به گزارش سرویسخبری مهر، همزمان با برنامه جدید دولت در خصوص یارانهای نقدی و کالابرگ الکترونیک، بازار پیامکهای جعلی با عناوین غیرواقعی در خصوص یارانه داغ شده است.
در این پیامکها از مخاطب خواسته شده برای مشاهده یارانه معیشتی از طریق لینکی که در داخل پیامک قرار داده شده است، پیگیری انجام شود، درحالیکه بررسیها نشان میدهد این موضوع ترفند جدید مجرمان سایبری برای کلاهبرداری از افراد و خالیکردن حساب بانکی آنان است.
در این روش از کلاهبرداری مجرمان سایبری مانند پیامک جعلی سامانه ثنا، با ارسال انبوه پیامک جعلی حاوی لینک فیشینگ، شهروندان را به درگاههای بانکی جعلی هدایت و اقدام به خالیکردن حساببانکی آنان میکنند، همچنین با نصب بدافزار بر روی موبایل آنها، از تلفن همراهشان سوءاستفاده کرده و پیامک جعلی را برای سایر شهروندان نیز ارسال میکنند.
سرهنگ رامین پاشایی معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا در گفتوگو با سرویسخبری مهر درباره ارسال پیامکهای جعلی یارانه معیشتی گفت: گاهی اوقات خبرهایی مبنی بر طرحهای حمایتی دولت از اقشار کم درآمد ارسال میشود.
وی افزود: مجرمان، فضای کشور را بر اساس اخبار و احوالات که در کشور اتفاق میافتد پلتفرم مجرمانه طراحی میکنند.
سردار پاشایی گفت: همیشه اسفند ماه، ماه پر تحرک مجرمان سایبری است که انواع پیامکها را مبنی بر دوبرابر شدن سهمیه یارانه، عیدی ویژه ریاست جمهوری، بسته معیشتی حمایتی دولت از خانوادههای کم درآمد و… برای هموطنان با لینک جعلی ارسال میکنند.
وی ادامه داد: مشخصه تمام این پیامکهای کلاهبرداری این است که تمام اینها از شماره شخصی ارسال میشود.
سرهنگ پاشایی تاکید کرد: نکته قابل توجه این است که دولت دسترسی لازم را به تمام دهکهای جمعیتی و درآمدی دارد و اگر قرار است طرحی واگذار یا کمکی انجام شود اطلاعات دارند و نیازی به ثبت نام نیست.
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا ادامه داد: اگر هم نیاز به ثبت نام وجود داشته باشد قطعاً از رسانههای ملی رادیو، تلویزیون و مسیرهای معتبر به صورت رسمی اعلام میشود.
سرهنگ پاشایی گفت: این تحرکات مجرمانه از طریق شماره تلفن شخصی ارسال میشود که هموطنان باید توجه داشته باشند و به هیچ وجه فریب نخورند.
وی افزود: خوشبختانه از چند روز گذشته پیام زیادی از هموطنان مبنی بر گزارش دادن این پیامکهای جعلی داریم و خوشحالیم که هموطنان آگاهی شأن حفظ کردند.
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا در پایان گفت: پلیس فتا آمادگی مقابله با هرگونه جرم رایانهای را دارد و در صورتی که شهروندان با موارد مجرمانه و مشکوک مواجهه شدند میتوانند مراتب را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش فوریتهای سایبری پلیس فتا گزارش کنند.