به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، مجید جوانمرد معاون ارتباط با صنعت و تجاریسازی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با اشاره به مشکلات ناشی از کمبود آب بیان داشت: امروزه شبکههای آبیاری تامین کننده عمده آب مصرفی در بخش کشاورزی هستند. از طرفی، عواملی همچون افزایش جمعیت، تغییر اقلیم و عدم تناسب روشهای توزیع آب با شرایط کم آبی، تاثیرات منفی بر مدیریت بهرهبرداری از شبکههای آبیاری داشته است. عدم مدیریت صحیح در زمینه توزیع، عرضه و تقاضای آب نقش مهمی در بخش کشاورزی دارد. اراضی کشاورزی تحت پوشش شبکههای آبیاری کشاورزی به همین دلیل، دچار استفاده بیرویه از منابع آب زیرزمینی و شوری شده است.
وی افزود: هدف از این سامانه که با همکاری سازمان و شرکت مدیریت منابع آب ایران اجرایی خواهد شد، بررسی همکاری تحقیقاتی و عملیاتی در حوزه مدیریت توزیع و بهرهبرداری از آب کشاورزی بود. در این راستا توافق شد در مرحله اول مدیریت یکپاچه شبکه آبیاری حدود 300 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان اصفهان با کمک اینترنت اشیا و تصاویر ماهوارهای و با توسعه سامانه موبایلی آغاز گردد.
وی اظهار داشت: در این پروژه مدیریت توزیع آب از سرشاخههای اصلی تا تحویل آب به کشاورزان با استفاده از تصویربرداری ماهوارهای و بر اساس الگوی کشت، نیاز آبی محصول و میزان بارش منطقه انجام و همچنین نحوه محاسبه آب بهاء و دریافت هزینه از بهره برداران بر اساس برنامههای کاربردی(اپلیکیشن) تلفن همراه طراحی شده دریافت خواهد شد.
جوانمرد گفت: علاوه بر این، سامانه قادر خواهد بود بر اساس دادههای سال زراعی میزان نیاز آب سال آتی، پیش بینی الگوی کشت، میزان بازدهی تولید و مدیریت آفات زراعی را انجام دهد.
گفتنی است دکتر Mehmet Erdogdu (مهمت اردودوو) یکی از دانشمندان کشور ترکیه نیز در این پروژه با ما همکاری خواهد داشت.