به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، شادی پریدر سرپرست فدراسیون شطرنج در نشست خبری که صبح امروز در محل این فدراسیون برگزار شد، اظهار داشت: در ابتدا از کیومرث هاشمی بابت اعتماد به من تشکر میکنم که حداقل در این دوران سرپرستی کار را انجام بدهم و بتوانم انتخابات را بدون حاشیه برگزار کنم. از زمانی که فدراسیون را تحویل گرفتم، یکسری بدهیها را پرداخت کردیم. همچنین اردوهای تیم ملی را راهاندازی کردیم. برای سوپر استاد بزرگهای شطرنج ایران در هر دو بخش مردان و بانوان مربی گرفتیم و سرور ویژه آنالیز بازیها را خریدیم و در اختیار بازیکنان قرار دادیم. ضمن اینکه رویدادهای مختلفی را برگزار کردیم.
وی افزود: درخصوص انتخابات زمانی که وارد شدم، فدراسیون دبیر نداشت و به همین دلیل هم پروسه ثبتنام نامزدها متوقف شد. همچنین دستورالعمل وثاقت پیرامون شرایط ثبتنام نامزدها تصویب نشده بود. به همین دلیل سعی کردیم دستورالعمل را تصویب کنیم تا بتوانیم به سمت انتخابات برویم. همچنین ثبتنام انتخابات کمیسیونها آغاز شده و اطلاعیه ثبتنام برای نامزدهای ریاست فدراسیون هم در هفته اول فروردین منتشر میشود.
سرپرست فدراسیون شطرنج ادامه داد: زمانی که وارد شدم، پانزده استان با سرپرست اداره میشدند و استارت انتخابات برخی را زدیم و تا الان انتخابات 4 استان برگزار شده است و فردا هم انتخابات خراسان شمالی برگزار میشود.
پریدر گفت: زمانی که وارد شدم ، فقط 30 ساعت و 70 صفحه و مهره وجود داشت که بسیار کم بود و سعی کردیم تجهیزات لازم را خریداری کنیم.
سرپرست فدراسیون با اشاره به رویدادهای سال آینده، درباره بدهیهای فدراسیون در عرصههای داخلی و بینالمللی گفت: زمانی که وارد شدم ، حساب فدراسیون به دلیل بدهیهای سالهای اخیر بسته بود. همچنین آن بدهی دلاری کاهش پیدا کرده و البته صفر نشده است که این مسأله بابت حق عضویت فدراسیون در فایده است. خوشبختانه فیده در این باره فشاری وارد نمیکند ، اما باید بپردازیم.
پریدر تاکید کرد: در یک سال گذشته بودجهای که هزینه قهرمانان شطرنج شده، زیاد نبوده است، در حالی که هزینه قهرمانان ما زیاد است. تیم دختران قرار بود به بازیهای آسیایی هانگژو برود، اما مقصر عدم اعزام کمیته فنی بود که کار غیر کارشناسی صورت گرفت. حالا سعی داریم تیم ملی بانوان را به یک رویداد بینالمللی اعزام کنیم. درخصوص حقوق نیز یک مبلغی را برای ملیپوشان در نظر گرفتهایم.
وی درباره احتمال حضورش در انتخابات گفت: تابع وزارت ورزش هستیم. با توجه به این شش فروردین ثبتنام آغاز میشود، در انتخابات شرکت نخواهم کرد.
سرپرست فدراسیون شطرنج درباره جذب مربی خارجی گفت: اگر مربی خارجی اوکی شود، جذب میکنیم و یک درصد هم به خاطر مسائل مالی امکان ندارد که جذب نکنیم.
همچنین شفیعی مدیر تیمهای ملی نیز در این باره گفت: این بحثی است که خیلی در مطبوعات و همچنین جامعه شطرنج مطرح بوده است. تیم ملی به سطحی رسیده که نمیتوان با هر مربی خارجی کار کرد و هر مربیای به درد ملیپوشان نمیخورد. بنابراین 7، 8 گزینه بیشتر در پیشروی خودمان نداریم. مربی خارجی قرار نیست یکی دو سال در ایران باشد، بلکه کار به صورت برگزاری یک کمپ و اردو یک هفتهای یا ده روزه است. بعد از طلای تاریخی در هانگژو ، دستمان بازتر شد و کمیته المپیک و وزارت ورزش حمایت خوبی از ما دارند. بنابراین مشکل مالی در جذب مربی خارجی وجود ندارد. ما با مربیان بزرگانی صحبت کردم که البته سر آنها شلوغ است و وقت آزاد ندارند. من هفت بار با کرامنیک صحبت کردم و قول داده که در سال جدید میلادی یکی دو اردو را با ملیپوشان ایران داشته باشد. وقت مربیان هر وقت خالی باشد، اردوها را برگزار میکنیم. ما مهمترین رویداد یعنی المپیاد جهانی شطرنج را در پیش داریم و امیدواریم با یک برنامهریزی خوب بتوانیم ایران را به 10 کشور برتر دنیا برسانیم.
وی درباره درخشش شطرنج بازان در رویدادهای مختلف گفت: قهرمانی امین طباطبایی در مسابقات ایرفلوت در روسیه بسیار بزرگ بود و شاید هر 100 سال یکبار اتفاق بیفتد. قهرمانی در ایرفلوت بسیار سخت است و جدول سنگینی دارد و تا به امروز هیچ شطرنجباز ایرانی به جمع 10 نفر برتر هم نرسیده و از همین رو محمدامین کارستان کرد. ما سرمایه های بزرگی داریم؛ پرهام، محمدامین، ایدنی، دانشور و... باید اینها را حفظ کرد. هر کدام را که از دست بدهیم، یک ضایعه بزرگ و برای من به شدت ناراحت کننده است (پریدر پس از این جمله احساساتی شد و اسم در چشمانش جمع شد).
وی درباره رئیس آینده فدراسیون شطرنج افزود: نه تنها رئیس، بلکه همه بدنه شطرنج باید دلسوز باشند. ما انواع مختلف رئیس شطرنج را در دورههای مختلف داشتیم ، اما به نظرم باید یک تیم خوب در کنار هم باشند. اگر یک فرد دلسوز رئیس باشد و احساس مسئولیت کند و منابع مالی را هم تامین کند و تیم خوبی در کنار خودش داشته باشد، میتواند به موفقیت برسد. آن فرد همچنین باید وعدههایش را عملی کند.
وی در پایان گفت: یکی دیگر از چالشهای ما در زمان ورود به فدراسیون مسابقات آسیایی نوجوانان در امارات بود که برای فدراسیون هزینه 600 میلیونی داشت، در حالی که میشد با 200 میلیون انجام شود. همچنین خانوادهها نیز متضرر شدند که مجبور به پرداخت آن شدیم.
انتهای پیام/