تماس بایدن با نتانیاهو، چراغ سبز برای حمله شبانه به رفح

یک رسانه قطری نوشت انتقادات غیرعلنی دولت بایدن از اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه، بدون اعمال فشار ملموس به آن برای کاستن از شدت کارزار نظامی این رژیم در غزه «بیهوده» است.

به گزارش خبرآنی، در پی بحث‌هایی که اخیرا درباره تنش‌ها در روابط واشنگتن-تل‌آویو در زمینه جنگ غزه مطرح شده است، یک رسانه قطری در گزارشی تحلیلی نوشت که با احتمال رخ دادن حمله ارتش رژیم اشغالگر به رفح، رئیس‌جمهور آمریکا باید کاری بیشتر از انتقاد از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پشت درهای بسته انجام دهد.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، اخیرا به ارتش این رژیم دستور داد تا برای حمله به رفح، جایی که ۱.۴ میلیون فلسطینی بر اساس گزارش سازمان ملل متحد در آن جمع شده‌اند، آماده شود.

نتانیاهو روز دوشنبه عزم خود را برای ادامه «فشار نظامی تا پیروزی کامل» بر حماس که رفح «آخرین سنگر آن» است، برای آزادی «همه گروگان‌ها» تکرار کرد.

شبکه الجزیره در گزارشی در این باره نوشت: منابع ناشناس به رسانه‌ها در آمریکا گفته‌اند «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا که با محکومیت گسترده به دلیل حمایت‌هایش از جنگ اسراییل در غزه مواجه است، در حال دل‌سرد شدن از اسراییل است.

روزنامه واشنگتن پست روز یکشنبه گزارش داد که با تداوم کارزار نظامی رژیم صهیونیستی، بایدن در حال رسیدن به «یک نفاق» با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم است. او همچنین بیش از پیش درباره رهبر راست‌گراهای این رژیم ابراز نگرانی کرده است.

با این وجود، تحلیلگران می‌گویند به رغم دل‌سردی‌های بایدن، اظهار نظرهای غیرعلنی رییس جمهور آمریکا در صورتی که نخواهد برای پایان دادن به حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی به غزه به آن فشار بیاورد، بیهوده است.

تماس بایدن با نتانیاهو، چراغ سبز برای حمله شبانه به رفح
دیدار «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا، ۷ فوریه ۲۰۲۴، اراضی اشغالی

«عماد حرب» مدیر تحقیقات و تحلیل مرکز عربی واشنگتن در این‌باره می‌گوید «جنگ اسراییل باید موجب آزردگی و خشمگین شدن هر کسی شود که بهره‌ای از وجدان برده باشد. اما در مورد بایدن، این موضوع هنوز او را وادار نکرده است که درخواستی کاملا ضروری برای آتش‌بس داشته باشد که می‌تواند موجب نجات دادن جان فلسطینی‌ها شود.»

او در پیامی الکترونیکی به الجزیره گفت «متاسفانه و برخلاف که آمریکا ابزارهای زیادی در اختیار دارد که می‌تواند برای تغییر دادن سیاست‌ها و رفتار اسراییل از آن استفاده کند، این اسراییل است که کنترل امور را در دست دارد.»

حملات مرگبار به رفح

گزارش‌ها درباره دل‌سردی‌های روبه‌افزایش بایدن درباره نتانیاهو در حالی مطرح شده است که سازمان ملل و گروه‌های حقوق بشری درباره حمله زمینی احتمالی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب غزه خبر داده‌اند.

رژیم صهیونیستی در ساعات اولیه دوشنبه، این شهر پرجمعیت را هدف قرار داد که منجر به کشته شدن حداقل، ۶۷ فلسطینی، از جمله کودکان شد.

رفح که پیش از این توسط رژیم صهیونیستی «منطقه امن» تلقی می‌شد، خانه بیش از ۱.۴ میلیون نفر است که بیشترشان آوارگان دیگر مناطق نوار غزه هستند و در چادرها زندگی می‌کنند.

