به گفته چند مقام آگاه از گفتوگوها، مذاکرات میان رژیم صهیونیستی و حماس بر سر آزادی دهها اسیر صهیونیست که در غزه به سر میبردند، متوقف شده و امیدها برای دستیابی به توافق پیش از آغاز ماه رمضان در چند روز آینده را کمرنگ کرده است.
به گزارش خبرآنی، مذاکرهکنندگان در مورد پیشنهادی برای آتشبس اولیه شش هفتهای بحث میکردند که طی آن حماس حدود ۴۰ نفر از جمله زنان، افراد سالخورده و بیمار و پنج سرباز زن رژیم صهیونیستی را در مقابل تعداد قابل توجهی از اسرای فلسطینی آزاد میکرد.
این گفتوگوها شامل شروطی برای آزادی حداقل ۱۵ زندانی محکوم فلسطینی بود که با سربازان زن مبادله میشدند. مقامات گفتند این شرایط همچنین تصریح میکرد که رژیم صهیونیستی صدها زندانی یا بازداشتی دیگر را آزاد میکند؛ به طور متوسط به ازای هر غیرنظامی صهیونیست، ۱۰ فلسطینی آزاد میشد.
به گزارش نیویورکتایمز، مقامات آمریکایی ابراز امیدواری کردند که برای آزادی تعدادی از اسرا به توافق برسند و درگیریها را قبل از ماه رمضان که احتمالا از یکشنبه آغاز شود، متوقف کنند. پیشتر هم جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا مدعی شده بود که توافق در دسترس است.
اما طی روزهای گذشته باسم نعیم، یکی از مقامات ارشد حماس به رویترز گفت که این گروه پیشنهادهای خود را برای توافق آتشبس طی دو روز گفتگو به میانجیگران ارائه کرد و اسراییلیها که در مذاکره حضور نیافتند پاسخی ندادهاند. نعیم گفت: بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل نمیخواهد به توافق برسد.
جان کربی، یکی از مقامات ارشد شورای امنیت ملی آمریکا چهارشنبه گفت در حالی که ایالات متحده از دستیابی به توافق ناامید شده است، مذاکرهکنندگان همچنان به پارامترهای توافقی که به مذاکره کمک کردهاند، اطمینان دارند.
کربی گفت: «در مورد جزئیات، تعامل قوی وجود داشت، اما این واقعیت که ما هنوز به آن نرسیدهایم، نشانهای از این است که هنوز روی همه جزئیات کار نشده است.»
یکی از مقامات در این منطقه گفت نقطه اصلی اختلاف همان چیزی است که هفتهها بر مذاکرات سایه افکنده است؛ اینکه حماس از رژیم صهیونیستی میخواهد که اکنون به آتشبس دائمی در طول یا پس از سه مرحله از آزادی اسرا متعهد شود، در حالی که تلآویو از انجام آن امتناع میورزد.
رژیم صهیونیستی میخواهد فقط بر توافقی برای شرایط مرحله اول تمرکز کند، موضعی که ایالات متحده از آن حمایت میکند. تاکنون، بحثها در مورد مرحله اول بر روی آزادی احتمالی آن ۴۰ نفر از حدود ۱۰۰ اسیر صهیونیست باقیمانده متمرکز بوده است.
این مقام مطلع در این منطقه گفت، علاوه بر آتشبس دائمی، حماس همچنین بر خروج نیروهای رژیم صهیونیستی از شمال غزه پس از مرحله سوم آزادسازی اسیران و کمکهای بیشتر به غزه تاکید دارد.
به گزارش نیویورکتایمز، افرادی که در جریان گفتوگوهای مصر قرار گرفتند، با اشاره به ماهیت شکننده مذاکرات، از معرفی نام و ملیت خودداری کردند. یکی از مقامات حماس هم به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد.
ایالات متحده که حامی تمامقد رژیم صهیونیستی است و در ظاهر مدعی است که برای توافق قبل از ماه رمضان تلاش میکند، از زمان آغاز جنگ صهیونیستها علیه غزه، از ارسال پول و مهمات به رژیم صهیونیستی دست نکشیده است. حال واشنگتن نگران است که اوضاع در ماه مبارک رمضان غیر قابل حلتر شود. مقامات آمریکایی گفتند ممکن است نارضایتیها در آن ماه شعلهور شود و دستیابی به توافق را بسیار دشوارتر کند.
شرایط در نوار غزه به دلیل عدم ارائه کمکهای انسانی و غذا بشدت وخیم است و تمامی نهادهای بینالمللی و امدادی از قحطی گسترده و گرسنگی تمامی ساکنان این باریکه بدلیل عدم دسترسی به مواد غذایی خبر داده و نسبت به وقوع یک فاجعه انسانی هشدار دادهاند.
رژیم صهیونیستی علاوه بر حملات گسترده خود علیه غیرنظامیان مانع از ارسال کمکهای مردمی به این باریکه هست و در موارد اخیر حتی به سمت مردمی که برای دریافت مواد غذایی اطراف کامیونهای امدارسان تجمع کرده بودند شلیک کرد و بیش از ۱۰۰ تن را به شهادت رساند.
انتهای پیام