اسماعیل حسینزهی نماینده خاش در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، با اشاره به انتخابات مجلس در یازدهم اسفند ماه ، گفت: یکی از اصلیترین میدانهای حضور مردم برای نقشآفرینی پس از پیروزی انقلاب، انتخابات بوده که مردم با حضور پرشور و باشکوه در آن ثابت کردهاند که این نظام مبتنی بر مردمسالاری دینی است.
وی تاکید کرد: حضور تفکرات و جریانهای مختلف در دورههای مختلف، در قوای مقننه و مجریه نشان داده که مردم حرف نهایی را میزنند و درتعیین سرنوشت خود موثر هستند.
نماینده خاش با بیان اینکه دشمنان با جنگ روانی به دنبال این هستند که مردم را از نظام ناامید کنند، ادامه داد: لذا نامزدها و مسئولان باید به مردم امیدواری دهند و طوری عمل کنند تا زمینه حضور حداکثری مردم در پای صندوقهای رای رقم بخورد، حضور گسترده مردم در انتخابات پیشرو میتواند توطئه دشمنان را نقش بر آب کند.
حسینزهی خاطر نشان کرد: در طول عمر انقلاب اسلامی مردم خودشان با رای خود برای سرنوشت خود تصمیم گرفته اند. مردم ایران اسلامی تاکنون به خوبی نشان دادهاند که پای نظام و انقلاب و ارزش های آن بوده و هستند.
وی با بیان اینکه مردم از سرمایههای این کشور هستند و کاندیداها و مسئولان باید در انتخابات پیش رو زمینه ساز حضور پرشور مردم باشند، گفت: مشارکت در انتخابات از سوی همه افراد جامعه برای شکلگیری یک مجلس قوی، ضرورتی اجتنابناپذیر است لذا برای اینکه امورات مملکت به بهترین وجه مدیریت شود ضروریست که مردم در انتخابات مشارکت حداکثری داشته باشند تا فرد اصلح برای قانون گذاری بهتر و نظارت انتخاب شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: مردم باید با حضور حداکثری در پای صندوقهای رای وکلایی برای خود انتخاب کنند تا در چهار سال پیش رو پیگیر امورات آنان باشند. مردم با مشارکت در انتخابات میتوانند خدمتگزار واقعی خود را انتخاب کنند.
وی تصریح کرد: مردم خارج از سلایق سیاسی و فارغ از مشکلات و مسائل داخلی کشور در انتخابات شرکت میکنند چرا که مشارکت در انتخابات یک ضرورت است.
نماینده خاش با اشاره به عملکرد و تصمیمات وکلای ملت در مجلس، گفت: با توجه به اینکه نمایندگان مجلس به صورت محلی انتخاب می شوند اما از آنجایی که عملکرد آنان در سطح کشوری اثرگذار است باید برنامه های در سطح کلان کشوری ارائه دهند زیرا وقتی یک مشکل در سطح کلان کشوری برطرف شود قطع به یقین در سطح استانی نیز قابلیت برطرف شدن دارد.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به نزدیک شدن فضای انتخاباتی در کشور و داغ شدن بازار وعدههای انتخاباتی ، گفت: کاندیداهای مختلف با هدف متقاعدکردن رأی دهندگان، گاه وعدههایی مطابق با برنامههای مدون و استاندارد و گاه وعدههایی خارج از توان مطرح میکنند که این اقدام درستی نیست.
حسینزهی در همین راستا ادامه داد: لازم است مردم حیطه و اختیارات نمایندگی مجلس را بشناسند و به هر وعده که از سوی کاندیداها مطرح میشود توجه نکنند تا دست به انتخابهای بهتری بزنند.
وی با تاکید بر اینکه کاندیداها باید التزام به رعایت قانون، منافع ملی و مصالح نظام جمهوری اسلامی را در زمان تبلیغات انتخاباتی مد نظر داشته باشند، افزود: اما متاسفانه بعضا در میدان عمل آنچه که در دوران رقابتهای انتخاباتی با آن مواجه هستیم گاهی گفته ها و وعدههایی است که تنها رنگ و بوی شعاری دارند و هرگز فرصت عملی شدن نمییابند چرا که از لحاظ قانونی مغایرت دارند.
