نماینده ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به دستاوردها و اقدامات وزارت صمت طی هشت ماهه اخیر، تمرکز بر تأمین نقدینگی بنگاههای بزرگ و کوچک و همچنین پیگیری مشکلات ارزی تولیدکنندگان بزرگ را از مهمترین برنامههای پیشروی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد.
علی گلشنی با حضور در غرفه خبرآنی در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانههای ایران، ضمن اشاره به نقش بیبدیل رسانه در پرورش افکار عمومی و تقویت انگیزههای رشد و پیشرفت و توسعه همه جانبه در کشور، اظهار کرد: کشورهایی که توانستهاند قدم های خوب در مسیر رشد و تعالی خود بهویژه در حوزه اقتصادی را کامل کنند، توجه ویژهای به رسانهها داشتهاند.
نماینده ویژه وزیر صمت خاطر نشان کرد: رسانهها نقش مهمی در جهت دهی افکار مردم داشته و میتوانند پیوندی میام حاکمیت و مردم ایجاد کنند. هر چه کیفیت و اثرگذاری رسانهها بیشتر باشد، قطعا پیام و محتوا نیز با کیفیت بیشتری به مردم منتقل خواهد شد.
وی گفت: رسانهها دارای کارکردهای متفاوتی همچون کارکردهای خبری، ارشادی یا آگاهیبخشی، آموزشی، تفریحی و همگنسازی است. رسانهها به عنوان حاملان و منتقلکنندگان پیام میتوانند در ساختن فرهنگ، باورها و افکار عمومی موثر باشند. رسانه در شرایط کنونی عامل مهم شکلدهی و جهتدهی، انسجام یا زوال، تحکیم و تضعیف هویت ملی و انگیزههای تحول و پیشرفت ملی است.
نماینده ویژه وزارت صمت، بر تاثیرگذاری رسانهها بر توسعه سرمایهگذاریهای اقتصادی و همچنین صنعتی و معدنی، تاکید کرد و گفت: در حوزه سرمایهگذاری که دچار خلع هستیم، رسانهها میتوانند نقش پررنگتری ایفا کنند. قطع به یقین اگر رسانهها پویاتر باشند و در حوزههای صنعت، تجارت و معدن، اقتصاد، راهنمایی و آگاه سازی بیشتری داشته باشند، مردم نیز گرایش بهتری خواهند داشت که بتوانند در مجموعههای بزرگ اقتصادی، برای سرمایهگذاری ورود کنند. قدرت رسانه کشور همچون قدرت و توان نظامی، قدرت اقتصادی و پولی برای کشور اهمیت دارد و در محاسبات بینالمللی نقشی تعیین کننده دارد و باید مورد توجه ویژهتری قرار گیرد. در جوامع امروزی رسانه قدرت عظیمی در اثرگذاری بر جامعه، فرهنگ، مذهب، سیاست و اقتصاد دارد و در عصر انقلاب اطلاعاتی مهمترین ابزار در تحریک و ترغیب سیاستهای ملی و امنیتی است.
گلشنی خاطرنشان کرد: طی هشت ماه گذشته که وزارت صمت با راهبری آقای علیآبادی هدایت شده، شخص ایشان باتوجه به اینکه بنگاههای اقتصادی را میشناسند و تجربههای خوبی در بنگاه داری و فعالیتهای دولتی داشتهاند، از ابتدا جلسات متعددی را با بنگاههای اقتصادی، اتحادیهها و انجمنها داشتند و در بحث تامین مالی اصناف، توافقنامههای بسیار خوبی منعقد شده و در دست اقدام برای اجرایی شدن هستند.
این مقام مسئول در وزارت صمت تاکید کرد: روندی که در حال حاضر در وزارت صمت وجود دارد، روند روبه رشد برای تعاملات بیشتر است تا موفقیتها دو چندان باشد.
دستاوردهای وزارت صمت طی هشت ماهه اخیر
وی در رابطه با دستاوردهای وزارت صمت با سکانداری وزیر فعلی صنعت، معدن و تجارت گفت: طی هشت ماهه گذشته سندها و برنامههای بسیار خوبی تدوین شده است. همچنین آسیبشناسی بسیار خوبی صورت گرفته و تجارب و موفقیتهایی که طی دهههای گذشته محقق شده، مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین از مدیران توانمندی که طی دهههای گذشته به هر دلیلی از وزارت صمت دور ماندهاند، را وارد میدان کرده از قدرت مشورت و تجربیات آنها استفاده میکنیم. در آینده نزدیک نیز طرحهای بسیار خوبی همچون خودروهای برقی که آرزوی دو دهه مردم بوده و در وزارت فعلی صمت، از بالقوه بودن تبدیل به بالفعل شدن شده و طلسم آن شکسته شد را در برنامه خواهیم داشت.
گلشنی در رابطه با برنامهریزیهای صورت گرفته برای سال آینده نیز گفت: برای سال آینده، در جهت تأمین نقدینگی بنگاههای بزرگ و کوچک، برنامهریزیهای خوبی صورت گرفته است. همچنین رفع موضوع مشکلات ارزی و مشکلات تولیدکنندگان بزرگ طی سالهای اخیر در قالب کارگروههای مختلف دیده شده است. ضمن اینکه بحث هوشمندسازی صنایع دنیز در دستور کار است. بنابراین امیدوار هستیم که با برنامهریزیهای صورت گرفته، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
نماینده ویژه وزیر صمت در خصوص توجه وزارت صمت به حوزه معدن نیز تصریح کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و همچنین رئیس جمهور، وزارت صمت فعلی از ابتدای کار خود ، برنامه تحول در حوزه معدن را در دستور کار قرار داده؛ بر همین اساس هم به صورت هفتگی جلسات در قالب کارگروه تحول معدن با حضور مشاوران و مدیران سابق برگزار میشود. موضوع اکتشاف مورد توجه قرار گرفته و اقدامات خوبی صورت گرفته است. همین امروز نیز در شورای معاونین، معاون وزیر و رئیس سازمان زمینشناسی، گزارشات خوبی ارائه کردند.
وی عنوان کرد: در آینده نزدیک خبرهای خوبی از حوزه معدن شنیده خواهد شد.
انتهای پیام