این حملات که تل‌آویو مدعی شده بود بخشی از عملیات آزادسازی ۲ اسیر رژیم صهیونیستی است، در مدت کمتر از ۲۴ ساعت پس از گفت‌وگوی بایدن با نتانیاهو درباره حمله‌ برنامه‌ریزی‌شده به رفح انجام شد.

طبق بیانیه کاخ سفید درباره گفت‌وگوی روز یکشنبه بایدن و نتانیاهو، رییس جمهور آمریکا گفته بود عملیات ارتش رژیم صهیونیستی نباید بدون برنامه‌ای «موثق و موجه به منظور تامین امنیت و حمایت از بیش از دو میلیون نفر که به آنجا پناه آورده‌اند» انجام شود.

در ادامه این گزارش آمده است: «طارق کنی شاوا» یکی از اعضای اندیشکده فلسطینی «شبکه» می‌گوید تماس بایدن با نتانیاهو «چراغ سبزی» برای بمباران‌های مرگ‌بار شبانه بود.

کنی شاوا در این باره به الجزیره گفت که «کلمات تند بایدن به نتانیاهو، حتی اگر واقعا آن را گفته باشد، چیزی جز الفاظ نیستند. در نهایت، سیاست تنها چیزی است که اهمیت دارد و سیاست بایدن حمایت بی‌قید و شرط از اسراییل در تمام مسیر بوده است.»

«عماد عبید تامپسون» یکی از مدیران کارزار آمریکا برای حقوق فلسطینی گفت که بایدن و دولت او «بزدل» بوده‌اند، چراکه بیشتر انتقادات خود را پشت درهای بسته مطرح کرده‌اند.

او بیان کرد: بیشتر این انتقادها باید علنی مطرح شوند. باید با صدای بلند بیان شوند. باید توسط عموم مردم درک شوند و در بیانیه‌های رسمی نیز نشانی از آن‌ باشد.

«عبید تامپسون» به الجزیره گفت که رژیم صهیونیستی که دریافت‌کننده سالانه ۳.۸ میلیارد کمک‌های نظامی آمریکا است، به دلیل فشار نیاوردن آمریکا جسورتر شده است. او با این دیدگاه که آمریکا قادر به کنترل کارزار نظامی آمریکا نیست، مخالفت کرد.

تماس بایدن با نتانیاهو، چراغ سبز برای حمله شبانه به رفح
حملات بامداد دوشنبه(۲۳ بهمن) رژیم صهیونیستی علیه رفح که حدود ۱۰۰ شهید و تعدادی مجروح بر جای گذاشت

او افزود: به گمان من، این که چه کاری از دستمان بر می‌آید، صرفا یک شوخی است. چیزهای زیادی می‌توان درباره بی‌مسئولیتی آمریکا در قبال آنچه بر فلسطینی‌ها می‌گذرد، به ویژه توسط دولت اسراییل گفت.

عبید تامپسون همچنین با اشاره به اقدامات ارتش رژیم صهیونیستی گفت: ما می‌دانیم که این تنها به دلیل کمک‌های مالی بی‌قیدوشرط آمریکا به اسراییل تقویت شده است.

راه‌های اعمال فشار

در بخش دیگری از این مطلب مطرح شد: «متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه، در پاسخ به این سوال که آیا دولت بایدن در صورت تداوم برنامه‌های رژیم صهیونیستی در رفح، قطع کمک‌های مالی به اسراییل را بررسی خواهد کرد یا نه، گفت که واشنگتن سیاستی را دنبال کرده است که تصور می‌کند برای موفقیت در اثرگذاری بر چگونگی اجرای کارزار نظامی اسراییل بیشترین توانمندی‌ را ایجاد می‌کند.

میلر به خبرنگاران گفت که در «بسیاری از موارد»، دولت آمریکا از نتیجه ناراضی بوده است اما واشنگتن هنوز ارزیابی نکرده است که آیا قطع کمک‌ها می‌تواند بیش از اقداماتی که تا کنون انجام شده، موثر واقع شود.

