به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، نشست هفتگی کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با حضور مهدی محمدنبی نایب رئیس اول فدراسیون و مدیر تیم ملی فوتبال، حمید مطهری دستیار قلعهنویی و امیرمهدی علوی مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال، برگزار شد. در این نشست که اختصاص به نقد و بررسی عملکرد تیم ملی در جام ملتهای آسیا داشت ابتدا محمدرضا تهرانی رئیس کارگروه ورزش حزب موتلفه با اشاره به پیروزی دلچسب ملیپوشان فوتبال برابر ژاپن گفت: پیروزی برابر ژاپن این امیدواری را ایجاد کرده بود که تیم ایران بتواند یک پای فینال باشد، اما در نهایت فوتبال ما نتوانست به نحو تمام و کمال انتظارات مردم و جامعه ورزش را برآورده کند.
تهرانی در ادامه با اشاره به در پیش بودن دو انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان اظهار امیدواری کرد جامعه ورزش در کنار اقشار مختلف مردم در این انتخابات سرنوشتساز حضور حداکثری داشته باشند.
در ادامه جلسه اعضای کارگروه ورزش متشکل از کارشناسان باسابقه و نویسندگان ورزشی نقد، نظر و دیدگاههای خود را در ارتباط با عملکرد تیم ملی فوتبال در مسابقات جام ملتهای آسیا بیان کردند. در همین راستا مواردی چون مشکلات در تاکتیک دفاعی، شلوغی نیمکت، کمتوجهی بازیکنان به موارد انضباطی و اقدامات غیرحرفهای آنان در خلال مسابقات، چگونگی تمدید قرارداد کادر فنی، اتخاذ نشدن تاکتیک مناسب برابر تیم قطر و مواردی از این دست مورد اشاره قرار گرفت.
نایب رئیس اول فدراسیون سخنران بعدی این نشست بود که در تشریح عملکرد تیم ملی فوتبال و مسائل مطرح شده خاطر نشان کرد: همانطور که اطلاع دارید فدراسیون را در حالی تحویل گرفتیم که مشکلات ریز و درشتی متوجه فوتبال بود. مسائل و کمبودهای مالی هم که همیشه گریبانگیر فدراسیون بوده است. در آن مقطع رئیس فدراسیون تأکید داشت من مدیریت تیم ملی را هم برعهده بگیرم تا حاشیهها مرتفع شود. شخصاً خیلی تمایل نداشتم همزمان با نایب رئیسی فدراسیون مدیریت تیم ملی را هم برعهده بگیرم، اما پس از مشورت با بزرگان با تمام توان و تجربهام در خدمت فدراسیون بودهام.
وی ادامه داد: برخی از دوستان در ارتباط با جوانگرایی در کادر فنی نکاتی را مطرح کردند که در پاسخ باید این نکته را یادآور شوم یکی از ایرادهای اساسی برخی رسانهها به کیروش این بود که چرا از مربیان جوان، پرانرژی و جوان ایرانی استفاده نمیکند؟ حالا که قلعهنویی از مربیان جوان و بادانش روز استفاده کرده است بازهم عدهای ایراد میگیرند که چرا از مربی باتجربهتری استفاده نشده است؟ در ارتباط با تمدید قرارداد سرمربی تیم ملی هم باید یادآور شوم که قرارداد قلعهنویی از همان ابتدا تا پایان جام جهانی 2026 منعقد شده بود و اینطور نیست که بعد از جام ملتهای آسیا تمدید شده باشد.
مدیر تیم ملی فوتبال در بخش دیگری از توضیحات خود تأکید کرد: برخی از دوستان به سیاسی کردن فوتبال اشاره کردند که باید اذعان کنم همه جای دنیا کم و بیش این امر وجود دارد، زیرا با توجه فراگیر بودن و تأثیرگذری فوتبال در تمام حوزهها، طبعاً چاشنی سیاست هم در آن وجود دارد و در حال حاضر در ردیف صنعت پنجم دنیا قرار دارد. اینکه تنها نیمکت تیم ملی ما شلوغ بود، باید بگویم خیر، با توجه به حساسیت مسابقات و هیجان برد و باخت، نیمکت اغلب تیمها شبیه تیم ما بود. شایعه شده بود فدراسیون هتل محل اقامت را تا پایان مسابقات رزرو کرده بوده در نتیجه پس از بازگشت هم تمام هزینه را پرداخت کرده است، در حالی که چنین امری صحت ندارد. ما محل اقامت را ابتدا تا پایان بازی با سوریه و سپس تا پایان بازی با ژاپن وقطر تمدید کرده بودیم و در صورت حضور در فینال هم قابل تمدید بود ولاغیر .
