به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، سپاهان در هفته هجدهم لیگ برتر مقابل استقلال شکست خورد تا ششمین شکست متوالی این تیم ثبت شود اما چرا این تیم پرستاره به این حال و روز افتاده پرسشی که دلایل زیادی برای آن وجود دارد. سپاهان اکنون در رده دوم جدول قرار دارد اما انتطارات از این تیم به مراتب بیش از این بوده است.
* خشت اول کج بنا شد
با وجود اینکه سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال در ابتدای فصل به رعایت قانون سقف بودجه تأکید داشتند، باشگاه سپاهان بدون توجه به این مسائل، سراغ جذب بازیکن رفت و همین مسئله باعث شد بارها با ابلاغیههای مراجع انضباطی فدراسیون و عدم صدور کارت بازی بازیکنان روبهرو شود. بخشی از انسجام تاکتیکی سپاهان بابت عدم صدور مجوز بازیها در طول فصل بهم ریخت، ضمن اینکه واکنش بسیاری از باشگاههای دیگر را هم در برداشت و مدیران چند باشگاه لیگ برتری اعتقاد داشتند سپاهان تمام مهاجمان طراز اول لیگ را جذب کرده تا باعث تضعیف تیمهای دیگر شود. همه این مسائل دست به دست هم داد تا محمدرضا ساکت با ظاهر بمب ترکاندن در نقل و انتقالات و تحت فشار از دست دادن قهرمانی سال گذشته، عملاً سپاهان را به حاشیه ببرد.
* به هم خوردن جو تیم با تفاوت رقم قراردادها
بعد از اینکه هجمهها علیه سپاهان زیاد شد مدیران این باشگاه (چه زمان محمدرضا ساکت و چه زمان منوچهر نیکفر) درصد دفاع از حقوق باشگاه برآمدند. با این حال وقتی قصد دفاع از شرایط تیم خود را داشتند به صورت مستقیم و غیر مستقیم میزان قرارداد بازیکنان لو رفت. نیکفر به صراحت از رقم 90 میلیاردی پیام نیازمند صحبت کرد و این موضوع باعث شد تفاوت قرارداد بازیکنان سپاهان مشخص شود و حتی برخی از بازیکنان خواستار افزایش رقم قرارداد شدند. همین موضوع جو درون تیمی سپاهان را تغییر داد. این کار البته در زمان ساکت انجام شده بود و تفاوت رقم قرارداد بازیکنان به زمان حضور او برمیگردد.
* بازیکنان چشم انتظار تیمهای دیگر
بخشی از ترکیب سپاهان مانند هر تیم حرفهای دیگری از نفراتی تشکیل شده که سابقه بازی در دیگر تیمها را دارند. مشکل اینجاست که برخی از این بازیکنان تیم برای دریافت رضایتنامه با مدیران باشگاه وارد مذاکره شدند و بر خواسته خود تأکید داشتند. اگر چه رقم قراردادشان خوب و متقاعد کننده بود؛ اما به نظر میرسد تمایل زیادی برای خروج از جمع شاگردان مورایس داشتند و همین موضوع تمرکزشان را به هم زد. شهریار مغانلو، رضا شکاری و حتی آلکثیر از جمله این بازیکنان بودند که از میان آنها آلکثیر جدا شد.
* توزیع اشتباه بازیکنان و عدم استفاده از فرصت نیم فصل
طلاییپوشان از ابتدای فصل بابت خریدهایشان با انتقاداتی روبهرو بودند و این موضوع باعث شد حواشی پیرامون تیم اصفهانی افزایش پیدا کند. حسین چرخابی پیشکسوت سپاهان خریدهای طلاییپوشان را در نقل و انتقالاتی تابستانی و زمستانی، «اسراف» خوانده و گفته بود: «در پیشفصل سپاهان برای جذب بازیکن در خطوط هافبک و مهاجم، اسراف کرد. متأسفانه این اشتباه در نیمفصل طور دیگری تکرار شد. اگر بازیکنانی نظیر عیسی آلکثیر و احسان پهلوان خارج شدند، بازیکنان دیگری در همان پست جایگزین آنها شدند! این در حالی است که بسیاری از کارشناسان بارها درباره مشکل خط دفاعی این تیم هشدار داده بودند.»
با وجود اینکه کارشناسان بارها به ساختار و ترکیب دفاعی سپاهان انتقاد کردند، اما در نیم فصل مورایس تمایلی برای جذب بازیکن در پست دفاعی نداشت.
* مورایس هر روز کم انگیزهتر از دیروز
عملکرد هر فردی در دوران کارش بهترین معیار قضاوت است. ژوزه مورایس از زمانی که به سپاهان آمد با شخصیت و با انگیزه نشان داد؛ اما هر چه جلوتر رفت، شاهد کاهش انگیزه و انتخابهای اشتباه وی بودیم. در قدم اول او زیر بار همکاری با دستیار ایرانی نرفت. در مرحله بعدی وقتی تیمش با آن تعداد ستاره مقابل شمس آذر نتیجه نگرفت به جای قبول مسئولیت، استعفا کرد. لیست مازاد وی (شامل بازیکنان داخلی و خارجی) هم در این مدت آینه تمامنمای انتخابهای اشتباه بود. پیش از این خبرآنی لیست کامل بازیکنان مازاد مورایس را در طول همکاریاش با سپاهان بررسی کرده؛ اما بازگرداندن بازیکنان مازاد خود اشتباه دیگری بود که در لیگ قهرمانان آسیا تیم را از پا درآورد! در حالی که کاوه رضایی که به شرایط خوبی رسیده بود بعد از قرار گرفتن در لیست مازاد افت کرد و سیاوش یزدانی هم در دو بازی حساس تیمش مقابل الهلال و استقلال اشتباهات مُهلکی کرد و یکی از دلایل باخت تیمش شد.
بعد از این موارد وقتی سپاهان درگیر بازی لیگ قهرمانان آسیا مقابل تیمهای عربستانی بود مورایس تلاش میکرد صلاحیتش برای هدایت تیمهای عربستانی را اثبات کند! این مربی پرتغالی در گفتوگویی با روزنامه ابولا خود را بهترین گزینه هدایت بنفیکا خوانده بود. در چنین شرایطی وقتی تیمش مقابل استقلال متحمل ششمین شکست متوالی با چهرهای خندان از مقابل خبرنگاران عبور کرد. مورایسی که سابقاً میشناختیم بعید بود که تیمش بازی 6 امتیازی را ببازد و این چنین بیتفاوت باشد. این در حالی است که ترکیب در دسترس سرمربی پرتغالی و امکانات سپاهان آرزوی بسیاری از مربیان بزرگ لیگ برتر است.
* خشونت بازیکنان سپاهان
سپاهان در 23 دیدار (8 بازی لیگ قهرمانان و 15 مسابقه نیم فصل اول لیگ برتر) 53 مرتبه از سوی داور کارت دریافت کردند که 42 مرتبه زرد و 11 مرتبه قرمز بوده است. هنگام بررسی آمار 7 کارت قرمز لیگ برتر باید به این موضوع توجه کرد که لیگ فعلاً زیر نظر کمک داور ویدیویی انجام نمیشود. در چنین حالتی در هر مسابقه آمار میانگین 2 کارت زرد برای سپاهانیها ثبت شده است. این میزان خشونت روایتی واضح از حال و هوای بازیکنان سپاهان است و اینکه آنها تمرکز ندارند.
انتهای پیام/