نماینده خاش تصریح کرد: برخی از نامزدها در عمل در مواردی در تبلیغات و ارائه وعدهها از دایره قانون و اخلاق خارج شده و با هدف رای آوری به هر قیمت، حیطه تبلیغی را به موج سواری احساسات تبدیل کرده و با وعدههای غیرعملی به اعتماد عمومی و انتخاب آگاهانه لطمه میزنند.
وی با ابراز اینکه کاندیدای مجلس باید از دادن شعارهای پوچ و توخالی پرهیز کند و وعدههایش در محدوده قانون گذاری و نظارت که از وظایف مجلس و نمایندگی است ، باشد، گفت: هر گونه وعده در حوزه اجرایی که از سوی نامزد مجلس مطرح شود خلاف قانون است.
عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: نامزدهای انتخابات مجلس باید از دادن وعدههای غیرقابل اجرا و شعارهای بی جهت و وعده هایی که توانایی اجرای آن را ندارند و
خارج از چهارچوب وظایف آنهاست پرهیز کنند. چرا که در صورت عدم تحقق چنین وعدههایی، آسیب اصلی آن متوجه نظام و حاکمیت خواهد بود.
به گفته حسینزهی هر یک از کاندیداها باید وعده ها و برنامه هایی به مردم ارائه کنند که با توجه به شرایط و ظرفیت کشور قابلیت اجرایی دارد. سر دادن وعده های توخالی و دروغین بعد از مدتی که قابلیت اجرایی پیدا نکند منجر به ناامیدی مردم می شود.
وی تاکید کرد: اینکه برخی از کاندیداها سعی کنند با برنامه های غیر کارشناسی مردم را پای صندوق رای بکشند؛ برخلاف اخلاق بوده و مردم نیز نسبت به این وعده ها آگاه هستند. هر یک از کاندیداها باید به دور از حواشی باتوجه به شرایط کشور برای حل مشکلات مردم برنامه ای آماده و ارائه دهد.
نماینده خاش در مجلس با بیان اینکه طیف بزرگی از جامعه ایران مطلع و نسبت به وظایف نمایندگان مجلس، موضوعهای روز و نیازها و خواستههای خرد و کلان به خوبی مطلع هستند، گفت: لذا وعدههای بیاساس از سوی نامزدهای انتخاباتی مردم را نسبت به حضور در این فرایند ملی دلسرد میکند.
وی با ابراز اینکه مجلس شورای اسلامی دو وظیفه اصلی شامل قانونگذاری و نظارت بر نهادها و دستگاههای اجرایی را عهدهدار است، ادامه داد: بنابراین کاندیداهای انتخابات مجلس باید شعارها و برنامههایی را که هم راستا با این وظایف است مطرح کنند و از دادن وعدههایی که مربوط به دستگاههای اجرایی است پرهیز کنند.
حسینزهی تصاحب کرسی مجلس شورای اسلامی با طرح وعدههای غیرممکن و خارج از حیطه وظایف را تضییع حقوق سیاسی دیگران و خیانت به مردم و سرنوشت آنها دانست و گفت: نامزدهای انتخابات مجلس باید شعارهایی بدهند که امکان محقق شدن آن وجود داشته باشد.
به گفته نماینده خاش مردم باید معیارها و ملاکهای از جمله تعهد و دینداری، تجربه ، تخصص، داشتن تفکر انقلابی و باور به مدیریت جهادی، مردمداری و مردمی بودن ، صداقت و امانت داری و شجاعت را در انتخاب نامزدهای مجلس در نظر داشته باشند.
حسینزهی در پایان گفت: تاکید بنده به همه مردم این است که با شور و منطق وارد عرصه انتخابات شوند و مشارکت بالایی در انتخابات داشته باشند تا بتوانیم با انتخابات پرشور آینده خوبی را برای کشور تضمین کنیم.
انتهایپیام/