نبی افزود: در ارتباط با عدم توجه بازیکنان خصوصاً طارمی به مقررات اولاً تمام قوانین و مقررات به آنها یاد آوری شده بود ثانیاً اغلب این بازیکنان در تیم های خارجی بازی میکنند و بهتر از هر کسی نسبت به مقررات اشراف دارند با این وجود حساسیت مسابقات و بعضاً نوع قضاوت داوران مسائل را تحتالشعاع قرار داده بود. در ارتباط با طارمی که از بازیکنان کلیدی محسوب میشوند هم به سبب شرایطی که این بازیکن در محیط و فضای نامناسب رختکن داشت پزشک توصیه کرده بود به خاطر سلامتی حتماً باید رختکن را ترک کند.
وی در پایان تأکید کرد: رئیس فدراسیون با جدیت پیگیر استقرار VAR در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا بود که این بخش مهم انجام شده است و در مسابقات لیگ خلیج فارس این پیگیری بهطور مستمر در دستور کار قرار دارد و انتظار میرود موضوع در آینده نه چندان دور محقق شود.
حمید مطهری دستیار سرمربی تیم ملی آخرین سخنران جلسه بود که او نیز به سهم خود به نکاتی اشاره کرد. وی در ارتباط با حضورش در جمع کادر فنی اظهارداشت: نزدیک به 50 سال دارم و بیش از 20 سال است که در کنار تیمهای مختلف از پایه تا بزرگسالان کار کردهام. در همین راستا از تجربیات بزرگانی چون مجید جلالی، یحیی گلمحمدی، امیرخان قلعهنویی، کربکندی، تارتار و بسیاری دیگر بهره بردهام. در واقع مسیر مربیگری را گام به گام و پله پله طی کردهام، از تیمهای مختلف دعوت به همکاری داشتم، اما وقتی از من خواسته شد کنار تیم ملی باشم باافتخار پذیرفتم، چون آرزوی هر کسی است که بتواند به تیم ملی کشورش خدمت کند. قرارداد من با تا پایان جام ملتهای آسیا بود و بعد از این هم اگر بخواهند با افتخار در خدمت تیم ملی خواهم بود.
وی در ادامه تصریح کرد: در بازی مقابل ژاپن و برد ارزشمند این تیم بازیکنان تمرکز کافی داشتند و آنها با این برد تصور میکردند به راحتی میتوانند قطر را شکست دهند. وقتی گل اول را به قطر زدیم خیالشان راحت شد که در فینال خواهند بود. به اعتقاد من بازیکنان ما قطر را دستکم گرفته بودند. زمانی هم که گل خوردیم باور این مسئله برای آنها مشکل بود. در ارتباط با حضور حاجصفی در محدوده فنی مربیان با شما موافقم که باید جایگاه خودش را در نظر میگرفت، البته او میخواست بهعنوان کاپیتان به تیم و بازیکنان کمک کند. در خصوص طارمی باید بپذیریم که علیرغم شایستگی و توانمند بودن وی در روز مسابقه با قطر، روز او نبود. در این رابطه شاید من مربی هم مقصر باشم. در هر حال توقع افکار عمومی از طارمی فشار زیادی به این بازیکن توانمند وارد کرده بود.
مطهری در خاتمه بر این نکته تأکید کرد که برای موفقیتهای آینده تیم ملی فوتبال بزرگسالان باید بیشتر کار کنیم. زیرساختها و امکانات را تقویت و برنامهریزی اساسی داشته باشیم. متأسفانه امروزه در تیمهای پایه کمتر کار میشود و ما بازیکن همطراز با ملیپوشان درجه یک، کم داریم. برخی معتقدند باید دگرگونی اساسی در تیم ملی ایجاد شود در حالی که باید به همین تعداد بازیکن قابل اعتماد و توانمند داشته باشیم تا دست سر مربی تیم بزرگسالان باز باشد که بتواند دگرگونی اساسی را با شیب مناسب و منطقی در تیم ایجاد کند. وقتی باشگاهها در پایه خوب کار کنند قطعاً خروجی بازیکنان نخبه را در تیمهای ملی شاهد خواهیم بود، انشاءالله.
انتهای پیام/