح نوآورانه در حوزه علوم انسانی و اجتماعی برای نخستین بار در تاریخ جهاد دانشگاهی از جمله این طرح‌ها است.

تعدادی از طرح‌های فناورانه به طرح ذیل است:

  • تولید آزمایشگاهی جنین در تکثیر گاومیش‌های با خصوصیات برتر ژنتیکی
  • کسب دانش فنی وتولید پایلوت چهار نشاسته اصلاح شده پرمصرف در صنایع غذایی از ضایعات سیب زمینی
  • اصلاح نژاد و تکثیر سریع تر شترهای ممتاز شیری به کمک فناوری‌های نوین تولید مثل
  • تکمیل زنجیره ارزش و فرآوری گیاهان داروئی
  • کاربرد سلول‌های بنیادی مستخرج از خون قاعدگی و فرآورده‌های مشتق از آن در درمان ناباروری
  • طراحی استقرار شبکه ملی توسعه سالمندی سالم فعال و خود مراقبت درکشور
  • کسب دانش فنی ویروس درمانی دردرمان‌های سرطان پیشرفته
  • تولید نیمه‌صنعتی حامل‌های هیدروژنی تزریق‌پذیر حاوی سلول‌های بنیادی مزانشیمی با هدف ترمیم زخم‌های دیابتی
  • توسعه و تجاری‌سازی زخم‌پوش‌ها

در ادامه گزیده‌ای از مهم‌ترین اقدامات جهاددانشگاهی در دوره جدید مدیریت و در راستای تحقق مأموریت‌های واگذار شده به این نهاد در اجرای نقشه جامع علمی کشور از نظر می‌گذرد.

متن کامل گزارش را اینجا ببینید.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.