به گزارش پایگاه خبری خبر آنی، حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران در مراسم گرامیداشت روز جهانی سندرم داون که با حضور اعضای انجمن سندرم داون در تالار ایوان شمس برگزار شد، گفت: فرزندان دارای سندرم داون به مراقبت و نگهداری بیشتری نیاز دارند. این نگهداری از سوی سرو قامتانی انجام میشود که خود زیر بار فشار سنگین صیانت از این افراد قرار دارند اما خم به ابرو نمیآورند.
وی با بیان اینکه مادران و پدرانی که فرزندان دارای معلولیت دارند اسوههای صبر هستند گفت: عالم جسمانی در ذات خود نقص دارد و بزرگی و توسعه انسانی و تعالی انسانی به مدیریت این نواقص است. اگر کسی میخواهد بزرگ شود و تعالی میخواهد باید بتواند در این صحنهها صبورانه زندگی کند.
صاحب با بیان اینکه دلسوزان اجتماعی و فعالان این عرصه نیز از جمله افرادی هستند که باید از آنان حمایت کرد، اضافه کرد: شهرداری وظیفه سازمانی خود میداند از افرادی که به شکل داوطلبانه و اخلاقی به افراد دارای معلولیت و نیز فرزندان دارای سندرم داون حمایت میکنند، پشتیبانی کند.
به کلیشهها پایان دهید
پوراندخت بنیادی مدیرعامل کانون خیریه سندرم داون ایران نیز در این مراسم گفت: روز جهانی سندرم داون هر ساله مصادف با یکم فروردین است و با توجه به اینکه این روز تعطیل است، بنابراین روز ملی سندرم داون را در نیمه دوم اسفند که ماه آگاهی رسانی به جامعه ایرانی درباره این اختلال است برگزار میکنیم.
بنیادی با اشاره به شعار امسال جامعه سندرم داون به کلیشهها پایان دهید است، ادامه داد: برخلاف تصوری که میگوید همه افراد دارای اختلال سندرم داون یکسان و یکنواخت هستند، آنها هم مانند دیگر افراد تفاوتهای فردی دارند.
وی افزود: خواهان این هستیم که به عنوان شهروندان درجه یک شناخته شوند. باید اماکن ورزشی، استخرها و باشگاهها برای تمامی آنان بدون مانع باز باشد و به شکل رایگان آنها را بپذیرند.
مدیرعامل کانون خیریه سندرم داون با بیان اینکه مسؤولان شورای شهر وعده داده اند که سال آینده تمام باشگاهها و اماکن ورزشی برای فرزندان دارای اختلال سندرم داون رایگان شود، ادامه داد: سال گذشته کانون سندرم داون ساختمان بهشت امام رضا (ع) منتقل شده است و یک مجموعه ورزشی نیز در روزهای جمعه به شکل رایگان در اختیار فوتبالیستهای دارای اختلال سندرم داون قرار گرفته است.
بنیادی به اقدامات انجام شده این انجام در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: در مسابقات فوتسال از میان ۱۱ تیم عنوان سوم را کسب کردیم. علاوه بر این میزبان پنجمین جشنواره ورزشی کشور در چند رشته در تابستان آینده خواهیم بود. با شرکتهای خصوصی برای آموزش و ارتقای وضعیت آموزشی افراد خانواده توافقاتی امضا و بستههای آموزشی به ارزش ۱۵ میلیون تومان به اعضای خانواده که دارای فردی با اختلال سندرم داون هستند به شکل رایگان اعطا میشود.
حمایت شهرداری از قهرمانان سندرم داون
حامد خداوردی معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه ۲۲ نیز گفت: در سال گذشته مجموعه مدیریت شهری در این منطقه در کنار اقداماتی که برای شهروندان داشتهاند به فرزندان دارای این اختلال نیز خدمات مورد نیاز آنان را ارائه کرده است.
خداوردی افزود: فرزندان دارای سندم داون برای معرفی استعدادها و توانمندیهای خود به رویدادها و المپیادهای ورزشی داخلی و خارجی اعزام شدند. تیمهای اعزامی با حمایت شهرداری منطقه برای کشورمان در رقابتهای جهانی موفق به کسب مدال شدهاند.
مناسب سازی معابر در اولویت برنامههای شهرداری
یوسف مقدمی معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه ۱۸ نیز گفت: هیچ محلهای در این منطقه وجود ندارد که در سال جاری عملیات عمرانی برای بهبود تردد افراد دارای معلولیت در آن انجام نشده باشد.
مقدمی افزود: در بعد روحی و فعالیتهای فرهنگی نیز تلاش ما در اداره سلامت شهرداری منطقه ۱۸ بر این بوده است که کانونهای افراد دارای معلولیت شکل بگیرند و زمینه را برای توسعه ارائه خدمت به افراد واجد شرایط فراهم کنند.
نیازمند تولید محتوا برای فرهنگسازی هستیم
حمید گلی بازیگر حوزه کودک و نوجوان و سفیر انجمن سندرم داون نیز گفت: هنوز راه نرفته بسیاری برای عادیسازی حضور افراد دارای اختلال سندرم داون در کشور باقی مانده است.
وی با اشاره به اینکه فرهنگسازی نیازمند تولید محتوای مؤثر است، افزود: در برنامههای کودک سعی کردهایم در کنار برنامههای عادی، فرهنگ سازی کنیم و کاری کنیم که این افراد مورد ترحم و طرد نشوند.