مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفت: باید گوشت گرم تولید داخل در کالابرگ عرضه شود تا هم میل و رغبت تولیدکنندگان بیشتر شود و هم گوشت با قیمت مناسبتری به دست مصرفکنندگان برسد.
به گزارش خبرآنی، افشین صدردادرس با حضور در غرفه خبرآنی، در بیستوچهارمین نمایشگاه رسانههای ایران با بیان اینکه در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ براساس آمار گمرک مجموع گوشت وارداتی به کشور ۹۰ هزار تن بوده است، اظهار کرد: همچنین حدود ۲۵ هزار تن دام زنده وارد شده است که از این ۲۵هزارتن براساس ضریب تبدیل، ۱۲ هزار تن گوشت خالص به دست میآید و مجموعا ۱۰۲هزارتن گوشت وارداتی در ۱۰ ماهه داشتیم.
وی افزود: ۴۰۰ هزار تن گوشت تولید داخل داریم که اگر این میزان گوشت را براساس جمعیت کشوریعنی ۸۵ میلیون و ۵۰۰ هزار حساب کنیم سرانه مصرف۵.۹ کیلو میشود. در حالی که سال گذشته سرانه مصرف ۷.۵ کیلو است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور تصریح کرد: گفته میشود این آمار مربوط به کشتارگاههای رسمی است. اعلام کردیم که اگر ۱۰ درصد به این آمار اضافه شود برای مثال ۴۰۰ هزار تن به ۴۴۰ هزار تن میرسد و سرانه مصرف به عدد ۶.۴ کیلو می رسد که باز هم از سال گذشته کمتر است.
وی با بیان اینکه آمار کشتارگاهها نشان از کاهش ۲۲ درصدی کشتار در ۱۰ ماه امسال نسبت به سال قبل را نشان میدهد، افزود:سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار تن واردات داشتیم و سرانه مصرف ۷.۵ کیلو بوده است در حالیکه امسال ۱۰۲ هزار تن واردات داریم اما سرانه زیر شش کیلو رسیده است. اگر گفته میشود که با واردات بازار تنظیم میشود پس چرا سرانه مصرف با افزایش واردات کاهشی شده است. در حقیقت میتوان گفت واردات نه تنها کمکی به سرانه کشور نکرده است بلکه حتی باعث شده تولید نیز افت داشته باشد.
این فعال بخش خصوصی درادامه عنوان کرد:واردات باعث شده که برای تولید کننده افق روشنی وجود نداشته باشد در نتیجه با کاهش تولید مواجه هستیم. واردات هرچه زیادتر شود به نفع نیست و اتفاقا به ضرر است.
به گفته وی مساله مهم در بازار گوشت این است که مصرف کننده قدرت خرید ندارد. دولت باید توان مصرفکننده را بالاببرد که این مهم با ارائه گوشت گرم در کالابرگ میسر میشود.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور تصریح کرد: یارانهایی که از بخش کشاورزی بیرون آمد به بخش تولید نرفت و نتیجه این شد که تولید دچار مشکلات اساسی شده است.
وی با بیان اینکه بهتر است به جای یارانه نقدی به مردم کالابرگ داده شود، گفت:گوشت قرمز گرم داخلی جزو اقلام کالابرگ الکترونیک نیست و سوال اینجاست که چرا این گوشت قرمز وارد کالابرگ نمیشود؟ با حساب سرانگشتی میتوانیم محاسبه کنیم که اگر با کالابرگ مردم گوشت گرم داخلی خریداری کنند برای آنها به صرفهتر است یا گوشت گرم منجمد و وارداتی خریداری کنند؟
دادرساضافه کرد: میانگین قیمت گوشت وارداتی کیلویی۳۷۰ هزارتومان است. اگر کالابرگ الکترونیک در مکانیسم خود به درستی اجرایی شود قیمت دام زنده از ۲۵۰ هزارتومان به ۲۳۰ هزارتومان می رسد. با این قیمت دام زنده، قیمت لاشه حدود ۴۶۰هزار تومان میشود که تا به دست مصرف کننده برسد ۵۵۰ هزارتومان می شود. از این میزان ۳۰۰هزارتومان را دولت به عنوان یارانه می پردازد و ۲۵۰ تومان فقط مصرف کننده از جیب خود می گذارد. استفاده از کالابرگ هم برای دولت و هم مصرفکننده صرفه اقتصادی دارد.
انتهای پیام