جلسه اضطراری سازمان ملل درباره «کشتار شمال غزه»/ نماینده فلسطین: کشتار بس است

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنجشنبه یک نشست اضطراری برای بررسی عواقب «کشتار آرد» علیه فلسطینی‌ها که در شمال شهر غزه برای دریافت کمک‌های بشردوستانه تجمع کرده بودند، برگزار کرد که طی آن ارتش اشغالگر بیش از ۱۰۰ فلسطینی را به شهادت رساند و نزدیک به هزار نفر را مجروح کرد.

به گزارش خبرآنی، ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد در نشستی که الجزایر درخواست برگزاری آن را داده بود، خواستار صدور قطعنامه‌ای برای آتش‌بس در نوار غزه شد.

منصور به خبرنگاران گفت: این کشتار وحشیانه گواه این است که تا زمانی که شورای امنیت فلج است و حق وتو اعمال می‌شود، فلسطینی‌ها با جان خود تاوان آن را می‌دهند.

اظهارات این مقام فلسطینی پس از آن بیان شد که ایالات متحده هفته گذشته برای سومین بار از حق وتو خود برای جلوگیری از پیش‌نویس قطعنامه‌ای استفاده کرد که خواستار آتش‌بس فوری در غزه بود.

کشتار را محکوم کنید

منصور افزود: «من امروز صبح با لیندا توماس گرینفیلد (سفیر ایالات متحده) ملاقات کردم.» او خاطرنشان کرد که به گرینفیلد التماس کرده شورا برای «محکوم کردن این کشتار» اقدامی انجام دهد.

وی با بیان اینکه شورای امنیت باید بگوید بس است، ادامه داد: اگر آنها شهامت و عزم برای جلوگیری از تکرار این کشتارها را دارند، بدانند آنچه ما نیاز داریم آتش‌بس است.

اظهارات گوترش

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز، «شوک» خود را از این رویدادها ابراز کرد و آنها را محکوم کرد و خواستار «تحقیقات مستقل موثر» برای تعیین شرایط اتفاق افتاده و مسؤولین آن شد.

جلسه اضطراری سازمان ملل درباره «کشتار شمال غزه»/ نماینده فلسطین: کشتار بس است

الجزایر پیش‌نویس بیانیه ریاستی را به میز شورای امنیت ارائه کرد که در آن ۱۵ عضو شورا «نگرانی عمیق» خود را در مورد آنچه اتفاق افتاده ابراز کردند.

بر اساس این متن، پیش‌نویس بیانیه مسؤولیت آنچه را روی داد برعهده «نیروهای صهیونیست که آتش گشودند» می‌داند، اما متن تصویب نشد، زیرا بیانیه‌های ریاستی تنها به اتفاق آرا تأیید می‌شوند.

باز هم آمریکا مخالفت کرد

منصور پس از این نشست گفت: «۱۴ عضو از متن حمایت کردند»، در حالی که یک منبع دیپلماتیک اعلام کرد که ایالات متحده به آن رای منفی داد، چراکه از مقصر دانستن رژیم صهیونیستی درخصوص آنچه رخ داده خودداری کرد.

این منبع توضیح داد که مذاکرات در راهروهای شورای امنیت در تلاش برای دستیابی به فرمولی که اجماع لازم را دریافت کند، ادامه خواهد یافت.

رابرت وود، معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، گفت: «طرفین در حال کار روی چارچوب تدوینی هستند تا ببینند آیا می‌توانیم به بیانیه‌ای برسیم یا نه.» او به احتمال اینکه بعداً در این زمینه به توافق برسند، اشاره کرد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.