میلر همچنین گفت: من فکر می‌کنم گاهی اوقات، افراد تظاهر می‌کنند که آمریکا یک چوب‌دستی جادویی دراد که می‌تواند با تکان دادن آن، هر شرایطی را در جهان، دقیقا مطابق خواست آن‌ها دگرگون کند، در حالی که موضوع این نبوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اشاره کرد که «ما از ابزارهایی استفاده می‌کنیم که برای اثرگذاری بر سیاست در دسترس باشند.»

«جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در یک کنفرانس پس از کنفرانس میلر، مواضع او را تکرار کرد. او با اظهاراتی کلی و در حمایت از رژیم صهیونیستی به این این سوال پاسخ داد که آیا بایدن هیچ گاه تهدید کرده است پیش از حمله احتمالی به رفح کمک‌های نظامی آمریکا را قطع کند یا نه.

کربی گفت: ما به حمایت از اسراییل ادامه خواهیم داد. آن‌ها حق دارند از خودشان در قبال حماس دفاع کنند و ما اطمینان خواهیم یافت که آن‌ها ابزارها و توانمندی‌های لازم برای این کار را در اختیار داشته باشند.

اما کارشناسان می‌گویند آمریکا باید تنها به واسطه پیروی از قوانین خود،‌ به رژیم صهیونیستی فشار بیاورد، از جمله از طریق اجرایی کردن «قانون لیهی» که دولت آمریکا را از ارائه کمک‌های نظامی به کشورهایی منع می‌کند که مرتکب نقض حقوق بشر می‌شوند.

تماس بایدن با نتانیاهو، چراغ سبز برای حمله شبانه به رفح
تلفات گسترده غیرنظامیان در پی حملات رژیم صهیونیستی به غزه

کنی شاوا در این باره می‌گوید «صحبت از دل‌سردی بایدن تا زمانی که آن را به فشاری ملموس و واقعی به نتانیاهو و به طور کلی به دولت اسراییل گره نزند،‌ بیهوده است.»

او افزود که واشنگتن در عوض، هر اقدامی توانسته برای به حداقل رساندن هزینه‌های حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی انجام داده است.

لحظه سرنوشت‌ساز

همچنین در این گزارش مطرح شد: دولت بایدن از زمان جنگ غزه، به‌رغم نگرانی‌ها درباره جنایت‌های جنگی و خطر نسل‌کشی در قلمرو فلسطین، انتقال تسلیحات به اسراییل را تایید کرده است.

دولت آمریکا همچنین از مصوبه‌ای حمایت کرده است که بیش از ۱۴ میلیارد دلار دیگر، افزون بر کمک‌های امنیتی سابق به رژیم صهیونیستی، به آن ارائه خواهد داد و به درخواست‌ها برای انجام شدن آتش‌بسی طولانی در غزه بی‌اعتنایی کرده و مانع تلاش‌های سازمان ملل برای پایان دادن به این جنگ شده است.

«رائد جرار» یکی از مدیران اندیشکده «دموکراسی برای جهان عرب اکنون» در واشنگتن گفت که دولت آمریکا «در کنترل رابطه با نتانیاهو شکست بدی خورده است.»

جرار به الجزیره گفت که واشنگتن اگر اقدام قاطعی برای ممانعت از «فصل بعدی نسل‌‎‌کشی» در غزه، حمله نظامی به رفح، می‌تواند خود را «نجات دهد.»

او در ادامه گفت: این هفته واقعا لحظه سرنوشت‌سازی خواهد بود. (واشنتگن) وقتی نتانیاهو به حرف آن‌ها گوش نکند و به رفح حمله کند چه کار خواهند کرد؟ آیا قرار است به همین سیاست شکست‌خورده ادامه دهند یا به تنها گزینه‌ای روی بیاورند که تمام این مدت باید آن را بررسی می‌کردند و آن همراه نشدن با یک دیوانه است که دست آن به نسل‌کشی آلوده است.»

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.