جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکوواس) که به دلیل کودتا در نیجر تحریمهایی را علیه این کشور اعمال کرده بود، گفت به دلیل استراتژی جدیدی که در پیش گرفته، میخواهد تحریمها علیه نیجر را بردارد.
به گزارش خبرآنی، رهبران جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا برای رسیدگی به بحران سیاسی در منطقه کودتا شده که در ماه ژانویه با تصمیم نیجر، بورکینافاسو و مالی برای خروج از این بلوک ۱۵ عضوی عمیقتر شد، با یکدیگر ملاقات کردند.
طبق گزارش خبرگزاری رویترز، پس از مذاکراتی که در ابوجا، پایتخت نیجریه پشت درهای بسته برگزار شد، رهبران این جامعه اقتصادی اعلام کردند که تحریمهای نیجر از جمله بسته شدن مرزها، مسدود کردن داراییهای بانک مرکزی و دولتی و تعلیق معاملات تجاری را لغو کنند.
آنها در بیانیهای اعلام کردند که این کار به «دلایل بشردوستانه» انجام شده، اما این اقدام به نوعی «مماشات» تلقی میشود زیرا اکوواس تلاش میکند تا سه کشور مذکور حکومت نظامی را متقاعد کند که در این بلوک تقریبا ۵۰ ساله باقی بمانند.
«بولا تینوبو» رئیس اکوواس پیشتر تاکید کرده بود که این جامعه اقتصادی باید نسبت به استراتژیاش برای تشویق این کشورها جهت احیای قانون و نظم اساسی تجدید نظر کند و از نیجر، بورکینافاسو و مالی خواسته بود تا اکوواس را «دشمن تلقی نکنند.»
«عمر تورای» رئیس کمیسون اکوواس هم خاطرنشان کرد برخی از تحریمهای هدفمند و سیاسی علیه نیجر همچنان باقی میمانند اما اشارهای به جزئیات نداشت.
ماه ژوئیه کودتای سران ارتش نیجر علیه دولت «محمد بازوم» رئیس جمهور مخلوع این کشور که به فساد متهم شده بود، توجه بینالمللی را به خود جلب کرد. در پی این کودتا، سران اکوواس تحریمهایی را علیه نظامیان حاکم شده بر نیجر اعمال و آنها را تهدید به مداخله نظامی در صورت بازنگرداندن محمد بازوم به قدرت کردند.
انتهای پیام